Floris van der Weijden
Terug

Floris van der Weijden

Advocaat Aankopen en Geld

 • Gespecialiseerd in contracten-, aansprakelijkheids-, consumenten- en ondernemingsrecht
 • Resultaat- en oplossingsgericht

Mijn naam is Floris van der Weijden en ik ben als advocaat werkzaam in het team Aankopen en Geld. Ik ben advocaat sinds 2013 en hou mij bezig met het civiele recht, waaronder het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en consumentenrecht.

Wat mij aanspreekt aan Brandmeester is dat het recht voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Geen uurtje-factuurtje of hoogdravend gedoe maar betaalbare rechtsbijstand op een informele en laagdrempelige wijze. Het gaat om een nieuwe, moderne vorm van juridische dienstverlening waarin de klant op één staat en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Het leukst vind ik het om mensen of bedrijven te helpen om hun recht te halen. Dit geeft mij veel voldoening. Daarnaast vind ik het in iedere zaak weer een uitdaging om het maximale resultaat of de voor de klant beste oplossing te bereiken.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

  Ik hou zelf erg van uitdagende hikes in de bergen en dit kan je nergens beter doen dan in Zwitserland. Maar tegen een week zon, zee, strand op een tropisch eiland zeg ik ook geen nee.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  Sporten (met name voetbal en hardlopen), muziek, films, series, landschapsfotografie en leuke dingen doen met vrienden.

BEKNOPT CV

 • In 2011 de master Rechtsgeleerdheid (cum laude) en de Togamaster behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 • Sinds 2013 werkzaam als advocaat bij Brussaard Advocaten.
 • Sinds 1 januari 2022 werkzaam als advocaat bij Brandmeester.
sorry wij zijn gesloten

Aankopen en geld | Gebrekkig product, Faillissement, productaankoop

Mijn verkoper is failliet. Waar heb ik nog recht op?

Afgelopen week werd BCC - een van de grootste verkopers van elektronische producten in Nederland - door de Rechtbank Amsterdam failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open omdat mogelijk een doorstart zal worden gemaakt. Maar wat houden een faillissement en een doorstart nu precies in? En waar heb je als consument nog recht op? In deze blog zal ik de belangrijkste vragen op dit gebied beantwoorden.

Lees meer
klant failliet

Aankopen en geld | Bestuurdersaansprakelijkheid, Recht van reclame, Faillissement

Je klant is failliet. Wat nu?

Het is altijd erg vervelend als een van je klanten failliet gaat. Zeker als deze klant nog niet al je openstaande facturen heeft betaald. Bij een faillissement wordt er door de rechtbank een curator benoemd. Voor alle zaken die je klant aangaan, moet je je tot hem of haar wenden.

Lees meer