Juridische hulp op het gebied van Schade en Letsel

Precies de juridische hulp die je op dit gebied nodig hebt voor een vaste prijs

  • Kosteloze hulp bij een verkeersongeval
  • Advies van ervaren juristen
  • Overzichtelijk online dossier

Heb je een verkeersongeval gehad? Of juist een ongeluk op het werk? Wil je weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Wij helpen je om voor je rechten op te komen. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Problemen waarmee we je onder andere kunnen helpen zijn:

  • Je hebt letsel en vraagt je af of je recht hebt op schadevergoeding
  • Je vraagt je af of je recht hebt op smartengeld
  • Je hebt een verkeersongeluk gehad
  • Je hebt een ongeluk op het werk gehad
  • Er is een medische fout gemaakt.


Heb je nog een vraag over een van deze onderwerpen? Dat kan natuurlijk. Onderaan deze pagina vind je een aantal veelgestelde vragen die we vaak horen op het rechtsgebied van schade en letsel. Zit je vraag er niet tussen? Dan kun je tijdens kantooruren ook met ons chatten.

"Slachtoffers die letselschade hebben opgelopen door toedoen van een ander hebben behalve persoonlijk leed en letsel ook vaak financiële schade. Daarnaast komen ze voor moeilijke vragen te staan over aansprakelijkheid, medische gevolgen en schade. Bij BrandMR bieden wij specialistische hulp om het door jou gewenste resultaat te behalen. Ons werk is pas geslaagd als jij met een tevreden blik op de zaak kunt terugkijken."

David Bakankus

David Bakankus

Onze specialisten

Veelgestelde vragen

Als je een ongeluk hebt gehad met een auto of ander voertuig, probeer dan samen met de andere betrokkene een schadeformulier in te vullen. Soms lukt dat misschien niet. Schrijf dan in ieder geval het kenteken van het voertuig op zodat je erachter kan komen van wie het is. Zijn er getuigen in de buurt? Vraag ze om hun naam en telefoonnummer. Zij kunnen dan mogelijk een verklaring afleggen. Je kan ook foto’s maken. Dit kan je later in het proces helpen. Let daarbij ook op hoe voertuigen ten opzichte van elkaar staan.

Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je kosteloos. We verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij. Als dat niet lukt, is dat ons risico. We vragen bij een verkeersongeluk nooit een deel van je schadevergoeding.

Een letselschadezaak duurt vaak net wat langer dan je herstel. Een zaak wordt vaak geregeld als je klachten verdwenen zijn of niet meer veranderen. Dan kan je namelijk beter inschatten wat de totale schade is, ook voor in de toekomst. Dit betekent helaas ook dat letselschadezaken soms jaren kunnen lopen. Zeker als er sprake is van ernstig letsel.

Het gaat om een telefonisch gesprek. Je kiest zelf of dat via Microsoft Teams of via de telefoon verloopt. Net wat je prettig vindt. Je plant de afspraak samen met je advocaat of jurist in. Het gesprek duurt 30 minuten. Onze ervaring is dat dat ruim voldoende is om te bespreken wat je kansen zijn en wat de beste vervolgstap is. Uiteraard is er alle ruimte voor je om vragen te stellen. We nemen het gesprek ook op zodat je het op een later tijdstip nog eens rustig terug kunt luisteren. Zo vaak als je wilt.

‘Smartengeld’ klinkt heel poëtisch, maar dat is het niet. Ieder ongeluk of incident met letsel is ingrijpend. Hoewel deze immateriële schade niet in geld uit te drukken is, hebben slachtoffers van een letselgeval meestal recht op een smartengeldvergoeding voor de geleden pijn, het leed en het verminderde plezier in het leven.
Het is heel belangrijk dat de geleden schade goed verantwoord wordt. Onze juristen hebben hier veel ervaring mee.We vragen nooit een deel van je schadevergoeding.

Schade waar je een prijskaartje aan kan hangen, wordt materiële schade genoemd. Dat is alles waar een geldelijke waarde tegenover staat. Als er iets kapot is en het vervangen moet worden, bijvoorbeeld. Maar er zijn ook minder zichtbare kosten waar je niet zo snel aan denkt zoals extra hulp in het huishouden omdat je tijdelijk niet de ramen zelf kan lappen of extra reiskosten omdat bijvoorbeeld fietsen er even niet in zit. Ook gemiste inkomsten omdat je niet kan werken, noemen we materiële schade. Bij het vaststellen van de materiële schade zie je snel iets over het hoofd terwijl er wel degelijk sprake is van schade. Dankzij onze ervaring zorgen wij dat je niets vergeet bij de inventarisatie voor de claim.

Een arts of iemand anders met een medisch beroep heeft de plicht zich zo goed mogelijk in te spannen voor een goed resultaat. Als dit resultaat niet is behaald omdat er bijvoorbeeld iets fout is gegaan, wil dat nog niet zeggen dat de arts ook iets fout heeft gedaan. Een arts is pas aansprakelijk als bewezen kan worden dat hij verwijtbaar heeft gehandeld en zich niet voldoende heeft ingespannen voor het resultaat.

Om te kunnen beoordelen of er sprake is van een verwijtbaar handelen van de arts moet er een medisch adviseur worden ingeschakeld. Die gaat de medische handelswijze van de arts beoordelen. Het handelen van de arts moet onder andere beoordeeld worden aan de hand van medische kennis, richtlijnen en protocollen die op dat moment gelden. Zo kan de medisch adviseur beoordelen of de juiste behandeling is ingesteld, of de behandeling op de juiste manier is gedaan en of er voldoende voorlichting is gegeven. Aan de hand van dit medische advies kunnen wij beoordelen of er juridisch gezien mogelijkheden zijn om de arts aansprakelijk te houden.

grafiek

VASTE PRIJS, ALLE AANDACHT

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf