Verandering van functie/arbeidsvoorwaarden

Verandert je functie of arbeidsvoorwaarden ingrijpend? Dat kan vervelende gevolgen hebben. Er is iets wat je er aan kan doen. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over verandering van functie/arbeidsvoorwaarden.

Verandering van functie/arbeidsvoorwaarden

Je werkgever kan je functie niet zomaar wijzigen. Dit moet hij eerst met jou bespreken. Als er een eenzijdig wijzingsbeding in je arbeidsovereenkomst is opgenomen, mag je werkgever je functie wijzigen. Dit kan als hij een zwaarwegend belang heeft waarvoor jouw belangen moeten wijken. Ook op grond van de eisen van goed werkgeverschap kan een functie gewijzigd worden. Over de definitie van goed werkgeverschap kan gediscussieerd worden.

Je kan de aanpassing weigeren. Dat zal waarschijnlijk leiden tot een arbeidsconflict. Probeer het eerst anders op te lossen. Ga in gesprek met je leidinggevende. Als jullie er samen niet uitkomen, kan je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen om je opties te bespreken.

Zodra je een arbeidsovereenkomst hebt gesloten, kan je werkgever die niet zomaar wijzigen zonder instemming van beide partijen. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer er aantoonbare bedrijfseconomische moeilijkheden zijn. Het beloningsstelstel of de vergoeding van reiskosten kan dan aangepast worden. Je mag als ‘goed werknemer’ een redelijk voorstel van je werkgever in zo’n geval niet weigeren.

Over de definitie van een redelijk voorstel kan gediscussieerd worden. Benieuwd naar je kansen in zo´n discussie? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan, dan kunnen wij je situatie bekijken.