Help! De tegenpartij stuurt een brief terug!
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketingdirecteur

Niemand zit te wachten op een juridisch geschil. Toch komt er een moment in je leven dat je baas ondanks de vele schouderklopjes toch niet zo blij met je was. Je tweedehandsauto niet van een oud omaatje blijkt te zijn geweest. Je droomhuis opeens een aantal zorgvuldig weggepoetste gebreken laat zien. Of je treft op een zonnige fietsmiddag een Mamil[1] met Tour-de-France-aspiraties die je op het asfalt laat smakken.

Traditionele advocaten zijn duur

Je eerste vlaag van rechtvaardigheidsgevoel - al dan niet aangewakkerd door je omgeving - zegt dat je de ander voor de hoogste rechter op de knieën wilt dwingen. Eigenlijk heb je diep in je hart helemaal geen zin in ruzie en een langslepende zaak. Je wilt een oplossing. Je belt wat advocaten maar die vragen hoge uurtarieven en naar de eindrekening is het slechts gissen. Dan probeer je maar zelf tot een goede oplossing te komen met de andere partij. Je gaat Googelen naar wat je rechten zijn en zoekt ervaringen van medeslachtoffers die eerder met dit bijltje hebben gehakt. In je omgeving zijn genoeg mensen bereid je van goed bedoeld advies te voorzien.

De tegenpartij schrijft terug

In je online zoektocht naar hulp stuit je op de ‘gratis’ voorbeeldbrief. Dat lijkt een hoop kosten en gedoe te voorkomen. Als een ware jurist open je de strijd door je opponent te beschieten met deze standaard voorbeeldbrief. Maar toen kreeg je opeens een brief terug van de advocaat van de tegenpartij. Paniek! Wat nu?

Hoe gratis is een voorbeeldbrief?

Je loopt het risico van wrijven in de vlek. Je googelt weer een antwoord bij elkaar en je zaak wordt alleen maar slechter. Met als gevolg dat je de strijd opgeeft of met een ongewenste oplossing genoegen neemt. Erger, het kost je uiteindelijk zelfs meer geld. Dan is het achteraf toch wel een dure brief geworden. Aanbieders van juridische diensten verleiden je soms met een ‘gratis’ voorbeeldbrief. Sommigen vragen voor zo’n standaardbrief zelfs nog een kleine bijdrage. Dit doen zij in de wetenschap dat op zo’n brief een antwoord komt waar je alsnog (betaalde) juridische hulp bij nodig hebt. Als een vis zwem je hun fuik in.

[1] MAn van Middelbare leeftijd In Lycra

Voorkom duurkoop. Vraag juridische hulp.

Het in de hand nemen van een advocaat blijft voor velen een flinke stap. Vanwege de hoge tarieven, de mate van onvoorspelbaarheid of de ondoorzichtigheid van het proces. Maar zelf aan de slag gaan blijkt vaak ook geen goede oplossing. Hoe hou je nu zelf de regie maar krijg je toch hulp van een professional? Gelukkig helpt Brandmeester de barrières om hulp in te schakelen uit de weg. En wel op een heel heldere manier:

#1 VASTE PRIJZEN
Juridische hulp van Brandmeester kost je een vast bedrag dat we altijd vooraf met je bespreken. En we maken niet alleen inzichtelijk wat het kost maar ook waarom het dat kost. Deze prijzen vind je hier. Hebben we onze kosten te laag ingeschat? Dan is dit voor onze eigen rekening. Jij betaalt geen cent meer.

#2 DUIDELIJK PLAN VAN AANPAK
Wat staat je te wachten? Hoe ziet je dossier er straks uit? Kunnen we niet gewoon onderhandelen? Gaan we procederen? Hoe ziet de rechtsgang er dan uit? Brandmeester maakt niet alleen de kosten voorspelbaar maar ook de voortgang.

#3 REGIE IN EIGEN HANDEN
Bij Brandmeester hou je de volledige controle over de situatie. En wij zijn altijd eerlijk over je zaak. Zo overleggen we met jou of het zinvol is om een eventuele volgende stap te maken of dat je beter kunt stoppen. Jij bepaalt altijd zelf hoe ver je wil gaan. En wij helpen je die keuze te maken.

#4 OVERZICHT IN EEN PERSOONLIJK ONLINE DOSSIER
Met controle behouden bedoelen we ook dat we je zaak inzichtelijk maken. Wat we je geadviseerd hebben maar ook waar we ons bevinden in het proces. In een persoonlijk online dossier dat je thuis of waar dan ook altijd kunt raadplegen, vind je alle taken terug. Ook vind je hier alle communicatie tussen jou en je juridisch adviseur terug.

Nieuwsgierig geworden naar deze duidelijke manier van werken? Doe nu onze online check en zie meteen of wij je verder kunnen helpen.

Lees ook

cover_tweede_kamer verkiezingen

Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hoe rechtszeker zijn we eigenlijk?

BrandMR | verkiezingsprogramma | bestaanszekerheid | rechtszekerheids
Peter Hoitinga
coveradvocaten_tarieven_square

Het einde van de open advocatenrekening

BrandMR | Prijsverhoging | Energielasten | Huurprijs
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketingdirecteur
Bekijk al mijn berichten

Actueel

arbeidsconflict

Een arbeidsconflict én je bent ziek: wat nu?

Werk en inkomen | opleidingskosten | arbeidsvoorwaarden | studiekostenbeding | mediation
Hélène de Graaf-de Waard
Een man op social media

Ontslag door online gedrag?

Werk en inkomen | ontslag | social media | online gedrag
Dagmar de Groot
Ziek persoon die een thermometer vast houdt

Hoe hoog is een WIA-uitkering en welke aanvullingen daarop kun je krijgen?

Werk en inkomen | wia | Arbeidsongeschikt | aanvulling
Natascha Schenk