Blog

De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor Brandmeester. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.

medewerker in gesprek met de arbeidsarts

Werk en inkomen | ziekte, arbeid, wia

Achterstand WIA-beoordelingen: hoe een nieuwe maatregel die moet wegwerken

De afgelopen jaren kampt het UWV met enorme achterstanden als het gaat om de medische beoordelingen voor een WIA-uitkering. Om deze achterstanden weg te werken is vanaf 1 juli 2024 een tijdelijke maatregel ingesteld, die de beoordeling over arbeidsongeschiktheid eenvoudiger moet maken. In deze blog vertel ik je wat er precies verandert.

Lees meer
Annulering pakketreizen (square)

Aankopen en geld | Herroepingsrecht, Annulerings- of reisverzekering, Pakketreis

Hebben pakketreizen dezelfde annuleringsrechten als producten en diensten?

Annuleringsrechten zijn een belangrijk aspect van consumentenbescherming. Ze zorgen ervoor dat je als koper beschermd bent als je aankopen doet, zowel online als in de winkel. Maar hoe zit het met annuleringsrechten bij pakketreizen?

Lees meer
Non-conformiteit (square)

Aankopen en geld | productaankoop, bewijs, Non-conformiteit

Help! Je hebt een product gekocht, maar het voldoet niet aan je verwachtingen

Stel, je hebt iets gekocht bij een bedrijf en bij ontvangst voldoet het niet aan je verwachtingen. Dan kan er sprake zijn van non-conformiteit van het product. In deze blog leg ik je uit wat die term precies inhoudt en wat jouw rechten zijn bij de koop van een non-conform product.

Lees meer
Voorkom online oplichting (square)

Aankopen en geld | Oplichting, Aankoop

Voorkom oplichting: tips voor veilig online winkelen

Het internet biedt een schat aan mogelijkheden voor jou als consument. Van het gemak van thuis winkelen tot het vinden van dat ene pareltje die niet in een lokale winkel te koop is. Helaas is het wereldwijde web ook een speeltuin voor oplichters en fraudeurs die niets liever doen dan jouw geld en persoonlijke gegevens stelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jezelf te beschermen tegen online oplichting. In deze blog geven we je enkele belangrijke tips en adviezen om veilig online te winkelen.

Lees meer
Herroepingsrecht (square)

Aankopen en geld | Herroepingsrecht, Bedenktijd, Aankoop

Herroepingsrecht: wat is het en wanneer maak je er aanspraak op?

Je hebt vast weleens een online aankoop gedaan. Soms is dat een gokje; je weet niet of jouw bestelling aan je verwachtingen voldoet. Gelukkig heb je als consument bedenktijd. Dat noemen we ook wel herroepingsrecht. Het betekent dat je binnen veertien dagen na levering van het product kosteloos mag ontbinden, waarna je je geld terugkrijgt. Maar let op: dat geldt niet alleen voor online aankopen.

Lees meer
Geld voor winkelaankoop (square)

Aankopen en geld | winkel, terugbetaling, aankopen

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik iets in een winkel heb gekocht?

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Je loopt een winkel binnen, je impulsieve gedachten winnen de interne strijd en ja hoor, je hebt weer wat gekocht! Na een nachtje slapen besef je ineens dat je toch niet zo blij bent met jouw aankoop. Vastberaden ga je terug naar de winkel om je geld terug te vragen. Je hebt dat vaker gedaan, dus het moet vast wel goedkomen. Toch?

Lees meer
coverAI_square-Hersteld

BrandMR | Juridische hulp, AI

AI in de juridische branche

Als juridische dienstverlener kom je er bijna niet omheen. En zeker als je het hulpproces voorspelbaarder wilt maken voor de klant. Dit laat je nadenken over mogelijke tools voor je eigen branche. Als marketeer zie ik vaak nieuwe ontwikkelingen als het gaat om AI (Artificial Intelligence). Je kan het zo gek niet bedenken of er is een AI-tool voor. Belangrijk is om te beseffen voor wie je waarde wilt leveren en waarom. Gaat het om de interne processen waar je handige AI-automatisering kan gebruiken of wil je het juist gebruiken om de ervaring van de klant aangenamer te maken?

Lees meer
covergemoedsrust_square

BrandMR | kosten, Uurtarieven, adviesgesprek

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

Een van de bijzondere kenmerken van BrandMR is dat je direct weet waar je aan toe bent. Zo kom je nooit voor verrassende bedragen te staan. Maar waarom is het nou zo prettig om de prijs van tevoren te weten?

Lees meer
Rolstoel met enkel in gips

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, wia, aanvulling

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

In de vorige blog vertelde ik hoe hoog de WIA-uitkering is. Daarbij hebben wij alleen gekeken naar de wettelijke basis op grond van de Wet WIA. Er zijn gelukkig ook manieren om de WIA-uitkering aan te vullen of om de financiële lasten tijdens arbeidsongeschiktheid op een andere manier op te vangen. Dat leg ik je in deze blog uit.

Lees meer
Illegaal gokken

Aankopen en geld | terugbetaling, illegaal gokbedrijf, online gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Stel, je hebt met online gokken veel geld verloren. Dan denk je al snel ‘that’s part of the game’ en accepteer je jouw verlies. Dat is niet in alle gevallen nodig, zo blijkt uit twee recente uitspraken van de Rechtbank Overijssel. De rechtbank oordeelde dat twee aanbieders van online kansspelen (Bwin en Pokerstars) allebei zo’n €200.000 volledig moeten terugbetalen. Twee spelers hadden dat bedrag met online gokken verloren. Wat was er precies aan de hand in deze zaken?

Lees meer

Doe de check