Carmen Dumpel
Terug

Carmen Dumpel

Jurist Werk en inkomen

 • Jurist sinds 2017
 • Passie voor arbeidsrecht
 • 200+ dossiers behandeld

Mijn naam is Carmen Dumpel en ik ben werkzaam als jurist bij BrandMR. Ik hou mij vooral bezig met arbeidsrechtelijke vraagstukken. Met veel plezier help ik mensen met alledaagse problemen op de werkvloer.


Brandmeester is nieuw en vooruitstrevend. Zoals het recht steeds verandert, verandert ook de behoefte om recht te zoeken. De persoonlijke wijze waarop rechtshulp wordt geboden en de betaalbaarheid hiervan passen goed in de moderne maatschappij.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Als jurist help je mensen met juridische problemen. Vaak gaat het om alledaagse problemen die juridisch gezien soms erg ingewikkeld kunnen zijn. Jij bent de persoon die de mensen helpt deze problemen juridisch te vertalen. Het arbeidsrecht is hiervan een goed voorbeeld. Een probleem op het werk kan grote gevolgen hebben en juridisch ingewikkeld zijn. Ik bied graag mijn expertise om die problemen op te lossen.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  Kickboksen is mijn grootste hobby. Hiermee kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken en krijg ik nieuwe energie. Het kickbokswereldje is een eigen wereld. Op de mat is iedereen gelijk en draait het niet om waar je vandaan komt. Het gaat erom wie de juiste stoten uitdeelt.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

  Ik heb geen favoriete vakantieland. Veel landen hebben hun eigen charme en ik vind het leuk om zo veel mogelijk landen en mooie plekken te ontdekken. De wereld heeft zo veel mooie plekken. Ik kan onmogelijk een land kiezen.

BEKNOPT CV

 • Afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid met als specialisatie civiel recht.
 • Tijdens mijn studie heb ik zowel stage gelopen bij SRK Rechtsbijstand als bij de Rechtbank.
 • Sinds 1 oktober 2020 in dienst van Brandmeester als jurist Arbeidsrecht.
ben-koorengevel-ZTcZusYqtxg-unsplash.jpg

Werk en inkomen | KLM, Overgang van onderneming, Martinair

Zachte landing oud-piloten Martinair bij KLM

Wederom is KLM in het nieuws met een interessant arbeidsrechtelijk vraagstuk. Eerder schreef mijn collega Natasja van Mourik al over de gedwongen ontslagen bij KLM en de toen aangeboden vertrekregeling. Ditmaal gaat het over de vraag of oud-piloten van Martinair automatisch in dienst waren gekomen bij KLM. Nadat de Hoge Raad in 2019 al een uitspraak had gedaan in deze zaak, heeft het Hof Den Haag op 8 juni 2021 geoordeeld dat de piloten automatisch in dienst waren gekomen bij KLM.

Lees meer
ryan-plomp-oi2OWSQ5Q24-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Vakantiegeld

Krijg je geen vakantiegeld? Bundel je krachten!

Het gaat eindelijk weer de goede kant op met de coronacijfers. Steeds meer Nederlanders worden gevaccineerd en het aantal nieuwe besmettingen en patiënten in het ziekenhuis neemt af. De derde coronagolf lijkt over het hoogtepunt heen te zijn. De terrassen zijn heropend en het lijkt erop dat we deze zomer weer op vakantie kunnen naar landen waar het aantal nieuwe besmettingen onder controle is. De reisbureaus melden een toename van het aantal boekingen. Tegelijkertijd blijkt deze week uit onderzoek van Maurice de Hond dat 1 op de 5 Nederlanders deze maand geen vakantiegeld krijgen uitbetaald.

Lees meer