Ik ben ziek. Waar heb ik recht op?

Je bent ziek en kunt niet naar je werk. Vervelend voor jou en lastig voor jouw werkgever. Goed om te weten wat je rechten en plichten zijn. Wat als je baas bijvoorbeeld vindt dat je wel kan werken? Met een persoonlijk juridisch advies sta je een stuk sterker.

Ziek melden? Let dan hier op.

  • Meld je zo snel mogelijk ziek. Je baas moet veel regelen na een ziekmelding, dus hij of zij moet het zo snel mogelijk weten dat je niet naar het werk komt. Check jouw contract over de regels die er op je werk gelden voor ziekmelding.
  • Je hoeft niet alles te vertellen. Je baas hoeft niet te weten wat jouw klachten zijn of de redenen van je ziekmelding. Soms is dat ook beter om dit niet melden. Maar er zijn vragen die je wel moet beantwoorden, zoals hoe lang je denkt ziek te zijn.
  • Opgeroepen door de bedrijfsarts of arbodienst? Dan moet je naar die afspraak gaan, anders kan mogelijk je loon stopgezet worden. Wij weten wat je kan verwachten bij zo’n afspraak en zorgen ervoor dat je goed voorbereid er naar toe kan gaan.

Als het ingewikkeld wordt

  • Als jouw werkgever je niet gelooft. Stel, jouw baas gelooft niet dat je echt ziek bent omdat er sprake zou zijn van een arbeidsconflict. Of je ziekmelding wordt niet geaccepteerd en je wordt op staande voet ontslagen. Wat dan? Vraag meteen een adviesgesprek aan en we zetten alles voor je op een rijtje.
  • Wanneer je het niet eens bent met de bedrijfsarts of arbodienst. De bedrijfsarts of de arbodienst bepaalt of je wel of niet kan werken. Ben je het niet eens met de uitkomst van dit onderzoek? Dan kan je vragen om een deskundigenoordeel bij UWV of second opinion bij een bedrijfsarts of arbodienst. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf doen, maar je kan ook gebruik maken van de kennis en ervaring van onze specialisten. We staan klaar voor een persoonlijk adviesgesprek.

    Jouw recht regelen? Doe de gratis online check.
grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Als je ziek bent krijg je gewoon je loon. Wel kan je werkgever maximaal 2 dagen wachten met doorbetalen, dat betekent dat je de eerste 2 dagen dat je ziek bent geen loon krijgt. Ben je langer dan 104 weken ziek dan krijg je nog 70% van je salaris, maar dat mag het eerste jaar niet minder zijn dan het minimumloon.

Als je weer terugkomt van ziek zijn dan kun je misschien niet gelijk verder waar je gebleven was. De bedrijfsarts kijkt dan met je mee en adviseert jou en je werkgever over hoe je het beste terug kan komen. Soms kun je niet terugkeren in je eigen functie. Je werkgever moet dan een andere functie voor je zoeken die je wel kan uitvoeren. Is die er niet? Dan zoekt je werkgever samen met jou naar een functie buiten het bedrijf.

Ben je ziek en heb je geen werkgever, dan kan je recht hebben op een ziektewetuitkering.

Soms ben je al werkeloos als je ziek wordt, dan geldt meestal dat je 2 jaar recht hebt op een ziektewetuitkering in plaats van je WW.

Loopt je contract af tijdens je ziekte, dan geldt dat je tot 2 jaar wordt aangevuld met een ziektewetuitkering. Loopt je contract bijvoorbeeld af nadat je 3 maanden ziek bent geweest, dan krijg je nog 1 jaar en 9 maanden een ziektewetuitkering.

Soms heb je geen recht op een ziektewetuitkering. Wil je precies weten hoe dit zit, lees op de website van de overheid verder.

Ja, ook als je ziek bent bouw je gewoon vakantiedagen op.

Ja. Vraag wel altijd toestemming aan je werkgever en bedrijfsarts. De periode dat je op vakantie gaat neem je net als normaal vakantiedagen op.