Ik heb een ongeluk gehad in het verkeer. Wat moet ik doen?

Gelukkig is een verzekering verplicht voor motorrijtuigen. Maar wat wordt er eigenlijk vergoed als je letsel hebt door een ongeluk in het verkeer? Wij helpen je kosteloos.

Persoonlijk advies

Gratis
 • Inzicht in je kansen
 • Advies over de beste vervolgstap
 • Gesprek dat je kunt terugluisteren
 • Persoonlijk advies

  Als je dit adviesgesprek in gaat, heb je al de online check gedaan. Dus we weten waar het over gaat en welke jurist je het beste kan helpen. Zo kunnen we meteen ter zake komen, je een goed beeld van je kansen geven en je vertellen hoe je (met of zonder Brandmeester) verder moet.


  Dit kan je verwachten

  • Maatwerkadvies
  • Inzicht in je kansen
  • Online dossier met alle belangrijke informatie bij elkaar

  Veel juridische vragen zijn met dit Persoonlijk Advies al opgelost.

   Zo werkt het

   Natuurlijk willen we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Daarom kan je na het aanmaken van je online dossier al direct aan de slag met het aanleveren van de belangrijkste informatie. Je ziet duidelijk welke documenten en andere informatie we nodig hebben. Jouw jurist bekijkt of alles goed binnen is gekomen en vraagt als dat nodig is nog om extra informatie. Zo weten we zeker dat we goed voorbereid het gesprek in gaan. En uiteraard is alle informatie goed beveiligd.

   Als alle informatie binnen is, krijg je een seintje dat je de afspraak kunt inplannen. Je hebt namelijk toegang tot de agenda van je jurist. Kies het moment dat jou het beste uitkomt. Jouw jurist gaat zich vervolgens inlezen in je situatie en jij krijgt tips over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het adviesgesprek.

   Het adviesgesprek duurt ongeveer 30 minuten en gaat via telefoon of Skype. Jij kiest wat je het prettigste vindt. Tijdens het gesprek bespreken we of het slim is om te gaan onderhandelen (als je te maken hebt met bedrijven of personen) of bezwaar te maken (als je te maken hebt met instanties van de (semi-)overheid). Het kan ook dat je kansen klein zijn en dat het niet verstandig is om verder te gaan. Dat zeggen we dan ook eerlijk.

   Het advies is makkelijk terug te vinden in je eigen online dossier. Er is een schriftelijk deel en de audio-opname van het gesprek. Je kan het dus altijd nog eens terugluisteren of teruglezen. Handig als je bijvoorbeeld je opties nog eens met iemand anders wil bespreken. Onze ervaring is dat de meeste juridische problemen met een persoonlijk advies zijn opgelost. Wil je daarna toch nog verder gaan? Jij beslist of je dit met of zonder Brandmeester doet.

  Onderhandelen

  Gratis
 • Samen de strategie bepalen
 • Wij onderhandelen voor jou
 • In 99% van de zaken is onderhandelen voldoende
 • Onderhandelen

  Als uit het adviesgesprek blijkt dat onderhandelen een goede slagingskans heeft, gaat jouw jurist voor je aan de slag. Deze onderhandelt namens jou nadat jullie samen de strategie hebben bepaald. Goed om te weten: de meeste juridische problemen worden met onderhandelen opgelost.


  Wat je kunt verwachten

  • Je hoeft niet zelf aan tafel met de tegenpartij.
  • Controle en inzicht door het online dossier.
  • Na afloop: alle afspraken waterdicht vastgelegd.

   Zo werkt het

   Omdat jullie elkaar al gesproken hebben in het adviesgesprek is er al veel relevante informatie. In een gesprek (per telefoon of Skype) bespreken jullie of er aanvullende informatie nodig is en wat de strategie zal worden in de onderhandeling.

   Je hoeft niet zelf in gesprek met de tegenpartij (bijvoorbeeld de buren of je baas), als je dat niet wilt. Jouw jurist doet alle communicatie en laat weten wat je standpunten zijn en opent de onderhandelingen.

   Eenmaal in gesprek, kan de onderhandeling beginnen. Hoe lang dat duurt, kan nogal verschillen. Soms komen we er meteen uit, maar er kunnen ook meerdere rondes volgen. Hierin zijn we ook afhankelijk van de tegenpartij. Staan ze open voor een eerlijke onderhandeling? Hoe snel reageren ze? Een ding weet je wel zeker: de kosten blijven voor jou hetzelfde.

   Tot een oplossing gekomen? We leggen de afspraken duidelijk vast zodat hier later geen discussie over kan komen. Als de onderhandeling niet succesvol was, dan krijg je advies over de mogelijke volgende stap. Jij bepaalt zelf of je een volgende stap wilt nemen.

  Procederen

  Gratis
 • Wij verdedigen je standpunten
 • Als het nodig is, doen we ook extra zittingen
 • Procederen

  Als we er aan de onderhandelingstafel écht niet uitkomen, of als onderhandelen geen zin heeft, kunnen we overgaan tot procederen. Dit doen we alleen als we denken dat je een goede kans maakt om te winnen. Een procedure duurt gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden, al kan dat per zaak erg verschillen.


  Dit kan je verwachten

  • De beste verdediging van jouw belangen.
  • We stellen alle documenten op.
  • Een vaste prijs, ook als er meer zittingen zijn.

   Zo werkt het

   Wij stellen de processtukken op, zorgen dat het bij de rechter komt en bereiden ons voor op de zitting. We nemen alle communicatie op ons en komen op voor je belangen.

   Tijdens de zitting lichten de partijen hun standpunten toe en beantwoorden ze eventuele vragen. Jij bent aanwezig bij de zitting, maar wij doen het woord namens jou. Een rechter kan jou ook een vraag stellen. Geen zorgen, want wij staan altijd naast je en bereiden vragen die je kan verwachten met je voor. We proberen altijd het uiterste uit je zaak te halen maar zeggen het ook als er goede redenen zijn om niet verder te procederen.

   In principe volgt na de zitting een uitspraak. Maar de rechter kan ook aandringen op een schikking, extra bewijs opvragen of het advies van een deskundige inwinnen. Of het kan zijn dat er alsnog onderhandeld gaat worden. Niet eens met de uitspraak? We kunnen ook nog in beroep of zelfs hoger beroep gaan. Dit is bij Brandmeester kosteloos als je via ons procedeert. En we doen het alleen als we denken dat jouw zaak een goede kans maakt. Ook daar zijn wij eerlijk over.

   Na de procedure nemen we de uitspraak van de rechter met je door en beantwoorden we eventuele vragen die je nog hebt. Hoe de procedure ook loopt, we ontzorgen je op alle manieren.

  Wat te doen na een ongeluk

  Als je een ongeluk hebt gehad met een auto of ander voertuig, probeer dan samen met de andere betrokkene een schadeformulier in te vullen. Soms lukt dat misschien niet. Schrijf dan in ieder geval het kenteken van het voertuig op zodat je erachter kan komen van wie het is. Zijn er getuigen in de buurt? Vraag ze om hun naam en telefoonnummer. Zij kunnen dan mogelijk een verklaring afleggen. Je kan ook foto’s maken. Dit kan je later in het proces helpen. Let daarbij ook op hoe voertuigen ten opzichte van elkaar staan.

  Ik ben aansprakelijk

  Als je een ongeluk maakt omdat je je niet aan de verkeersregels houdt, bijvoorbeeld omdat je door rood rijdt, kun je aansprakelijk worden gesteld. De verzekeraar vergoedt dan vaak de schade. Je moet de aansprakelijkstelling dan ook zo snel mogelijk naar de verzekeraar sturen. Heb je geen verzekering? Dan zal je de schade zelf moeten vergoeden.

  We zijn allebei aansprakelijk

  Als jij en degene met wie het ongeluk is gebeurd allebei fout zaten, dan moeten de fouten tegen elkaar worden afgewogen. Het kan dan zijn dat je een gedeeltelijke schadevergoeding krijgt.

  Ik ben niet aansprakelijk

  Vaak zal (een verzekeraar van) de tegenpartij dan jouw schade vergoeden. Dit moet dan eerst wel worden bewezen. Als jij een schadevergoeding vraagt, moet je bewijzen dat de tegenpartij ook aansprakelijk is voor het letsel en de schade.

  Ik had geen ongeluk met een motorrijtuig

  Voor voetgangers en fietsers gelden wat andere regels als zij een ongeval krijgen dan voor bestuurders van een motorrijtuig. Dit is een bescherming van de wetgever omdat de kans op letsel groter is als je loopt of op de fiets zit. In de meeste gevallen wordt in ieder geval 50% van de schade vergoed, ook wanneer de fietser of voetganger een fout heeft gemaakt. Voor kinderen jonger dan 14 zorgt deze bescherming ervoor dat vaak 100% vergoed moet worden.

  Brandmeester helpt je gratis

  Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je kosteloos. We verhalen onze kosten namelijk op de tegenpartij. Als dat niet lukt, is dat ons risico. We vragen bij een verkeersongeluk nooit een deel van je schadevergoeding.

  We helpen je dan met het beoordelen van de aansprakelijkheid en het verzamelen van bewijs. Daarnaast doen we het schaderegelingsproces. Zo hoef jij niet het contact met een verzekeraar te voeren. Wij zorgen ervoor dat je informatie op een juiste manier wordt doorgespeeld naar de aansprakelijke partij/verzekeraar. En dat je krijgt waar je recht op hebt. Wil je weten wat je kansen zijn?