Aankopen en Geld

Precies de juridische hulp die je op dit gebied nodig hebt voor een vaste prijs

 • Hulp van ervaren juristen
 • Meteen duidelijkheid wat het kost
 • Overzichtelijk online dossier
DOE DE GRATIS CHECK #}

Ben je niet goed te spreken over een bepaalde aankoop? Of ben je ronduit teleurgesteld over je tweedehands auto? Wij helpen je om voor je rechten op te komen. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Problemen waarmee we je onder andere kunnen helpen zijn:

 • Je keuken voldoet niet aan de verwachtingen
 • Je bent niet tevreden over een geleverde dienst
 • Je ontvangt een product beschadigd of veel te laat
 • Je tweedehands auto vertoont gebreken
 • Je wilt van je schriftelijke overeenkomst af
 • Zijn de algemene voorwaarden wel van toepassing op jou?

Hoe kan BrandMR je helpen?

Bij Brandmeester kies je voor juridische hulp in heldere taal en met scherpe, vaste prijzen. We werken met maximaal vier stappen. Iedere stap heeft een vaste prijs. Je bepaalt zelf of je ook de volgende stap zet dus je houdt altijd de controle.

Online check
Weet direct of we je kunnen helpen.
Gratis
Persoonlijk advies
Een gesprek over je kansen en mogelijkheden.
Altijd € 139

Persoonlijk advies

Als je dit adviesgesprek in gaat, heb je al de online check gedaan, dus we weten waar het over gaat en welke jurist je het beste kan helpen. Zo kunnen we meteen ter zake komen en je een goed beeld van je kansen en mogelijke volgende stappen (met of zonder Brandmeester) geven.


Dit kan je verwachten

 • Inzicht in je kansen.
 • Advies over de beste vervolgstap.
 • Online dossier met alle belangrijke informatie bij elkaar.

Jij bepaalt zelf of je na dit gesprek verdere stappen wilt zetten.

  Zo werkt het

  We willen je zo snel mogelijk kunnen helpen. Daarom kan je na het aanmaken van je online dossier zelf al direct aan de slag met het aanleveren van de belangrijkste informatie. Je ziet duidelijk welke documenten en andere informatie we nodig hebben. Jouw jurist bekijkt of alles goed binnen is gekomen en vraagt eventueel nog extra informatie. Zo weten we zeker dat we goed voorbereid het gesprek in kunnen. Alle informatie is uiteraard goed beveiligd.

  Als alle informatie binnen is, krijg je een seintje dat je de afspraak kunt inplannen. Je hebt namelijk toegang tot de agenda van je jurist. Kies het moment dat jou het beste uitkomt. Jouw jurist gaat zich vervolgens inlezen in je situatie en jij krijgt tips over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het adviesgesprek.

  Het adviesgesprek duurt ongeveer 30 minuten en gaat via telefoon of Skype. Jij kiest wat je het prettigste vindt. Tijdens het gesprek bespreken we of het slim is om te gaan onderhandelen (als je te maken hebt met bedrijven of personen) of bezwaar te maken (als je te maken hebt met instanties van de (semi-)overheid). Het kan ook dat je kansen klein zijn en dat het niet verstandig is om verder te gaan. Dat zeggen we dan ook eerlijk.

  Het advies is makkelijk terug te vinden in jouw eigen online dossier. Er is een schriftelijk deel en de audio-opname van het gesprek. Je kan het dus altijd nog terugluisteren of -lezen. Handig als je jouw opties nog eens met iemand anders wilt bespreken bijvoorbeeld. Zo kan je rustig bedenken wat je volgende stap gaat zijn, met of zonder Brandmeester.

In gesprek of bezwaar
We gaan onderhandelen of tekenen bezwaar aan.
Vaste prijs*

Onderhandelen

Als uit het adviesgesprek blijkt dat onderhandelen een goede slagingskans heeft, gaat jouw jurist voor je aan de slag. Deze onderhandelt namens jou nadat jullie samen de strategie hebben bepaald. Goed om te weten: de meeste juridische problemen worden met onderhandelen opgelost.


Wat je kunt verwachten

 • Je hoeft niet zelf aan tafel met de tegenpartij.
 • Controle en inzicht met het online dossier.
 • Na afloop: alle afspraken waterdicht vastgelegd.

  Zo werkt het

  Omdat jullie elkaar al gesproken hebben in het adviesgesprek, is er al veel relevante informatie. In een gesprek (per telefoon of Skype) bespreken jullie of er aanvullende informatie nodig is en wat de strategie zal worden in de onderhandeling.

  Je hoeft niet zelf in gesprek met de tegenpartij (bijvoorbeeld de buren of je baas), als je dat niet wilt. Jouw jurist doet alle communicatie en laat weten wat je standpunten zijn en opent de onderhandelingen.

  Eenmaal in gesprek, kan de onderhandeling beginnen. Hoe lang dat duurt, kan nogal verschillen. Soms komen we er meteen uit, maar er kunnen ook meerdere rondes volgen. Hierin zijn we ook afhankelijk van de tegenpartij. Staan ze open voor een eerlijke onderhandeling? Hoe snel reageren ze? Een ding weet je wel zeker: de kosten blijven voor jou hetzelfde.

  Tot een oplossing gekomen? We leggen de afspraken duidelijk vast zodat hier later geen discussie over kan komen. Als de onderhandeling niet succesvol was, dan krijg je advies over de mogelijke volgende stap. Jij bepaalt zelf of je een volgende stap wilt nemen.

Procederen of in beroep
Als het echt nodig is, stappen we naar de rechter.
Vaste prijs*

Procederen

Als we er aan de onderhandelingstafel écht niet uitkomen, of als onderhandelen geen zin heeft, kunnen we overgaan tot procederen. Dit doen we alleen als we denken dat je een goede kans maakt om te winnen. Een procedure duurt gemiddeld tussen de 3 a 6 maanden, al kan dat per zaak erg verschillen. 


Dit kan je verwachten

 • De beste verdediging van jouw belangen.
 • We stellen alle documenten op.
 • Een vaste prijs, ook als er meer zittingen zijn.

  Zo werkt het

  Wij stellen de processtukken op, zorgen dat het bij de rechter komt en bereiden ons voor op de zitting. We nemen alle communicatie op ons en komen op voor je belangen.

  Tijdens de zitting lichten de partijen hun standpunten toe en beantwoorden ze eventuele vragen. Jij bent aanwezig bij de zitting, maar wij doen het woord namens jou. Een rechter kan jou ook een vraag stellen. Geen zorgen, want wij staan altijd naast je en bereiden vragen die je kan verwachten met je voor. We proberen altijd het uiterste uit je zaak te halen maar zeggen het ook als er goede redenen zijn om niet verder te procederen.

  In principe volgt na de zitting een uitspraak. Maar de rechter kan ook aandringen op een schikking, extra bewijs opvragen of het advies van een deskundige inwinnen. Of het kan zijn dat er alsnog onderhandeld gaat worden. Niet eens met de uitspraak? We kunnen ook nog in beroep of zelfs hoger beroep gaan. Dit is bij Brandmeester kosteloos als je via ons procedeert. En we doen het alleen als we denken dat jouw zaak een goede kans maakt. Ook daar zijn wij eerlijk over.

  Na de procedure nemen we de uitspraak van de rechter met je door en beantwoorden we eventuele vragen die je nog hebt. Hoe de procedure ook loopt, we ontzorgen je op alle manieren.

* De prijs van deze stap is afhankelijk van je vraag.

"Mijn naam is Tineke Splinter. Ik zal je altijd eerlijk en praktisch adviseren."

Tineke Splinter

Tineke Splinter | Jurist Aankopen en geld

Onze mensen
grafiek

VASTE PRIJS, ALLE AANDACHT

 • Controle over de kosten
 • Jij bepaalt hoe ver je gaat
 • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Het gaat om een telefonisch gesprek. Je kiest zelf of dat via Skype of de telefoon is – net wat je prettig vindt. Je plant de afspraak samen met je advocaat of jurist in. Het gesprek duurt 30 minuten. Onze ervaring is dat dat ruim voldoende is om te bespreken wat je kansen zijn en wat de beste vervolgstap is. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. We nemen het gesprek ook op, zodat je het nog eens rustig terug kunt luisteren – zo vaak als je wilt.

Nee, je beslist helemaal zelf of je door wil gaan naar de volgende stap. Jij hebt het in de hand. Met de online check onderzoeken we, gratis en vrijblijvend, of Brandmeester je kan helpen. Vervolgens beslis je of je persoonlijk advies wil ontvangen. 

Op dat moment gaan we echt inhoudelijk je zaak bekijken. Daarna besluit je of we voor je gaan onderhandelen. Als we er aan de onderhandelingstafel niet uit komen, kunnen we overgaan tot procederen. Uiteraard pas wanneer jij dat wil.

Rechts- of wetswinkels en juridisch loketten beantwoorden - vaak kosteloos - je juridische vragen. Maar daar blijft het bij. Je vindt er geen volgende stappen, geen hulp bij het proces. Ze zullen je alleen doorverwijzen naar een derde. Bij Brandmeester vind je op één plek betaalbaar advies dat is toegespitst op jouw situatie en iemand die voor je onderhandelt en/of procedeert. Vanaf het eerste moment heb je een jurist als aanspreekpunt.

We doen altijd ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

- Heb je net een nieuwe zaak gemeld? Dan ontvang je van ons binnen een werkdag een dossiernummer.

- Een inhoudelijke reactie over je zaak en de dekking hiervan krijg je binnen 5 werkdagen.

- Wil je teruggebeld worden bij een lopende zaak? We bellen je altijd uiterlijk de volgende werkdag terug.

- Heb je overige vragen of klachtenmeldingen? We reageren binnen 5 werkdagen.

- Wil je contact met je eigen rechtshulpverlener? De afspraken hiervoor maken jullie onderling.

We begrijpen dat je snel wilt weten waar je aan toe bent. Daarom heb je in principe binnen een week je persoonlijk advies. Na je betaling heb je direct toegang tot je dossier en kun je de gevraagde documenten uploaden. Wij checken die op de eerstvolgende werkdag en als alles in orde is, kan de afspraak worden gepland. Na het gesprek weet je waar je aan toe bent en wat je het beste kunt doen.