Fauzia Mokiem
Terug

Fauzia Mokiem

Jurist Werk en inkomen

  • Gespecialiseerd in arbeidsrecht
  • 200+ dossiers behandeld

Mijn naam is Fauzia Mokiem. Ik sta klaar om je op een eerlijke en duidelijke manier te helpen.

Bij Brandmeester werk ik samen met vakbekwame collega’s van wie ik kan leren. Een fijne werkomgeving met een goede sfeer en collegialiteit. Hoog in het vaandel staan eerlijkheid en duidelijkheid naar de klant, het helpen van onze klanten staat altijd centraal.

3 Persoonlijke vragen

  • Waarom ben je Rechtsgeleerdheid gaan studeren?

    Tijdens mijn loopbaan is mijn interesse gewekt voor het recht. Ik vond het interessant en uitdagend. Het past bij mijn belangstelling voor mensen en maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast spreekt het mij aan dat het recht altijd terugkomt in de praktijk, waardoor je op een creatieve manier het recht kan toepassen om de beste oplossing te vinden. Een van de redenen waarom ik de specialisatie master arbeidsrecht aan de universiteit heb gedaan.

BEKNOPT CV

  • Van mbo juridisch medewerker, naar hbo-Rechten en wo-Rechtsgeleerdheid.
  • Specialisatie master arbeidsrecht.
  • Sinds 2019 werkzaam bij Brandmeester.
austin-distel-pjWbUrkUefU-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Ontslagen Uber

Ontslagen? Dat gaat zomaar niet!

Kort geleden schreef ik nog over de übersnelle ontslagronde bij Uber. Uber vroeg ontslag aan bij het UWV maar wachtte de uitkomst hiervan niet af. Het sloot met veel werknemers al een vaststellingsovereenkomst. Uber was bereid om extra te betalen als werknemers snel akkoord gingen met hun ontslag.

Lees meer
pexels-freestocksorg-34239.jpg

Werk en inkomen | Ontslagen Uber

Übersnelle ontslagronde bij Uber

Vanwege de coronacrisis heeft Uber te kampen met 80% omzetverlies. In mei van dit jaar werd daarom een grootscheepse reorganisatie met wereldwijd 27.000 ontslagen aangekondigd. Ook in Nederland bleef dit niet zonder gevolgen. Er verdwenen zo’n 200 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Amsterdam. (Het ging hier niet om de Uberchauffeurs. Zij zijn niet in dienst bij Uber.)

Lees meer