Heb ik recht op een schadevergoeding?

Als er iemand aansprakelijk is voor jouw schade, is het mogelijk dat deze jou een vergoeding schuldig is. Je zult dan deze schade moeten claimen bij de tegenpartij. Dat betekent onder meer het vaststellen van de aansprakelijkheid. Wij kunnen je hierbij helpen. In sommige gevallen zelfs gratis.

Wanneer is iemand aansprakelijk?

Het vaststellen wie er aansprakelijk is, is nog niet heel eenvoudig. Het ligt aan de situatie en de omstandigheden. Is iemand onzorgvuldig geweest? Of zijn er bepaalde afspraken niet nagekomen? Aansprakelijkheid kan ook voortkomen omdat je automatisch ergens verantwoordelijk voor bent, zoals bijvoorbeeld voor een hond of voor een gebouw.

De situatie van vóor (bijvoorbeeld) het ongeval

Heb je medische klachten na een ongeluk? Dan wordt er altijd gekeken of je voor het ongeval al last had van dezelfde medische klachten. Als dat zo is, dan zijn de klachten misschien niet helemaal of niet alleen veroorzaakt door het ongeval. Dit heeft gevolgen voor de hoogte van de schadevergoeding. Deze kan daardoor lager worden of helemaal niet worden betaald.

Juridische hulp in sommige gevallen kosteloos

Brandmeester kan je helpen bij het krijgen van een schadevergoeding. We rekenen een vaste prijs per stap. Als het lukt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, krijg je (een deel van) de kosten terug. Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je zelfs kosteloos. We vragen nooit een deel van je schadevergoeding.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf