Krijg ik een schadevergoeding voor letsel?

Ben je slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval, dan kan je waarschijnlijk aanspraak maken op een schadevergoeding. Wij geven je persoonlijk advies bij het indienen van de claim en zorgen dat je niets misloopt. Soms is ons advies zelfs gratis. Wacht niet te lang: een letselschadezaak kan verjaren.

Materiële schade: mis geen kostenposten

Schade waar je een prijskaartje aan kan hangen, wordt materiële schade genoemd. Dat is alles waar een geldelijke waarde tegenover staat. Als er iets kapot is en het vervangen moet worden, bijvoorbeeld. Maar er zijn ook minder zichtbare kosten waar je niet zo snel aan denkt zoals extra hulp in het huishouden omdat je tijdelijk niet de ramen zelf kan lappen of extra reiskosten omdat bijvoorbeeld fietsen er even niet in zit. Ook gemiste inkomsten omdat je niet kan werken, noemen we materiële schade. Bij het vaststellen van de materiële schade zie je snel iets over het hoofd terwijl er wel degelijk sprake is van schade. Dankzij onze ervaring zorgen wij dat je niets vergeet bij de inventarisatie voor de claim.

Immateriële schade (of smartengeld)

‘Smartengeld’ klinkt heel poëtisch, maar dat is het niet. Ieder ongeluk of incident met letsel is ingrijpend. Hoewel deze immateriële schade niet in geld uit te drukken is, hebben slachtoffers van een letselgeval meestal recht op een smartengeldvergoeding voor de geleden pijn, het leed en het verminderde plezier in het leven.
Het is heel belangrijk dat de geleden schade goed verantwoord wordt. Onze juristen hebben hier veel ervaring mee.We vragen nooit een deel van je schadevergoeding.


Verkeersongeluk? Gratis juridische hulp bij letsel.

Wil je een schadevergoeding voor jouw letsel en de gevolgen daarvan en weet je niet zo goed hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan kan Brandmeester je helpen. Hierboven zie je de kosten per stap. Is het mogelijk om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, dan krijg je (een deel van) de juridische kosten terug.
Bij letsel door een verkeersongeluk helpen we je zelfs kosteloos. De schadevergoeding is altijd geheel voor jou, wij zullen daar nooit een deel van vragen.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Een letselschadezaak duurt vaak net wat langer dan je herstel. Een zaak wordt vaak geregeld als je klachten verdwenen zijn of niet meer veranderen. Dan kan je namelijk beter inschatten wat de totale schade is, ook voor in de toekomst. Dit betekent helaas ook dat letselschadezaken soms jaren kunnen lopen. Zeker als er sprake is van ernstig letsel.