Mijn loon is er nog niet. Wat nu?

Wie hard werkt, wordt beloond. Maar wat nou als je het niet op tijd ontvangt? Dan zijn er verschillende manieren hoe je dit oplost.

Recht op (minimum)loon

In je arbeidsovereenkomst staat wanneer je loon ontvangt. Dat kan bijvoorbeeld wekelijks zijn of maandelijks. Is er een bonusregeling? Die hoeven niet te zijn vastgelegd. Maar het kan wel helpen. Als je werkgever te laat betaalt, kun je aanspraak maken op een wettelijke verhoging vanaf de vierde dag na de gebruikelijke uitbetaling. Dat percentage kan oplopen tot maximaal 50%.

Vertraging leidt tot verhoging

Je maakt aanspraak op de verhoging door middel van een brief aan je werkgever. Brandmeester kan je daarmee helpen. Wij kijken naar je persoonlijke situatie, geven advies en komen op voor je belangen. Komen we er echt niet uit met je werkgever? Dan leggen we het voor aan de rechter.

Wil je juridische hulp? Doe de gratis online check en kijk of Brandmeester je kan helpen. Wij kunnen je een advies geven, onderhandelen of jouw ontslag aanvechten.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf

Veelgestelde vragen

Dat is voor beiden heel vervelend. Het UWV kan de loonbetalingen overnemen als je werkgever financiële problemen heeft. De rechter moet dan wel eerst besluiten dat de werkgever failliet is. Tot die tijd kan en moet je aanmaningen sturen om je rechten veilig te stellen en hulp inschakelen van een jurist of advocaat.

Nee, niet helemaal. Heeft je werkgever nog niet betaald? Dan kun je op de 4e dag na de gebruikelijke uitbetaling aanspraak maken op een wettelijke verhoging. Tot en met de 8e dag is dat 5%, daarna loopt het iedere dag op met 1% tot maximaal 50%. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een rechter tot een lagere boete komt, gemiddeld is dat 10-20%.