Natascha Schenk
Terug

Natascha Schenk

Jurist Werk en Inkomen

 • Jurist sinds 2005
 • Gespecialiseerd in sociaal verzekeringsrecht. Met name bezig met zaken rondom arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, voor zowel werkgevers als werknemers

Mijn naam is Natascha Schenk. Als jurist hou ik mij binnen Brandmeester bezig met sociaal verzekeringsrecht.

Ik werk graag bij Brandmeester omdat ik hier de ruimte krijg mijn cliënten op een zo goed mogelijke manier bij te staan. Omdat iedereen werkt vanuit zijn eigen specialisatie kan iedereen doen waar hij goed in is. Voor mij betekent dit dat ik mij iedere dag kan inzetten voor mensen die problemen hebben met hun uitkering.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Daarbij is onmisbaar dat je als werknemer of werkgever weet wat je rechtspositie is. Dat leg ik graag in begrijpelijke taal uit. En dat is ook de essentie van mijn dagelijkse werkzaamheden: ingewikkelde zaken makkelijk uitleggen en vervolgens zoeken naar de beste oplossing.

 • Wat zie je als een USP van jezelf?

  Omdat het in het sociaal verzekeringsrecht vaak om hele persoonlijke (medische) gegevens draait, is het belangrijk om een goede relatie te hebben met je cliënten. Ik hecht dan ook veel waarde aan persoonlijk en laagdrempelig contact zodat mijn cliënten de ruimte voelen die informatie met mij te delen.

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  Mijn werkdag is geslaagd als mijn cliënten na het lezen van het bezwaarschrift dat ik opstelde of de hoorzitting die ik met hen bijwoonde, aangeven dat zij zich herkennen in mijn betoog. Dat betekent dat de cliënt mij alle belangrijke informatie heeft toevertrouwd en dat ik hierop een goede vertaalslag heb gemaakt.

BEKNOPT CV

 • In 2005 begonnen bij vakbond CNV
 • In 2015 overgestapt naar de rechtsbijstandsverzekeringswereld
 • In 2019 gestart bij BrandMR
duurzaam arbeidsongeschikt

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, UWV, IVA-uitkering

Mag het UWV duurzame arbeidsongeschiktheid afwijzen?

Om een IVA-uitkering te krijgen, moet je volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn. Bij het beoordelen van deze duurzaamheid maakt de UWV-arts een inschatting van je herstelkansen. Daarbij kijkt hij of zij naar de kans dat je arbeidsmogelijkheden toenemen in de toekomst. Maar wat als er wel behandelmogelijkheden zijn maar je persoonlijke omstandigheden of je persoonlijkheid werken blokkerend? Mag het UWV dan toch uitgaan van een gunstige prognose en dus het ontbreken van duurzaamheid?

Lees meer
volledig arbeidsongeschikt

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, UWV, IVA-uitkering

Volledig arbeidsongeschikt maar toch geen IVA-uitkering. Hoe kan dat?

Stel je bent volgens het UWV volledig arbeidsongeschikt. Maar omdat je nog in behandeling bent, is het UWV van mening dat er nog geen sprake is van duurzame ongeschiktheid. Daarom krijg je een WGA-uitkering in plaats van een IVA-uitkering. Dat scheelt jou 5% uitkering en bovendien heb je nog altijd een re-integratieverplichting. Kan het UWV zomaar besluiten dat je nog niet duurzaam ongeschikt bent, enkel en alleen omdat je nog in behandeling bent?

Lees meer