Persoonlijk advies

We beginnen met een persoonlijk advies. We gaan dieper in op je situatie en kijken samen naar de beste opvolging. Een advies is meer dan een gesprek. Je krijgt:

Een online dossier

In een beveiligde omgeving upload je alle belangrijke documenten die betrekking hebben op je vraag en communiceer je met je advocaat. Bovendien kun je hier alles terugvinden, dus je hoeft geen aparte administratie bij te houden.

Inzicht in je rechtspositie

We onderzoeken de documenten en informatie die je ons aanlevert. Zo kunnen we inschatten of je een sterke zaak hebt en wat je kansen zijn.

Advies over de volgende stap

We kijken of het slim is om te gaan onderhandelen (als je te maken hebt met bedrijven of personen) of bezwaar te maken (als je te maken hebt met instanties van de (semi-)overheid). Als je kansen klein zijn, zijn we daar altijd helder over.

… en natuurlijk het gesprek zelf

In het adviesgesprek nemen we al het bovenstaande met je door en gaan we het gesprek aan. Je kan natuurlijk al je brandende vragen stellen. We nemen het gesprek voor je op, zodat je het later kan terugluisteren.

Veelgestelde vragen over persoonlijk advies

Het gaat om een telefonisch gesprek. Je kiest zelf of dat via Microsoft Teams of via de telefoon verloopt. Net wat je prettig vindt. Je plant de afspraak samen met je advocaat of jurist in. Het gesprek duurt 30 minuten. Onze ervaring is dat dat ruim voldoende is om te bespreken wat je kansen zijn en wat de beste vervolgstap is. Uiteraard is er alle ruimte voor je om vragen te stellen. We nemen het gesprek ook op zodat je het op een later tijdstip nog eens rustig terug kunt luisteren. Zo vaak als je wilt.

Dat kan natuurlijk gebeuren. We kunnen ons voorstellen dat je niet alles uit het gesprek kunt onthouden. Daarom schrijven we het persoonlijk advies ook altijd kort uit en nemen we het gesprek dat we hebben gevoerd op. Zo kan je het thuis nog eens rustig nalezen en terugluisteren. Thuis op de bank of samen met iemand anders. 

Heb je naar aanleiding van het advies nog een vergeten vraag? Dan is er altijd ruimte om die alsnog te stellen. Als we het plan van aanpak bespreken in de stap 'Onderhandelen' beantwoorden we alle vervolgvragen.

En natuurlijk kan je ook altijd een nieuw adviesgesprek aanvragen. Daarin nemen we weer alle tijd voor je.

We begrijpen dat je snel wilt weten waar je aan toe bent. Daarom heb je in principe binnen een week je persoonlijk advies. Na je betaling heb je direct toegang tot je dossier en kun je de gevraagde documenten uploaden. Wij checken die op de eerstvolgende werkdag en als alles in orde is, kan de afspraak worden gepland. Na het gesprek weet je waar je aan toe bent en wat je het beste kunt doen.

We hebben in het begin wat informatie en documenten van je nodig. Het is fijn als je die snel uploadt, zodat wij er ook snel in kunnen duiken. Verder verwachten we dat je tijd hebt om het gesprek voor te bereiden en te voeren. Dat laatste kost je ongeveer een uur. 

Lukt het niet om één of meer van deze documenten aan te leveren? Neem dan even contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een oplossing.