Tessa Wooning
Terug

Tessa Wooning

Jurist Huis en Wonen

 • Luisterend oor
 • Doelgericht
 • Praktisch

Mijn naam is Tessa Wooning en ik werk als jurist bij Brandmeester. Ik ben sinds 1 februari 2023 als jurist in dienst bij Brandmeester. Hiervoor heb ik mijn scriptie geschreven bij Brandmeester en heb ik hier gewerkt als werkstudent.

Bij Brandmeester krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Klanten van a tot z helpen met hun geschillen en met ze meedenken voor het beste resultaat geven mij veel energie en voldoening. Iedere zaak is weer een nieuwe puzzel waarbij de juiste stukjes gevonden moeten worden. Als aan het eind de juridische puzzel af is, hoop ik dat de klant tevreden is wat mij ook weer tevreden maakt.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Als kind vond ik het al lastig om keuzes te maken. Wel wist ik dat ik niet goed tegen onrecht kon en dat ik mensen graag wilde helpen. Ik dacht altijd mee aan oplossingen en wilde dat problemen zo snel mogelijk en met de beste uitkomst voor hun opgelost werden. Verder krijg ik energie van mensen adviseren en mijn kennis met hun delen.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  In mijn vrije tijd doe ik graag yoga om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Daarnaast vind ik het leuk om oude meubels op te knappen door ze in een leuk nieuw kleurtje te verven.

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  De dag vroeg starten en beginnen met het schrijven van brieven. In de ochtend ben ik het meest productief en gefocust. Wanneer ik klanten heb kunnen adviseren, brieven heb kunnen schrijven, mijn taken af heb kunnen ronden, soms nog een webinar heb kunnen kijken en mee heb kunnen denken met collega's, is mijn dag geslaagd.

BEKNOPT CV

 • In 2022 het diploma hbo rechten behaald.
 • In 2022 gestart als werkstudent bij Brandmeester.
 • In 2023 begonnen bij Brandmeester als jurist Huis en Wonen.
Goed huurderschap

Huis en wonen | Huurovereenkomst, huurrecht, verhuurderschap

Hoe voldoe je als verhuurder aan de Wet goed verhuurderschap?

Tussen huurders en verhuurders kunnen er weleens geschillen ontstaan, bijvoorbeeld over gebreken in de woning, het inhouden van de borg of het verhogen van de huurprijs. Huurders krijgen veel bescherming en als verhuurder is het belangrijk dat je aan de wettelijke regels voldoet. Dit zijn onder andere de regels uit het Burgerlijk Wetboek en de huurovereenkomst. Maar sinds 1 juli 2023 moeten verhuurders ook voldoen aan de Wet goed verhuurderschap. Hieronder geef ik je een overzicht van de regels waar je als verhuurder aan moet voldoen en de mogelijke gevolgen als je hieraan niet voldoet.

Lees meer