Het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket is een stichting die wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het is een vraagbaak voor juridische vragen en een doorverwijsloket voor mensen die in aanmerking komen voor een zogenaamde toevoeging.

BrandMR_Ik-wil-van-mijn-schriftelijke-overeenkomst-af copy.png

Op de website helpen ze je met informatie, tips en voorbeeldbrieven. Maar het is vooraf niet duidelijk in welke mate je aan de telefoon geholpen kan worden. Natuurlijk kan je zelf aan de slag met de tips en voorbeeldbrieven. Maar daar zit een groot nadeel aan. Lees hier meer over in ons blog “Help! De tegenpartij stuurt een brief terug”.

Soms wordt er een tweede afspraak gemaakt. Daarvoor moet je dan afreizen naar een kantoorlocatie. Het Juridisch Loket kan als dat nodig is je ook doorverwijzen naar verdere rechtshulp, bijvoorbeeld die van een sociaal advocaat.

Hulp van Het Juridisch Loket afhankelijk van je inkomen

Helaas helpt het Juridisch Loket je niet verder als je teveel verdient. Voor een afspraak bij het Juridisch Loket mogen je verzamelinkomen en je vermogen niet hoger zijn dan:

 • Maximaal verzamelinkomen
  • Alleenstaand - € 28.600
  • Gehuwd of samenwonend - € 40.400
  • Eenoudergezin of minderjarig(e) kind(eren) - € 40.400
 • Maximaal vermogen
  • Alleenstaand - € 30.360
  • Gehuwd of samenwonend - € 60.720
  • Eenoudergezin of minderjarig(e) kind(eren) - € 30.360

BrandMR helpt je tegen een vaste prijs

Kom je niet in aanmerking voor hulp vanuit de sociale advocatuur? En wil je toch weten waar je aan toe bent? Dan kan je altijd terecht bij Brandmeester. We werken met eigen advocaten voor een vaste prijs. Op onze pagina Wat het kost lees je meer over deze duidelijke prijzen.

Hoe we werken

late oplevering van een woning

In vier overzichtelijke stappen kunnen we je helpen bij je juridische geschil. Na een paar klikken van de online intake weten we al of we je kunnen helpen. Bovendien zie je meteen welke van onze gespecialiseerde advocaten je het beste kan helpen. Je kunt deze check vergelijken met het eerste gesprek dat je bij een traditionele advocaat zou hebben. Maar met als voordeel dat je niet naar een kantoor hoeft te komen. Doe hier de online check.

Doe de check

Adviesgesprek

Ga je met ons verder naar stap 2? Dan zit je eigen advocaat al voor je klaar voor het persoonlijk adviesgesprek. De meeste zaken kunnen we met het persoonlijk adviesgesprek al oplossen.

Onderhandelen

Als we doorgaan naar stap 3 dan gaat jouw specialist voor je in gesprek met de tegenpartij. Samen hebben jullie de strategie en de doelen bepaald. Omdat je eerst het persoonlijk adviesgesprek hebt gehad, kunnen we snel door met het maken van afspraken. Dat betekent meer kans op slagen. Veel juridische problemen kunnen met onderhandelen al worden opgelost.

Procederen

Als we er aan de onderhandelingstafel echt niet uitkomen of als onderhandelen geen zin heeft, kunnen we overgaan tot stap 4, procederen. Dit doen we alleen als we denken dat je een goede kans maakt om te winnen. We willen je niet onnodig op kosten jagen.

Waar kunnen we je bij helpen?

Als je een juridisch probleem hebt, wil je natuurlijk geholpen worden door een specialist. Daarom werken onze mensen binnen verschillende rechtsgebieden. Bekijk hier met welke soort vragen wij je allemaal kunnen helpen.