Blog

De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor Brandmeester. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.

recht op een WW-uitkering als je een vaststellingsovereenkomst tekent

Werk en inkomen | arbeidsovereenkomst, Vaststellingsovereenkomst, WW-uitkering

Heb je recht op een WW-uitkering als je een vaststellingsovereenkomst tekent?

Met een vaststellingsovereenkomst (VSO) beëindig je in overleg met je werkgever je arbeidsovereenkomst. Je gaat dan uit dienst. Als je aansluitend een nieuwe baan hebt gevonden, hoef je je over je inkomen geen zorgen te maken. Maar wat als je die nog niet hebt? Dan wil je er zeker van zijn dat je na het eindigen van je dienstverband recht hebt op een WW-uitkering.

Lees meer
cover_aankopen_paard_square

Aankopen en geld | Paard, hippisch recht, Aankoop

Waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van een paard

Eindelijk is het dan zover. Je gaat het voor jou perfecte paard bezichtigen. Je was bij het zien van de advertentie al op slag verliefd. Dus wat kan er nog misgaan? Maar ze zeggen niet voor niets: liefde maakt blind. Dus geef ik je in deze blog een aantal belangrijke tips waar je op moet letten bij de aankoop van je toekomstige paard.

Lees meer
vrouwendiscriminatie

Werk en inkomen | vrouwendiscriminatie, ongelijkheid, zwangerschapsverlof

Vrouwendiscriminatie komt nog steeds voor

Hoewel gelijke behandeling het uitgangspunt is in de wet, komt discriminatie van vrouwen nog steeds vaak voor. Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt over dit soort zaken. Uit hun oordelen blijkt dat discriminatie van vrouwen verschillende vormen kan hebben.

Lees meer
coveradvocaten_tarieven_square

BrandMR | Prijsverhoging, Energielasten, Huurprijs

Het einde van de open advocatenrekening

Uitspraak Europees Hof van Justitie dwingt advocatuur tot transparantie en innovatie. Een uurtarief in rekening brengen zonder vooraf inzicht te geven in de totale kosten, is usance in de advocatuur. En de gemiddelde uurtarieven voor een rechtzoekende consument van € 225,- per uur liegen er ook niet om. Zij zijn daarmee in de markt waarschijnlijk de enige dienstverleners die met een open uurtje-factuurtje rekening zonder begroting vooraf werken. Aan deze niet transparante handelswijze komt nu hopelijk een eind door een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie over een zaak in Litouwen.

Lees meer
top5afbeelding

BrandMR | 2022, Blogs, Top 5

Top 5 blogs 2022

Zo aan het einde van het jaar is het weer tijd voor lijstjes. Dit waren de vijf Brandmeester blogs die dit jaar het meest gelezen werden:

Lees meer
cover_labd_samen_hurensquare

Huis en wonen | Medehuurderschap, Huurwoning, Huurovereenkomst

Samen huren. Een goed idee?

In deze tijd van woningschaarste en hoge inflatie kiezen mensen er steeds vaker voor om samen met een ander een woning te huren. Dit lijkt een slimme oplossing. Op die manier kunnen de kosten van een huurwoning worden gedeeld. Maar vaak is men zich niet bewust van de mogelijke gevolgen hiervan.

Lees meer
Verhogen_servicekostensquare.jpg

Huis en wonen | Prijsverhoging, Energielasten, Huurprijs

Mag mijn verhuurder de huurprijs verhogen vanwege de stijgende energieprijzen?

De stijging van de energieprijzen houdt iedereen enorm bezig. Ook huurders. Zo krijgen we regelmatig de vraag of verhuurders de huurprijs mogen verhogen vanwege de hoge energiekosten. Hoewel dit afhangt van de omstandigheden, zijn hierbij een aantal zaken van belang.

Lees meer
heating-gc43a68ee6_1920.jpg

Aankopen en geld | Prijsverhoging, Bezwaar, Energielasten

Veel energiebedrijven kondigen prijsverhogingen veel te laat aan

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt is de energiemarkt de laatste tijd erg onrustig. Consumenten twijfelen of ze de hoge energielasten nog wel kunnen opbrengen. En tot overmaat van ramp kondigden veel energiebedrijven hun prijsverhoging per 1 oktober ook nog eens veel te laat aan.

Lees meer
beeindigingsovereenkomstsquare.jpg

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst, beëindigingsovereenkomst, Ontslagvergoeding

Vijf tips om nóg meer uit je beëindigingsovereenkomst te halen

Op het moment dat je een beëindigingsovereenkomst - ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd - van je werkgever ontvangt, kan er veel op je afkomen. Je weet niet goed hoe je het beste kan reageren naar je werkgever en er kunnen veel juridische termen in staan die je misschien niet goed begrijpt. Je kan het oneens zijn met je ontslag en je baan graag willen behouden. Of je bent helemaal klaar met je werkgever en wil juist het onderste uit de kan halen. Het is dus logisch dat je met veel vragen zit. Ik geef je daarom vijf tips om nog meer uit je beëindigingsovereenkomst te halen.

Lees meer
bagage.webp

Aankopen en geld | Vakantie, Bagage, Vergoeding

Bagage kwijt, vertraagd of beschadigd. Wat zijn je rechten?

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, neem je natuurlijk je bagage mee. In de meeste gevallen komt je bagage aan op je eindbestemming. Maar wat nu als je bagage is kwijtgeraakt, vertraagd of beschadigd?

Lees meer