Krijg ik een schadevergoeding voor letsel?

Als je letsel hebt opgelopen en iemand anders is daar verantwoordelijk voor, dan kun je volgens onze wet recht hebben op een schadevergoeding voor materiële en immateriële schade. De hoogte van de schadevergoeding verschilt per persoon en is afhankelijk van je situatie en het letsel dat je hebt opgelopen.

Materiële schade

Materiële schade voel je vaak ook echt in je portemonnee. Het zijn kosten waarvoor je moet betalen. Je kan denken aan reiskosten, medische kosten, kosten voor extra hulp in het huishouden en andere klussen in en rondom het huis. Er kan ook sprake zijn van materiële schade als je bijvoorbeeld inkomen mist of omdat je niet kunt werken.

Immateriële schade

Immateriële schade is schade die niet is uit te drukken in geld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Het is een vergoeding die je krijgt voor de pijn, het leed en het verminderde plezier in het leven.

Wil je een schadevergoeding voor jouw letsel en de gevolgen daarvan en weet je niet zo goed hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan kan Brandmeester je helpen. Hieronder zie je de kosten per stap. Als het lukt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, krijg je (een deel van) de kosten terug. Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je zelfs kosteloos. We vragen nooit een deel van je schadevergoeding.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Een letselschadezaak duurt vaak net wat langer dan je herstel. Een zaak wordt vaak geregeld als je klachten verdwenen zijn of niet meer veranderen. Dan kan je namelijk beter inschatten wat de totale schade is, ook voor in de toekomst. Dit betekent helaas ook dat letselschadezaken soms jaren kunnen lopen. Zeker als er sprake is van ernstig letsel.