Natasja van Mourik
Terug

Natasja van Mourik

Advocaat Werk en Inkomen

 • Sinds 2021 advocaat bij Brandmeester
 • Gespecialiseerd in contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht

Mijn naam is Natasja van Mourik. Als advocaat hou ik me binnen Brandmeester vooral bezig met arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht.

Brandmeester is de manier om het recht toegankelijker te maken. Wij bieden een uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs. Ik ben er trots op om hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom ben je rechten gaan studeren?

  Ik heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en vind het belangrijk om voor mensen op te komen.

 • Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

  Een geslaagde werkdag is voor mij een dag waarin ik voor mijn klanten het best behaalde resultaat heb kunnen bereiken. Daarnaast geeft het mij veel voldoening wanneer ik mijn klanten het recht op een eenvoudige en duidelijke manier kan uitleggen.

 • Waar krijg je energie van?

  Sporten. In mijn vrije tijd ben ik onder andere actief in boksen, HIITIT en krachttraining. Ik kan wel zeggen dat het verslavend is.

BEKNOPT CV

 • In 2017 werkzaam als jurist bij een klein advocatenkantoor.
 • In 2018 in dienst getreden bij Brandmeester Advocaten en Juristen op de afdeling Dekking. Deze werkzaamheden combineerde ik met mijn werk als wetenschappelijk docent rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit.
 • Nu werkzaam als advocaat contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht bij Brandmeester.

Wat clienten over Natasja zeggen

ontslag en transitievergoeding

Werk en inkomen | arbeidsvoorwaarden, studiekostenbeding, opleidingskosten

Claim tijdig je transitievergoeding. Of kijkt de rechter niet zo nauw?

Wanneer je door je werkgever wordt ontslagen, kun je volgens de wet aanspraak maken op een ontslagvergoeding. Deze ontslagvergoeding wordt ook wel de transitievergoeding genoemd. De transitievergoeding is zowel van toepassing op werknemers met een vast dienstverband als op werknemers met een tijdelijk dienstverband. Vanaf de eerste dag van je dienstverband bouw je deze transitievergoeding als het ware op.

Lees meer
skiongeluk

Werk en inkomen | Loonschade, loon, skiongeluk

Skiongeluk: gevolgen voor jouw recht op loon?

In deze periode vertrekt Nederland massaal naar de wintersportoorden voor een weekje sneeuw, zon en skiplezier. Hoe heerlijk zo’n wintersportvakantie ook is, skiën is helaas niet geheel zonder risico’s. We krijgen dan ook veel vaker te maken met nieuwsberichten over ernstige skiongelukken. Wat heeft dit voor gevolgen voor jouw recht op loon? Zijn hier nog risico’s aan verbonden? Ik leg het je uit.

Lees meer