Verstoorde arbeidsrelatie of verschil van inzicht

Heb je een verstoorde arbeidsrelatie of een verschil van inzicht met je werkgever? Weet je niet meer wat je moet doen? Je kan juridische stappen ondernemen. Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.

Verstoorde arbeidsrelatie of verschil van inzicht

Voor een prettige werksfeer is het belangrijk dat je goed kan samenwerken met je collega's en je leidinggevende. Als er iets gebeurt waardoor je niet meer goed kan samenwerken, hebben we het over een verstoorde arbeidsrelatie. Het is belangrijk om eerst te kijken of de arbeidsrelatie nog hersteld kan worden. Het hoeft niet meteen te escaleren. Ga eerst het gesprek aan met je werkgever. Komen jullie er toch niet uit? Dan is mediation of een gesprek met een advocaat of jurist een volgende stap. Onderteken in ieder geval niets totdat je een advocaat of jurist hebt gesproken.

Is de arbeidsrelatie écht niet meer te herstellen? Dan is het tijd om te kijken naar juridische stappen. Bij ontslag vanwege een verstoorde arbeidsrelatie is het aan de werkgever om te bewijzen dat de relatie ernstig en duurzaam is verstoord, en dat hij er alles aan gedaan heeft om de relatie te herstellen. Ben je het niet eens met de argumenten van je werkgever? Brandmeester kan je helpen in de ontslagprocedure en eventueel met je werkgever bespreken of er een gezamenlijke  oplossing/beëindigingsregeling tot stand kan komen. Zo wordt een procedure voorkomen.