Een ongeluk op het werk

Als er een ongeluk gebeurt op je werk dan kan je werkgever daarvoor aansprakelijk zijn als er te weinig maatregelen zijn genomen om de werksituatie veilig te houden.

Een werkgever heeft zorgplicht. Dat betekent dat je werkgever verplicht is om je werkplek of werkomgeving zo veilig mogelijk te houden. Die veiligheid geldt voor je werkplek zelf maar ook voor de gereedschappen die je nodig hebt om je werk te doen en voor de maatregelen die er zijn om gevaar te voorkomen.

Als je schade oploopt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden, dan is je werkgever aansprakelijk. Tenzij deze kan bewijzen dat er aan de zorgplicht is voldaan. Het begint ermee dat je moet bewijzen dat je letsel hebt opgelopen terwijl je bezig was met je werk. Als je dit kan aantonen, dan moet de werkgever gaan bewijzen dat er voldoende maatregelen zijn genomen om dit letsel te voorkomen. Als dat niet lukt, dan is je werkgever aansprakelijk voor het letsel en moet de werkgever of de verzekeraar van de werkgever de schade aan jou vergoeden.

Je kunt een deel van de kosten terugkrijgen

We helpen je graag om dit te bewijzen. Hieronder zie je de kosten per stap. Als het lukt om je werkgever aansprakelijk te stellen, krijg je (een deel van) de kosten terug. Een voorbeeld: je werkgever is voor 60% aansprakelijk. Dan krijg je 60% van de kosten terug. Plus de schadevergoeding natuurlijk. Die is altijd helemaal voor jou.

Heb je een ongeluk gehad op je werk en wil je kijken wat de mogelijkheden zijn? Doe dan de online check.

grafiek

Vaste prijs, alle aandacht

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf