Heb ik recht op een schadevergoeding?

De wet is eigenlijk heel duidelijk: iedereen draagt zijn eigen schade. Als iemand anders aansprakelijk is voor je schade, kan die ander jou moeten vergoeden.

Of iemand aansprakelijk is, ligt aan de situatie en de omstandigheden. Er zijn volgens de wet verschillende situaties waarin iemand aansprakelijk kan zijn. Je kunt aansprakelijk zijn als je onzorgvuldig bent geweest of afspraken niet bent nagekomen. Maar je kunt ook aansprakelijk zijn, omdat je ergens verantwoordelijk voor bent, zoals bijvoorbeeld voor een hond of voor een gebouw.

Klachten voor het ongeval

Bij het recht op een schadevergoeding kijken we ook altijd of je voor het ongeluk al last had van dezelfde medische klachten. Als dat zo is, dan zijn de klachten misschien niet helemaal of niet alleen veroorzaakt door het ongeval. Dit heeft gevolgen voor de hoogte van de schadevergoeding. Deze kan daardoor lager worden of helemaal niet worden betaald.

Brandmeester kan je helpen bij het krijgen van een schadevergoeding. We rekenen een vaste prijs per stap. Als het lukt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, krijg je (een deel van) de kosten terug. Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je zelfs kosteloos. We vragen nooit een deel van je schadevergoeding.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf