Kan een tijdelijke baan tussentijds worden opgezegd?

Ja, dat kan. Maar alleen als dit ook is opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Zowel jij als je werkgever kan dit doen. Maar de werkgever is hierin minder vrij. Lees hoe het werkt.

Hoe kan ik een tijdelijke baan opzeggen?

In de meeste gevallen staat dit beschreven in je overeenkomst of in de (collectieve) arbeidsovereenkomst. Meestal moet je schriftelijk voor het einde van de maand je baan opzeggen bij je werkgever. Het is gebruikelijk om de maand na het indienen van je ontslag te gebruiken om ‘uit te werken’. Maar voor sommigen duurt dit wel 2 tot 3 maanden. Heb je nog vakantiedagen over? Dan kun je die met toestemming van je werkgever opmaken in je laatste maand of laten uitbetalen.

Kan mijn werkgever een tijdelijk dienstverband opzeggen?

Ja, maar niet zo makkelijk als een werknemer. Er moet namelijk een goede, gegronde reden zijn. Als je hebt gestolen of gefraudeerd, mag een werkgever je laten gaan. Maar ook als die met financiële problemen zit en je niet meer kan uitbetalen. Is er geen gegronde reden? Dan kan het zijn dat je geld ontvangt. Let dan wel op. Dit kan namelijk gevolgen hebben bij de aanvraag van je WW-uitkering.

Wil je baas het dienstverband eerder opzeggen maar ben je het hier niet mee eens? Dan kun je de hulp van Brandmeester inschakelen. Wij geven je persoonlijk advies, praten in normale taal en hebben scherpe, vaste prijzen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ook kunnen we voor je onderhandelen met je werkgever.

Doe de gratis online check en kijk of Brandmeester jou kan helpen.

.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf