Floris van der Weijden
Terug

Floris van der Weijden

Advocaat Aankopen en Geld

 • Gespecialiseerd in contracten-, aansprakelijkheids-, consumenten- en ondernemingsrecht
 • Resultaat- en oplossingsgericht

Mijn naam is Floris van der Weijden en ik ben als advocaat werkzaam in het team Aankopen en Geld. Ik ben advocaat sinds 2013 en hou mij bezig met het civiele recht, waaronder het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en consumentenrecht.

Wat mij aanspreekt aan Brandmeester is dat het recht voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Geen uurtje-factuurtje of hoogdravend gedoe maar betaalbare rechtsbijstand op een informele en laagdrempelige wijze. Het gaat om een nieuwe, moderne vorm van juridische dienstverlening waarin de klant op één staat en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Het leukst vind ik het om mensen of bedrijven te helpen om hun recht te halen. Dit geeft mij veel voldoening. Daarnaast vind ik het in iedere zaak weer een uitdaging om het maximale resultaat of de voor de klant beste oplossing te bereiken.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

  Ik hou zelf erg van uitdagende hikes in de bergen en dit kan je nergens beter doen dan in Zwitserland. Maar tegen een week zon, zee, strand op een tropisch eiland zeg ik ook geen nee.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  Sporten (met name voetbal en hardlopen), muziek, films, series, landschapsfotografie en leuke dingen doen met vrienden.

BEKNOPT CV

 • In 2011 de master Rechtsgeleerdheid (cum laude) en de Togamaster behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Sinds 2013 werkzaam als advocaat bij Brussaard Advocaten.
 • Sinds 1 januari 2022 werkzaam als advocaat bij Brandmeester.
Illegaal gokken

Aankopen en geld | terugbetaling, illegaal gokbedrijf, online gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Stel, je hebt met online gokken veel geld verloren. Dan denk je al snel ‘that’s part of the game’ en accepteer je jouw verlies. Dat is niet in alle gevallen nodig, zo blijkt uit twee recente uitspraken van de Rechtbank Overijssel. De rechtbank oordeelde dat twee aanbieders van online kansspelen (Bwin en Pokerstars) allebei zo’n €200.000 volledig moeten terugbetalen. Twee spelers hadden dat bedrag met online gokken verloren. Wat was er precies aan de hand in deze zaken?

Lees meer
sorry wij zijn gesloten

Aankopen en geld | Gebrekkig product, Faillissement, productaankoop

Mijn verkoper is failliet. Waar heb ik nog recht op?

Afgelopen week werd BCC - een van de grootste verkopers van elektronische producten in Nederland - door de Rechtbank Amsterdam failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open omdat mogelijk een doorstart zal worden gemaakt. Maar wat houden een faillissement en een doorstart nu precies in? En waar heb je als consument nog recht op? In deze blog zal ik de belangrijkste vragen op dit gebied beantwoorden.

Lees meer