Persoonlijk advies

In het adviesgesprek wordt jouw juridische vraag behandeld door een advocaat of jurist. Heb je een vraag over hoe dit gesprek er uit ziet? Misschien hebben we hem al beantwoord.

Persoonlijk advies

We vragen je een aantal documenten aan te leveren. In ieder geval je 3 laatste loonstroken en je arbeidsovereenkomst. Het is fijn als je die snel uploadt, zodat wij er ook snel naar kunnen kijken. Verder verwachten we dat je tijd hebt om het persoonlijk adviesgesprek voor te bereiden en te voeren. In totaal kost je dat ongeveer een uur. 

Lukt het niet om één of meer van deze documenten aan te leveren? Neem dan even contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een oplossing.

Nee, dat is niet mogelijk. Zodra je een persoonlijk advies aanvraagt, vinden we de juiste advocaat of jurist voor jouw situatie. Deze gaat dan meteen naar je dossier kijken om zich voor te bereiden op het adviesgesprek. We verspillen geen tijd en gaan direct aan de slag. We maken dus ook meteen kosten. Daarom vragen we je deze van tevoren te betalen.

Het bewaken van je gegevens en je privacy vinden we erg belangrijk. Onze systemen voldoen daarom aan de laatste en hoogste standaarden op het gebied van databeveiliging. Zo hebben we een extra beveiliging toegevoegd bij het inloggen in je dossier. Naast het invullen van je wachtwoord vul je ook een sms-code in. Die code ontvang je elke keer als je inlogt. Ook worden we periodiek getest om te bevestigen dat we voorop lopen met de beveiliging van onze systemen. Lees het privacystatement.

Brandmeester heeft zijn naam te danken aan het meester zijn van elke situatie. De meeste arbeidsconflicten hebben we al talloze keren eerder gezien. Dit betekent dat we vooraf goed kunnen inschatten wat de beste aanpak is en kunnen we de meeste conflicten oplossen zonder ingrijpende juridische stappen.

Zo zullen wij alleen contact opnemen met de tegenpartij (je werkgever, je buurman, etc.) met jouw medeweten en instemming, op een manier die jij hebt bepaald.

Ja, je komt gelijk in contact met de advocaat of jurist die je gaat helpen. Voordat we elkaar spreken beantwoord je een aantal vragen en vragen we je stukken te uploaden. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden en halen we het meest uit ons persoonlijk adviesgesprek. Wij hebben ook nog een aantal tips voor je om je voor te bereiden, zodat jij al je vragen beantwoord krijgt. Deze vind je in je dossier.

Het gaat om een telefonisch gesprek. Je kiest zelf of dat via Microsoft Teams of via de telefoon verloopt. Net wat je prettig vindt. Je plant de afspraak samen met je advocaat of jurist in. Het gesprek duurt 30 minuten. Onze ervaring is dat dat ruim voldoende is om te bespreken wat je kansen zijn en wat de beste vervolgstap is. Uiteraard is er alle ruimte voor je om vragen te stellen. We nemen het gesprek ook op zodat je het op een later tijdstip nog eens rustig terug kunt luisteren. Zo vaak als je wilt.

Je krijgt je arbeidsovereenkomst vaak voor je eerste werkdag. Als je ergens al meer dan 20 jaar werkt, kunnen we ons voorstellen dat je het document misschien niet meer hebt. Of je hebt een mondelinge arbeidsovereenkomst. Ook dan kun je niets uploaden. 

In beide gevallen is het voor ons heel fijn om je allereerste loonstrook in te zien, dus die kun je hierboven uploaden. Heb je ook je eerste loonstrook niet? Neem dan contact met ons op om dit te bespreken.

De documenten die we van je vragen voor ons persoonlijk adviesgesprek zijn voldoende om een eerste inschatting te maken van je situatie en de volgende stappen. Als we later nog extra documenten van je nodig hebben, laten we je dat weten. 

Je gesprek wordt door ons opgeslagen in je dossier. Log in en download het geluidsbestand om het gesprek terug te luisteren.

Dat kan natuurlijk gebeuren. We kunnen ons voorstellen dat je niet alles uit het gesprek kunt onthouden. Daarom schrijven we het persoonlijk advies ook altijd kort uit en nemen we het gesprek dat we hebben gevoerd op. Zo kan je het thuis nog eens rustig nalezen en terugluisteren. Thuis op de bank of samen met iemand anders. 

Heb je naar aanleiding van het advies nog een vergeten vraag? Dan is er altijd ruimte om die alsnog te stellen. Als we het plan van aanpak bespreken in de stap 'Onderhandelen' beantwoorden we alle vervolgvragen.

En natuurlijk kan je ook altijd een nieuw adviesgesprek aanvragen. Daarin nemen we weer alle tijd voor je.

We begrijpen dat je snel wilt weten waar je aan toe bent. Daarom heb je in principe binnen een week je persoonlijk advies. Na je betaling heb je direct toegang tot je dossier en kun je de gevraagde documenten uploaden. Wij checken die op de eerstvolgende werkdag en als alles in orde is, kan de afspraak worden gepland. Na het gesprek weet je waar je aan toe bent en wat je het beste kunt doen.

We hebben in het begin wat informatie en documenten van je nodig. Het is fijn als je die snel uploadt, zodat wij er ook snel in kunnen duiken. Verder verwachten we dat je tijd hebt om het gesprek voor te bereiden en te voeren. Dat laatste kost je ongeveer een uur. 

Lukt het niet om één of meer van deze documenten aan te leveren? Neem dan even contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een oplossing.

Ons persoonlijk advies is niet gratis, omdat we ons al echt gaan verdiepen in je situatie. Er zijn ook advocatenkantoren waar je gratis advies kunt krijgen, maar dan gaan ze vaak nog niet de diepte in. Om echt te weten wat je kansen zijn en wat je het beste kunt doen, zullen zij ook in je documenten moeten duiken. En dan gaat meestal de teller tikken.

Wij doen niet aan uurtje-factuurtje. Voor € 139 verdiepen wij ons in je documenten en vertellen wij wat je juridische mogelijkheden zijn en wat wij voor je kunnen doen. Zo weet je vooraf precies wat je kan verwachten en wat de kosten zijn.

Nee, bij ons betaal je een vaste prijs voor de hele procedure, inclusief btw. Er komt dus geen euro meer bij. Zo weet je vooraf precies wat je kan verwachten en wat de kosten zijn. Wel verschilt de vaste prijs per rechtsgebied. Ga naar onze Wat het kost-pagina om te zien wat een procedure voor jouw vraag kost.