Procederen

Als we er aan de onderhandelingstafel niet uitkomen, kunnen we gaan procederen. Vragen over hoe zo'n procedure werkt? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Procederen

Nee, helaas niet. We willen vanaf het begin betrokken zijn en de juiste strategie bepalen. Dat betekent ook dat we eerst je dossier goed moeten bekijken. Pas dan kunnen we een inschatting maken of een procedure de juiste stap is. Bovendien raden we ook af om gelijk een procedure te starten. In de meeste gevallen is een stevige onderhandeling voldoende om je recht te halen. Zo voorkom je een lange procedure, en heb je toch de gewenste uitkomst. 

Als blijkt dat een procedure toch de juiste stap is, kunnen we deze altijd starten.

Nee, dat is zeker niet altijd nodig. Uit ervaring weten wij dat in de meeste gevallen onderhandelen genoeg is om de gewenste uitkomst te krijgen. In sommige gevallen zullen we zelfs adviseren om helemaal niets te doen. Bijvoorbeeld als het voorstel goed genoeg is of voor het conflict überhaupt geen zaak nodig is. 

We zullen je altijd eerlijk advies geven over de beste aanpak en gaan altijd voor het best mogelijke resultaat. Als er niks te winnen valt, zullen we dat ook zeggen.

In principe wel. Het kan zijn dat het stopzetten van je loonbetaling de reden van de procedure is, dan is het een ander geval. Wat in zo'n geval de beste aanpak is, bespreken we met je in een persoonlijk adviesgesprek.

Doe de check