Mijn werkgever gaat reorganiseren. Wat kan ik doen?

Wat de reden ook is, je werkgever kan besluiten om te gaan reorganiseren. Vaak is dit om financiële of organisatorische redenen. Het is in ieder geval een ingrijpende wijziging in het bedrijf waarbij er vaak gevolgen voor het personeel zijn. Dit is waar de werkgever zich aan moet houden.

Regels reorganisatie

De werkgever moet altijd ontslagen proberen te voorkomen. Als je functie toch vervalt, kan het zijn dat er een herplaatsing mogelijk is op een andere functie. Bijvoorbeeld in een nieuwe functie die (bijna) gelijk is aan je oude functie. Of op een andere passende functie die bijvoorbeeld gedeeltelijk je oude werkzaamheden bevat.

Als herplaatsing niet mogelijk is, dan kan ontslag volgen. Het is belangrijk om te laten nakijken of jij op basis van je functie en leeftijd echt ontslagen kan worden. Bij ontslag kan je werkgever een vaststellingsovereenkomst/beëindigingsovereenkomst aanbieden of een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen. Soms gebeurt dit ook tegelijk.

Voordat je akkoord gaat met een eventueel ontslag of een andere functie is het belangrijk om te laten controleren of je werkgever zich aan alle regels heeft gehouden, er geen andere functie beschikbaar is voor jou en of jij echt ontslagen kan worden. Wij kunnen dit voor jou nakijken. Doe de online check en kijk hoe Brandmeester je kan helpen.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf