Ik wil een schadevergoeding voor de te late oplevering van mijn huis

Hartstikke leuk een nieuw huis! Je zit er waarschijnlijk al een tijd op te wachten. En als het dan te laat wordt opgeleverd, baal je.

Afhankelijk van je contract kun je een schadevergoeding van meestal 0,025 promille van de aanneemsom per kalenderdag krijgen als je huis te laat wordt opgeleverd. De bouwtijd wordt meestal vermeld in de overeenkomst die je met je aannemer aangaat. Er wordt dan gesproken over het aantal werkbare werkdagen voor oplevering. Wordt deze tijd overschreden, dan heb je niet direct recht op een schadevergoeding. Om de bouwtijd te berekenen, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden.

Start van de bouwtijd

Wanneer gaat de tijd in die nodig is om te bouwen? Meestal is dat na het heiwerk.Dat is vaak later dan de datum waarop je de overeenkomst met de aannemer tekent.

Werkbare dagen

Niet alle dagen zijn werkbaar. In de bouwtijd heb je het alleen over werkbare dagen. Dagen die niet meetellen zijn weekenden en feestdagen. Maar ook met te veel zon of juist regen kunnen bouwvakkers soms niet werken. Het gemiddelde aantal werkbare dagen per jaar is ongeveer 180.

Deze precieze som kan vrij ingewikkeld zijn. Gelukkig kunnen wij je helpen precies uit te rekenen wat de bouwtijd is en of je recht hebt op een schadevergoeding. Doe de check en laat Brandmeester je helpen.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf