Natascha Schenk
Terug

Natascha Schenk

Jurist Werk en inkomen

 • Jurist sinds 2005
 • Gespecialiseerd in sociaal verzekeringsrecht. Met name bezig met zaken rondom arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, voor zowel werkgevers als werknemers

Mijn naam is Natascha Schenk. Als jurist hou ik mij binnen Brandmeester bezig met sociaal verzekeringsrecht.

Ik werk graag bij Brandmeester omdat ik hier de ruimte krijg mijn cliënten op een zo goed mogelijke manier bij te staan. Omdat iedereen werkt vanuit zijn eigen specialisatie kan iedereen doen waar hij goed in is. Voor mij betekent dit dat ik mij iedere dag kan inzetten voor mensen die problemen hebben met hun uitkering.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Daarbij is onmisbaar dat je als werknemer of werkgever weet wat je rechtspositie is. Dat leg ik graag in begrijpelijke taal uit. En dat is ook de essentie van mijn dagelijkse werkzaamheden: ingewikkelde zaken makkelijk uitleggen en vervolgens zoeken naar de beste oplossing.

 • Wat zie je als een USP van jezelf?

  Omdat het in het sociaal verzekeringsrecht vaak om hele persoonlijke (medische) gegevens draait, is het belangrijk om een goede relatie te hebben met je cliënten. Ik hecht dan ook veel waarde aan persoonlijk en laagdrempelig contact zodat mijn cliënten de ruimte voelen die informatie met mij te delen.

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  Mijn werkdag is geslaagd als mijn cliënten na het lezen van het bezwaarschrift dat ik opstelde of de hoorzitting die ik met hen bijwoonde, aangeven dat zij zich herkennen in mijn betoog. Dat betekent dat de cliënt mij alle belangrijke informatie heeft toevertrouwd en dat ik hierop een goede vertaalslag heb gemaakt.

BEKNOPT CV

 • In 2005 begonnen bij vakbond CNV
 • In 2015 overgestapt naar de rechtsbijstandsverzekeringswereld
 • In 2019 gestart bij BrandMR
cover_ziek_vso_square

Werk en inkomen | arbeidsovereenkomst, Ziekte, Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst tekenen als je ziek bent. Is dat verstandig?

Waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen aan onze juristen en advocaten: “Ik ben ziek en krijg een vaststellingsovereenkomst van mijn werkgever. Is het verstandig om die te tekenen?” In deze blog leg ik je uit hoe het zit en waar je op moet letten. In sommige gevallen kun je namelijk met een gerust hart akkoord gaan. Terwijl daar in andere gevallen grote risico’s aan zijn verbonden.

Lees meer
recht op een WW-uitkering als je een vaststellingsovereenkomst tekent

Werk en inkomen | arbeidsovereenkomst, Vaststellingsovereenkomst, WW-uitkering

Heb je recht op een WW-uitkering als je een VSO tekent?

Met een vaststellingsovereenkomst (VSO) beëindig je in overleg met je werkgever je arbeidsovereenkomst. Je gaat dan uit dienst. Als je aansluitend een nieuwe baan hebt gevonden, hoef je je over je inkomen geen zorgen te maken. Maar wat als je die nog niet hebt? Dan wil je er zeker van zijn dat je na het eindigen van je dienstverband recht hebt op een WW-uitkering.

Lees meer