Mijn WW-aanvraag is geweigerd

Je krijgt een WW-uitkering als je bijvoorbeeld bent ontslagen. Maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Is je aanvraag geweigerd? Dan kun je bezwaar maken.

Voorwaarden voor een WW-uitkering

Iedereen die werkt, staat een deel van het loon af voor de Werkloosheidswet. Daarmee worden de uitkeringen betaald als je bijvoorbeeld je baan verliest. Je hebt hier dus zelf al voor betaald. Maar om die uitkering ook echt te krijgen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je mag bijvoorbeeld niet ziek zijn, het ontslag mag niet ‘jouw schuld’ zijn en je moet beschikbaar zijn voor ander werk.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met het besluit van het UWV? Dat kan. Je mag dan online of per brief bezwaar maken. In het besluit staat een bezwaartermijn gegeven. Zorg dat je binnen die tijd bezwaar maakt. Wordt het bezwaar afgewezen? Dan kan je in beroep bij de rechter gaan.

Brandmeester kan je helpen met je bezwaar. Onze juristen en advocaten hebben veel ervaring en helpen je in relatief korte tijd voor een scherpe, vaste prijs. Zonder verrassingen en met een duidelijke aanpak. Wil je weten of we je kunnen helpen? Doe de online check.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van je werkverleden. Als je in de afgelopen 36 weken minimaal 26 weken hebt gewerkt, heb je recht op een basisuitkering van 3 maanden. Daarna krijg je een uitkering op basis van je persoonlijke situatie. Die wordt berekend op basis van je loon en hoelang je hebt gewerkt.

Ja, maar het is niet handig om op de eerste dag van je werkloosheid op vakantie te gaan. Je moet dan namelijk beschikbaar zijn voor werk. Heb je al een WW-uitkering? Dan mag je 20 dagen per kalenderjaar (naar rato) op vakantie. Dit moet je wel aangeven bij het UWV.