Natascha Schenk
Terug

Natascha Schenk

Jurist Werk en Inkomen

 • Jurist sinds 2005
 • Gespecialiseerd in sociaal verzekeringsrecht. Met name bezig met zaken rondom arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, voor zowel werkgevers als werknemers

Mijn naam is Natascha Schenk. Als jurist hou ik mij binnen Brandmeester bezig met sociaal verzekeringsrecht.

Ik werk graag bij Brandmeester omdat ik hier de ruimte krijg mijn cliënten op een zo goed mogelijke manier bij te staan. Omdat iedereen werkt vanuit zijn eigen specialisatie kan iedereen doen waar hij goed in is. Voor mij betekent dit dat ik mij iedere dag kan inzetten voor mensen die problemen hebben met hun uitkering.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Ik doe dit werk omdat ik het belangrijk vind dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Daarbij is onmisbaar dat je als werknemer of werkgever weet wat je rechtspositie is. Dat leg ik graag in begrijpelijke taal uit. En dat is ook de essentie van mijn dagelijkse werkzaamheden: ingewikkelde zaken makkelijk uitleggen en vervolgens zoeken naar de beste oplossing.

 • Wat zie je als een USP van jezelf?

  Omdat het in het sociaal verzekeringsrecht vaak om hele persoonlijke (medische) gegevens draait, is het belangrijk om een goede relatie te hebben met je cliënten. Ik hecht dan ook veel waarde aan persoonlijk en laagdrempelig contact zodat mijn cliënten de ruimte voelen die informatie met mij te delen.

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  Mijn werkdag is geslaagd als mijn cliënten na het lezen van het bezwaarschrift dat ik opstelde of de hoorzitting die ik met hen bijwoonde, aangeven dat zij zich herkennen in mijn betoog. Dat betekent dat de cliënt mij alle belangrijke informatie heeft toevertrouwd en dat ik hierop een goede vertaalslag heb gemaakt.

BEKNOPT CV

 • In 2005 begonnen bij vakbond CNV
 • In 2015 overgestapt naar de rechtsbijstandsverzekeringswereld
 • In 2019 gestart bij BrandMR
Rolstoel met enkel in gips

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, wia, aanvulling

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

In de vorige blog vertelde ik hoe hoog de WIA-uitkering is. Daarbij hebben wij alleen gekeken naar de wettelijke basis op grond van de Wet WIA. Er zijn gelukkig ook manieren om de WIA-uitkering aan te vullen of om de financiële lasten tijdens arbeidsongeschiktheid op een andere manier op te vangen. Dat leg ik je in deze blog uit.

Lees meer
Ziek persoon die een thermometer vast houdt

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt, wia, aanvulling

Hoe hoog is een WIA-uitkering en welke aanvullingen daarop kun je krijgen?

Als je langdurig ziek bent, kun je na 104 weken een WIA-uitkering aanvragen. In een eerdere blog vertelde ik je al hoe je je kunt voorbereiden op de WIA-beoordeling én hoe het UWV je arbeidsongeschiktheidspercentage berekent. In deze blog leg ik je uit wat de financiële consequenties zijn van een WIA-toekenning. Hoe hoog is de WIA-uitkering en hoe lang duurt de WIA-uitkering? In de volgende blog vertel ik je welke “potjes” er zijn om je WIA-uitkering aan te vullen.

Lees meer