Mijn loon is er nog niet. Wat nu?

Geen salaris ontvangen? Eerst vraag je natuurlijk je baas hoe het ermee staat. Nog niet opgelost? Lees dan deze tips. Of neem meteen contact met ons op. Dan weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Recht op loon

Jouw recht op loon is wettelijk bepaald. Wat de omstandigheden ook zijn, je werkgever kan niet zomaar stoppen met het betalen van je salaris. Geen loon gekregen? Dan moet je jouw baas hierop aanspreken. Wij kunnen je helpen om goed geïnformeerd zo’n gesprek in te gaan..

Salaris te laat? Misschien heb je recht op verhoging.

In je arbeidsovereenkomst staat wanneer jouw salaris betaald wordt. Is de betaling meer dan vier dagen te laat? Wacht dan niet te lang met actie ondernemen. Als je werkgever te laat betaalt, geldt er namelijk een wettelijke verhoging van het salaris. Dat wel op kan lopen tot 50% van jouw huidige salaris. Maar het eerste doel is natuurlijk om gewoon betaald te worden.

Eerst een brief

Heeft een gesprek met jouw werkgever niet geholpen? Dan is het tijd voor formelere stappen. Dat begint met een brief waarin je stelt dat jouw salaris nog niet betaald is en dat je mogelijk aanspraak maakt op de wettelijke salarisverhoging. Brandmeester kan je helpen met het opstellen van deze brief en bij het gesprek met je werkgever. Wij kijken naar je persoonlijke situatie, geven advies en komen op voor je belangen. Komen we er echt niet uit met je werkgever? Dan leggen we het voor aan de rechter.

Tijd voor juridische hulp? Wij kunnen je helpen te krijgen waar je recht op hebt. Doe de gratis online check.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Dat is voor beiden heel vervelend. Het UWV kan de loonbetalingen overnemen als je werkgever financiële problemen heeft. De rechter moet dan wel eerst besluiten dat de werkgever failliet is. Tot die tijd kan en moet je aanmaningen sturen om je rechten veilig te stellen en hulp inschakelen van een jurist of advocaat.

Nee, niet helemaal. Heeft je werkgever nog niet betaald? Dan kun je op de 4e dag na de gebruikelijke uitbetaling aanspraak maken op een wettelijke verhoging. Tot en met de 8e dag is dat 5%, daarna loopt het iedere dag op met 1% tot maximaal 50%. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een rechter tot een lagere boete komt, gemiddeld is dat 10-20%.