Wat doe je bij een verkeersongeluk?

Je hebt een verkeersongeluk gehad. Wat nu?

 • Persoonlijk advies
 • Alles online
 • Helemaal gratis

Gelukkig moeten motorrijtuigen verplicht verzekerd zijn. Maar wat krijg je eigenlijk vergoed als je letsel hebt opgelopen door een verkeersongeluk? Wij helpen je kosteloos.

Een verkeersongeluk met letsel is een ingrijpende gebeurtenis. Zo kun je door het ongeval allerlei lichamelijke klachten oplopen die je leven (tijdelijk) flink op z’n kop zetten. Daarbij moet je ook de schade nog afhandelen. Terwijl je hoofd op dat moment wel naar andere dingen staat. En wat is eigenlijk een redelijke vergoeding als je letsel hebt opgelopen door een verkeersongeluk?

Gelukkig kan Brandmeester je hiermee uitstekend helpen. We doen er alles aan om de schade voor je te verhalen en zorgen ervoor dat je hier verder geen omkijken naar hebt. Ook denken we na over oplossingen als je tegen praktische problemen aanloopt. Zo kunnen we bijvoorbeeld hulp in de huishouding voor je regelen. En omdat we onze kosten op de tegenpartij verhalen, is dit voor jou helemaal kosteloos.


Praktische tips

Als je een ongeluk hebt gehad met een auto of een ander voertuig, probeer dan samen met de andere betrokkene een schadeformulier in te vullen. Lukt dit niet? Schrijf dan in ieder geval het kenteken van het voertuig op zodat je erachter kan komen van wie het is. Als er getuigen in de buurt zijn, vraag ze dan om hun naam en telefoonnummer. Zij kunnen later mogelijk een verklaring afleggen. Je kan ook foto’s maken. Deze kunnen je later in het proces helpen. Let daarbij ook op hoe de voertuigen ten opzichte van elkaar staan.


Vragen

Om je nog verder op weg te helpen, vind je hieronder nog een aantal veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag via onze chat (op werkdagen van 08:30 tot 17:30 uur).

Hoe kan BrandMR jou helpen?

Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je kosteloos. We verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij. Als dat niet lukt, is dat ons risico. We vragen bij een verkeersongeluk dan ook nooit een deel van je schadevergoeding.

We helpen je met het beoordelen van de aansprakelijkheid en het verzamelen van bewijs. Daarnaast doen we het hele schaderegelingsproces. Zo hoef jij geen contact met een verzekeraar te hebben.

Online check
Ontdek direct of we je kunnen helpen en welke jurist bij jouw vraag past.
Gratis
Persoonlijk advies
Een van onze letseljuristen geeft direct duidelijkheid over jouw juridische kansen.
Gratis

Persoonlijk advies verkeersongeluk

Je gaat in gesprek met een ervaren jurist, gespecialiseerd in letselschade door een verkeersongeluk. We geven duidelijkheid over je kansen en advies over mogelijke volgende stappen (met of zonder Brandmeester).

Een persoonlijk advies is gratis (wij verhalen de kosten op de tegenpartij)


Dit kan je verwachten

 • Inzicht in je kansen.
 • Advies over de beste vervolgstap.
 • Online dossier met alle belangrijke informatie bij elkaar.

Jij bepaalt zelf of je na dit gesprek verdere stappen wilt zetten.

  Zo werkt het

  We willen je zo snel mogelijk kunnen helpen. Daarom kan je na het aanmaken van je online dossier zelf al direct aan de slag met het aanleveren van de belangrijkste informatie. Daarna maak je in het dossier de afspraak voor het gratis adviesgesprek. Je hebt namelijk toegang tot de agenda van je jurist. Kies het moment dat jou het beste uitkomt. Jouw jurist gaat zich vervolgens inlezen in je situatie en jij krijgt tips over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het adviesgesprek.

  Het adviesgesprek duurt ongeveer 30 minuten en gaat via telefoon of Skype. Jij kiest wat je het prettigste vindt. Tijdens het gesprek bespreken we of het slim is om te gaan onderhandelen. Het kan ook dat je kansen klein zijn en dat het niet verstandig is om verder te gaan. Dat zeggen we dan ook eerlijk. Besluit je te willen onderhandelen, dan is dat ook gratis.

  Het advies is makkelijk terug te vinden in jouw eigen online dossier. Er is een schriftelijk deel en de audio-opname van het gesprek. Je kan het dus altijd nog terugluisteren of -lezen. Handig als je jouw opties nog eens met iemand anders wilt bespreken bijvoorbeeld. Zo kan je rustig bedenken wat je volgende stap gaat zijn, met of zonder Brandmeester.

Onderhandelen
Samen bepalen we de strategie. Daarna onderhandelen we voor jou.
Gratis
Procederen
Als het echt nodig is, stappen we naar de rechter.
Gratis
-
 • Vaste prijs: geen verrassingen.
 • Online: jij hebt controle over iedere stap.
 • Voor iedereen: ook als je niet verzekerd bent.

Ik ben David Bakankus en heb veel ervaring met letselzaken. Een verkeersongeval is al ingrijpend genoeg. Dan is het fijn als je snel juridische hulp krijgt. Je kunt nu meteen met mij een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

David Bakankus

David Bakankus

Onze specialisten

Veelgestelde vragen

Als je een ongeluk maakt omdat je je niet aan de verkeersregels houdt, bijvoorbeeld omdat je door rood rijdt, kun je aansprakelijk worden gesteld. Je verzekeraar vergoedt dan vaak de schade. Je moet de aansprakelijkstelling dan ook zo snel mogelijk naar je verzekeraar sturen. Heb je geen verzekering? Dan zal je de schade zelf moeten vergoeden.

Als jij en degene met wie het ongeluk is gebeurd allebei fout zaten, dan moeten de fouten tegen elkaar worden afgewogen. Het kan dan zijn dat je een gedeeltelijke schadevergoeding krijgt.

Vaak zal de verzekeraar van de tegenpartij dan jouw schade vergoeden. Dit moet wel eerst bewezen worden. Als jij een schadevergoeding vraagt, moet je bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor het letsel en de schade.

Voor voetgangers en fietsers gelden andere regels als zij een ongeval krijgen dan voor bestuurders van een motorrijtuig. Dit doet de wetgever ter bescherming omdat de kans op letsel groter is als je loopt of op de fiets zit. In de meeste gevallen krijg je in ieder geval 50% van de schade vergoed, ook wanneer je als fietser of voetganger een fout hebt gemaakt. Voor kinderen onder de 14 jaar zorgt deze bescherming er zelfs vaak voor dat je 100% vergoed krijgt.