Mijn tweedehands auto vertoont gebreken. Wat nu?

Een tweedehands auto kan er op het oog fantastisch uitzien. Maar dat betekent nog niet dat hij op korte termijn geen gebreken kan gaan vertonen.

RECHT OP GARANTIE

Heb je via een professionele partij een tweedehands auto gekocht? Dan heb je recht op garantie. Niet zo’n goede garantie als bij een nieuwe auto maar evenzo goed garantie. Deze garantie is afhankelijk van de prijs en de leeftijd van de auto en de informatie die over de auto wordt gegeven bij aankoop. Check je aankoopbon of daar iets staat opgenomen over de garantie op de auto.

Los van garantie heb je bij een aankoop altijd recht op een product dat voldoet aan je verwachtingen. Zo ook bij de aankoop van een auto. Voldoet de auto niet aan wat je mag verwachten van een auto? Dan kun je de overeenkomst mogelijk ontbinden.

Om te bepalen wat je van een auto mag verwachten, wordt rekening gehouden met de inlichtingen van de verkoper, de leeftijd van de auto en de prijs. Daarnaast heb je als consument een onderzoeksplicht. Zo moet je bijvoorbeeld vragen stellen bij de aankoop, moet je de kilometerstand checken etc. Doe je dit niet? Dan kan dit van invloed zijn op wat je mocht verwachten en dus of je de overeenkomst wel of niet kan ontbinden.

SPOEDIG MELDEN

Meld het gebrek zo spoedig mogelijk (bij voorkeur schriftelijk) bij de garage en bied hen de mogelijkheid tot herstel van de gebreken. Is er sprake van een flink gebrek? Dan bestaat er misschien een mogelijkheid tot het ontbinden van de overeenkomst. Schakel Brandmeester hiervoor in.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf