Michelle de Kip
Terug

Michelle de Kip

Advocaat Werk en inkomen

 • Advocaat sinds 2020
 • Zeven jaar ervaring in juridische dienstverlening
 • Duidelijk

Mijn naam is Michelle de Kip. Ik werk al sinds 2013 in de juridische dienstverlening. Goede communicatie en duidelijkheid voor de klant vind ik ontzettend belangrijk.

Samen bepalen we de strategie om de uitkomst te behalen die jij zoekt. Dat kan alleen als je begrijpt waar we mee bezig zijn en wat je kansen zijn.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Rechtvaardigheid heeft mijn hele leven al een grote rol gespeeld. Daarom ben ik rechten gaan studeren. Het menselijke aspect door klanten ook echt te helpen en het adviseren in zaken was een combinatie die mij enorm aansprak.

 • Wat geeft je energie?

  Als ik een zaak tot een goed einde kan brengen, waarbij mijn klant tevreden is over het resultaat. Daar krijg ik enorm veel energie van!

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  Als ik de juiste oplossing kan vinden in een complexe juridische vraag en die duidelijk en begrijpelijk aan mijn klant weet uit te leggen.

BEKNOPT CV

 • Bachelor Rechtsgeleerdheid.
 • Master Arbeidsrecht en Master Privaatrecht.
 • Jurist sinds 2013.
 • Advocaat sinds 2020.

Wat clienten over Michelle zeggen


"Nadat ik ontslag had genomen kwam ik in een arbeidsconflict terecht. Meteen schoot ik in paniek, ik wist niet wat te doen; alleen aan de slag of hulp inschakelen. Toen kwam ik bij BrandMR terecht en kreeg ik een eerste gesprek met Michelle de Kip. Zij kon mij direct geruststellen. Op een duidelijke manier heeft zij mij uitgelegd hoe de situatie in elkaar zat en wat mijn rechten waren. Samen zijn we een onderhandeling gestart. Gedurende de het traject heeft Michelle mij goed op de hoogte gehouden en alle mogelijke stappen doorsproken. Zo zijn we tot een oplossing gekomen die voor alle partijen akkoord is. Dit had ik zelf nooit kunnen bereiken."

Kian

"Michelle de Kip heeft mij geadviseerd over een conflict met mijn werkgever. Het proces via de website is heel transparant waardoor ik precies wist wat ik kon verwachten en wat er van mij verwacht werd. Ik kreeg binnen een week al een advies. Ik had eigenlijk de moed al opgegeven maar dankzij het gesprek met Michelle kreeg ik weer geloof in mijn zaak en hoop op een goede afloop."

Cora

De digitale werkwijze van Brandmeester doet niets af aan het persoonlijke karakter, middels Skype en bellen is er meer dan voldoende persoonlijk overleg. Het is fijn dat alle gegevens in een online dossier zijn samengevat, en het voor mij goed te volgen is waar we zijn in het proces. Daarnaast vind ik het persoonlijk fijn dat je niet wordt verrast met nieuwe informatie, andere kosten en noem maar op. Een stabiel en overzichtelijke werkwijze, welke in mijn geval resulteerde in een positieve samenwerking met Michelle.

Aukje

matt-hoffman-Q0AM87PsYkE-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Emotioneel, Boos, Ontslag

Zoek het maar uit! Ik neem ontslag.

Het gebeurt weleens dat er ruzies en frustraties ontstaan op de werkvloer. Hierdoor kunnen de emoties hoog oplopen. Je kan je dan zo rot voelen dat je in een opwelling ontslag neemt bij je werkgever.

Lees meer
steve-johnson-hokONTrHIAQ-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Billijke vergoeding

Rechter tikt onfatsoenlijke werkgever op de vingers

Soms misdraagt een werkgever zich zo ernstig dat de rechter in een ontslagzaak een extra ontslagvergoeding kan toekennen aan een werknemer. Deze zogenoemde billijke vergoeding staat los van de transitievergoeding en is dus een extra ontslagvergoeding. Mijn collega Natasja van Mourik besteedde in haar blog al aandacht aan alle ontslagvergoedingen die kunnen spelen bij een einde dienstverband.

Lees meer