Ziek melden? Let dan hier op.
- Meld je zo snel mogelijk ziek. Je baas moet veel regelen na een ziekmelding, dus hij of zij moet het zo snel mogelijk weten dat je niet naar het werk komt. Check jouw contract over de regels die er op je werk gelden voor ziekmelding.
- Je hoeft niet alles te vertellen. Je baas hoeft niet te weten wat jouw klachten zijn of de redenen van je ziekmelding. Soms is dat ook beter om dit niet melden. Maar er zijn vragen die je wel moet beantwoorden, zoals hoe lang je denkt ziek te zijn.
- Opgeroepen door de bedrijfsarts of arbodienst? Dan moet je naar die afspraak gaan, anders kan mogelijk je loon stopgezet worden. Wij weten wat je kan verwachten bij zo’n afspraak en zorgen ervoor dat je goed voorbereid er naar toe kan gaan.
Als het ingewikkeld wordt
- Stel je werkgever gelooft je niet. Je baas gelooft niet dat je echt ziek bent omdat er sprake zou zijn van een arbeidsconflict. Of je ziekmelding wordt niet geaccepteerd en je wordt op staande voet ontslagen. Wat dan? Vraag meteen een adviesgesprek aan en we zetten alles voor je op een rijtje.
- Wanneer je het niet eens bent met de bedrijfsarts of arbodienst. De bedrijfsarts of de arbodienst bepaalt of je wel of niet kan werken. Ben je het niet eens met de uitkomst van dit onderzoek? Dan kan je vragen om een deskundigenoordeel bij UWV of second opinion bij een bedrijfsarts of arbodienst. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf doen maar je kan ook gebruik maken van de kennis en ervaring van onze specialisten.
Wil je juridische hulp van een kundige arbeidsrechtadvocaat die alles weet van ziek melden? Doe de gratis online check en kijk of Brandmeester je kan helpen. Wij kunnen je advies geven in een persoonlijk adviesgesprek, onderhandelen of je ontslag aanvechten.