Danique Verhagen
Terug

Danique Verhagen

Jurist Werk en inkomen

 • Direct in communicatie
 • Passie voor het arbeids- en sociaal verzekeringsrecht

Mijn naam is Danique Verhagen en ik ben werkzaam als jurist sociaal verzekeringsrecht bij Brandmeester.

Brandmeester is een nieuw concept dat opkomt voor de juridische belangen van iedereen, ook als je geen rechtsbijstand verzekering hebt. Ik heb voor Brandmeester gekozen omdat de open manier van communicatie en transparantie mij aanspreekt en ik het leuk vind om in een jong team te werken met mensen die dezelfde passie delen: het recht.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Ik ben rechten gaan studeren omdat je met deze studie enorm veel kanten op kan en het ongelofelijk veel te bieden heeft. Recht beïnvloedt alles. Je leert veel op meerdere gebieden en je ziet de effecten van juridische vragen op de samenleving. Daarnaast heb ik altijd iets gehad met mensen en vind ik het belangrijk om juridische taal voor iedereen begrijpelijk te maken.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

  Mijn favoriete vakantieland is Suriname. Ik heb hier drie jaar gewoond en het ontdekken van de jungle is een fantastische ervaring. Even ontsnappen aan het chaotische leven in de stad, jezelf leren kennen als je moet voorzien in je eigen eten en rond 06:00 uur genieten van het ochtendzonnetje van gemiddeld 27 graden (het hele jaar door).

 • Waar krijg je energie van?

  Ik bijt mij graag vast in juridische vraagstukken en het geeft mij dan energie mensen te kunnen informeren en adviseren binnen een gebied dat voor hen (vrijwel) onbekend is. Daarnaast krijg ik energie van een lach op iemands gezicht en het leren van nieuwe dingen.

BEKNOPT CV

 • In 2020 afgestudeerd in hbo Rechten.
 • Tijdens mijn studie werkervaring opgedaan bij diverse organisaties in binnen- en buitenland.
 • Januari 2021 gestart bij Brandmeester
nastuh-abootalebi-yWwob8kwOCk-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Re-integratiekosten, kosten, Werkgever

Welke re-integratiekosten draagt jouw (ex-)werkgever?

Ben je ziek en is het onduidelijk hoelang dit nog gaat duren? Dan ben je samen met je werkgever verplicht je voldoende in te spannen zodat je weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Dit heet re-integreren. Er wordt een re-integratietraject gestart om terugkeer naar je eigen werk of ander werk mogelijk te maken.

Lees meer
renee-verberne-Rf7YKhQh8vA-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Thuis werken

Na corona weer thuis werken of naar kantoor?

Vanaf 26 juni 2021 is het overheidsadvies om thuis te werken opgeheven maar blijft de anderhalvemeterregel gelden. Na ruim anderhalf jaar thuiswerken staan sommige werknemers te springen om weer (meer) op kantoor te gaan werken. Deze groep mensen heeft bijvoorbeeld kleine kinderen thuis of hebben het fysieke koffiemomentje op kantoor gemist. Anderen zien er vreselijk tegenop om weer naar kantoor te moeten gaan.

Lees meer