Functiebeoordeling/weging

Onterechte slechte beoordeling gekregen? Je kan er iets aan doen. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over functiebeoordeling/functieweging.

Functiebeoordeling/weging

Als je het niet eens bent met een (slechte) beoordeling, onderteken dan nog niets. Geef eerst schriftelijk aan dat je het niet eens bent, en vooral waarom je het niet eens bent met je beoordeling. Mocht de beoordeling na je schriftelijke reactie daarop toch ongewijzigd vastgesteld worden, dan heb je de mogelijkheid om binnen 6 weken in bezwaar te gaan tegen de vastgestelde beoordeling.

Het zou kunnen dat  je werkgever naar aanleiding van de beoordeling een verbeterplan opstelt om je functioneren te verbeteren. Probeer hier met een positieve instelling mee om te gaan, ook als je het gevoel hebt dat de slechte beoordeling onterecht was. Onderteken overigens geen onrealistisch verbeterplan. Dat kan alleen maar tegen je werken.

Een enkele slechte beoordeling is nog geen reden tot paniek, maar meerdere slechte beoordelingen op rij kunnen reden zijn tot ontslag. Als je het gevoel hebt dat je onterecht slechte beoordelingen krijgt, kan je persoonlijk advies aanvragen om te bekijken wat je er tegen kan doen.