Blog

De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor Brandmeester. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.

Geld voor winkelaankoop (square)

Aankopen en geld | winkel, terugbetaling, aankopen

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik iets in een winkel heb gekocht?

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Je loopt een winkel binnen, je impulsieve gedachten winnen de interne strijd en ja hoor, je hebt weer wat gekocht! Na een nachtje slapen besef je ineens dat je toch niet zo blij bent met jouw aankoop. Vastberaden ga je terug naar de winkel om je geld terug te vragen. Je hebt dat vaker gedaan, dus het moet vast wel goedkomen. Toch?

Lees meer
coverAI_square-Hersteld

BrandMR | Juridische hulp, AI

AI in de juridische branche

Als juridische dienstverlener kom je er bijna niet omheen. En zeker als je het hulpproces voorspelbaarder wilt maken voor de klant. Dit laat je nadenken over mogelijke tools voor je eigen branche. Als marketeer zie ik vaak nieuwe ontwikkelingen als het gaat om AI (Artificial Intelligence). Je kan het zo gek niet bedenken of er is een AI-tool voor. Belangrijk is om te beseffen voor wie je waarde wilt leveren en waarom. Gaat het om de interne processen waar je handige AI-automatisering kan gebruiken of wil je het juist gebruiken om de ervaring van de klant aangenamer te maken?

Lees meer
covergemoedsrust_square

BrandMR | kosten, Uurtarieven, adviesgesprek

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

Een van de bijzondere kenmerken van BrandMR is dat je direct weet waar je aan toe bent. Zo kom je nooit voor verrassende bedragen te staan. Maar waarom is het nou zo prettig om de prijs van tevoren te weten?

Lees meer
Rolstoel met enkel in gips

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, wia, aanvulling

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

In de vorige blog vertelde ik hoe hoog de WIA-uitkering is. Daarbij hebben wij alleen gekeken naar de wettelijke basis op grond van de Wet WIA. Er zijn gelukkig ook manieren om de WIA-uitkering aan te vullen of om de financiële lasten tijdens arbeidsongeschiktheid op een andere manier op te vangen. Dat leg ik je in deze blog uit.

Lees meer
Illegaal gokken

Aankopen en geld | terugbetaling, illegaal gokbedrijf, online gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Stel, je hebt met online gokken veel geld verloren. Dan denk je al snel ‘that’s part of the game’ en accepteer je jouw verlies. Dat is niet in alle gevallen nodig, zo blijkt uit twee recente uitspraken van de Rechtbank Overijssel. De rechtbank oordeelde dat twee aanbieders van online kansspelen (Bwin en Pokerstars) allebei zo’n €200.000 volledig moeten terugbetalen. Twee spelers hadden dat bedrag met online gokken verloren. Wat was er precies aan de hand in deze zaken?

Lees meer
arbeidsconflict

Werk en inkomen | arbeidsvoorwaarden, studiekostenbeding, opleidingskosten, mediation

Een arbeidsconflict én je bent ziek: wat nu?

Stel, jij hebt een nieuwe leidinggevende waar jij het niet mee kan vinden. Keer op keer zijn er aanvaringen. Die worden steeds heftiger en jij hebt het gevoel dat jij je werk niet goed meer kan doen. Je krijgt ook medische klachten door de oplopende spanningen. Op een dag besluit je: het gaat niet meer. Je meldt je ziek bij je werkgever. Hoe nu verder?

Lees meer
Een man op social media

Werk en inkomen | ontslag, online gedrag, social media

Ontslag door online gedrag?

Ontslag door uitlatingen van werknemers op sociale media is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt. Bijvoorbeeld omdat een werknemer online bedrijfsgeheimen deelt of vanwege het plaatsen van negatieve opmerkingen over collega’s of werkgevers. Werkgevers hebben een belang bij het beschermen van hun reputatie en merk, en het plaatsen van negatieve opmerkingen op sociale media kan deze reputatie schaden. Werknemers die zich op deze manier gedragen, kunnen zichzelf dus in een lastige situatie brengen en zelfs hun baan verliezen.

Lees meer
Ziek persoon die een thermometer vast houdt

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, wia, aanvulling

Hoe hoog is een WIA-uitkering en welke aanvullingen daarop kun je krijgen?

Als je langdurig ziek bent, kun je na 104 weken een WIA-uitkering aanvragen. In een eerdere blog vertelde ik je al hoe je je kunt voorbereiden op de WIA-beoordeling én hoe het UWV je arbeidsongeschiktheidspercentage berekent. In deze blog leg ik je uit wat de financiële consequenties zijn van een WIA-toekenning. Hoe hoog is de WIA-uitkering en hoe lang duurt de WIA-uitkering? In de volgende blog vertel ik je welke “potjes” er zijn om je WIA-uitkering aan te vullen.

Lees meer
WOZ bezwaar

BrandMR | Bezwaar, woz, woningmarkt

Hoe maak je bezwaar tegen een WOZ-beschikking?

In mijn vorige blog heb ik verteld wat je kan doen om te controleren of de hoogte van de WOZ-waarde klopt. Heeft het maken van informeel bezwaar niet het gewenste resultaat geleverd? Dan heb je nog altijd de optie om binnen zes weken een bezwaarschrift in te dienen. Hierna vervalt de mogelijkheid om bezwaar in te dienen. Hoe je een bezwaarschrift indient leg ik hieronder uit.

Lees meer
Wia en een vso

Werk en inkomen | arbeidsvoorwaarden, studiekostenbeding, opleidingskosten

Een vaststellingsovereenkomst tekenen vóórdat de WIA-beslissing

Je bent al 104 weken ziek maar je hebt nog geen WIA-beslissing van het UWV ontvangen. Toch wil je werkgever het dienstverband al beëindigen en legt een vaststellingsovereenkomst aan je voor. Wat nu? Ben je verplicht daaraan mee te werken en is dat eigenlijk wel verstandig?

Lees meer