Wie we zijn

Brandmeester. Juridische hulp op een nieuwe manier. Met scherpe vaste prijzen, duidelijke stappen en ervaren advocaten.

logo BRANDMR_BALLON_RGB.png

Brandmeester is een initiatief van SRK Groep (tegenwoordig Brandmeester Groep) die verzekerde klanten al meer dan 50 jaar onafhankelijke rechtshulp biedt en al bijna 20 jaar eigen advocaten in loondienst heeft. Met Brandmeester willen we ook klanten zonder een rechtsbijstandverzekering toegankelijke en betaalbare rechtshulp bieden.

  • 4000+ afgeronde zaken per jaar
  • Klanten waarderen onze advocaten met een 8,4

Heb je te maken met ontslag, een aanschrijving van de gemeente of een keuken die niet is geleverd maar wel is betaald? Door de juridische hulp van Brandmeester weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit teveel. Onze hulp komt van ervaren advocaten en onze vaste prijzen zijn ook echt vast. Doordat we de data van alle zaken die we de afgelopen jaren hebben gedaan hebben geanalyseerd, kunnen we goed inschatten wat een zaak moet kosten. Daar vallen ook proceskosten onder en hulp van een deskundige als dat nodig is.

We werken dus heel anders dan de traditionele advocatuur met zijn uurtje-factuurtjesysteem. Daar is het gemiddelde uurtarief € 225, -* en je weet nooit zeker hoeveel uren er uiteindelijk gewerkt gaat worden. Kosten kunnen hierdoor snel uit de hand lopen.

late oplevering van een woning

We werken met vier duidelijke stappen die je niet per se allemaal hoeft af te nemen: de online check, een persoonlijk adviesgesprek, onderhandelen of bezwaar maken en procederen of in beroep. Jij bepaalt zelf welke stappen je doorloopt. We zullen je daar altijd eerlijk over adviseren. Heeft procederen geen zin? Dan zullen we je dat ook zeggen.

Meer over hoe we werken De specialisten

Zo wil Brandmeester het recht op een kwalitatieve manier toegankelijk maken voor iedereen.

* Kleos Benchmark Advocatuur 2021, n = 187, kleine en middelgrote advocatenkantoren, Wolters Kluwer Legal & Regulatory.

Nationaal-Keurmerk-Letselschade-2.png

Nationaal Keurmerk Letselschade

Brandmeester heeft afgelopen oktober het Nationaal Keurmerk Letselschade verworven voor de categorie 'Letselschadeadvocaten optredend voor slachtoffers'. Dit betekent dat Brandmeester voldoet aan de eisen uit het Reglement Rechtsbijstand Verzekeraars en Advocatuur en daarom de komende jaren het NKL-keurmerk mag voeren.

  • Vaste prijs. Geen verrassingen.
  • Alles online. Jij hebt controle over iedere stap.
  • Voor iedereen. Ook als je niet verzekerd bent.
background

De specialisten

''Brandmeester is de manier om het recht toegankelijker te maken. Wij bieden een uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs. Ik ben er trots op om hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.'' - Natasja van Mourik

De specialisten

Over Brandmeester

Ben je verzekerd bij De Goudse, De Vereende, De Zeeuwse of Juwon? We helpen je hier dan graag verder.

Ben je ergens anders verzekerd? Dan valt onze hulp helaas niet onder de dekking van je polis en krijg je de kosten hiervan niet terug van je verzekeraar. 

Zoek je buiten je verzekering om alsnog rechtsbijstand? Doe dan onze online check en kijk of we je verder kunnen helpen.

Rechts- en wetswinkels en juridisch loketten beantwoorden je juridische vragen. Vaak doen ze dat zelfs kosteloos. Maar daar blijft het dan ook bij. Je vindt er geen volgende stappen en ze geven je geen hulp bij het proces. Ze zullen je alleen doorverwijzen naar een derde. 

Bij Brandmeester vind je op één plek zowel betaalbaar advies als juridische hulp. Alles is toegespitst op jouw situatie waarbij iemand voor je onderhandelt of procedeert. En vanaf het allereerste moment heb je al een jurist als aanspreekpunt.

Het verschil zit hem vooral in het feit dat je bij Brandmeester geen jaarlijkse bijdrage kwijt bent. Je betaalt alleen wanneer je juridische hulp nodig hebt. Zo betaal je niet eindeloos voor iets wat je niet gebruikt, maar betaal je alleen op het moment dat je het echt nodig hebt.

Nee, dat is niet mogelijk. Maar vrees niet: op basis van je ingevulde checklist, beschikbaarheid en ons geheime algoritme vinden wij altijd de advocaat die het beste bij je situatie past.

Al onze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd op ervaring, specialisme en persoonlijkheid. Verschillende situaties vereisen verschillende specialismen; je krijgt altijd diegene die het meest verstand heeft van je situatie. Klikt het toch niet? Dan krijg je een andere advocaat toegewezen.

Onze advocaten werken vanuit Den Haag. Het idee achter Brandmeester is dat we je online juridische hulp bieden. Dus je kan ons niet bezoeken. Wel hebben we speciale ruimtes ingericht zodat je onze advocaten kunt bellen of zelfs beeldbellen via Microsoft Teams. En natuurlijk vind je alle informatie over je zaak terug in je online dossier.

Bij Brandmeester willen we je het graag zo makkelijk mogelijk maken. Daarom bieden we je onze juridische hulp online aan. Zo hoef je niet eens je huis meer uit. Terwijl je via de telefoon of via beeldbellen toch alles kunt bespreken met onze advocaten. Handig toch? En het scheelt je nog reistijd ook!

Nee, dit hoeft zeker niet. Zo kan uit het Persoonlijk Advies (stap 2) naar voren komen dat onderhandelen helemaal niet nodig of niet zinvol is. Je kan in dat geval meteen door naar procederen (stap 4). En de derde stap - Onderhandelen - sla je gewoon over.

Ook kan het voorkomen dat je na het Persoonlijk Advies al genoeg geholpen bent. In dat geval kan je zelfs zowel stap 3 als stap 4 overslaan.

Wat vervelend dat je niet tevreden bent! Je kunt met je klacht of feedback altijd terecht bij je jurist. Kom je er samen niet uit? Laat het ons dan weten.

  • Effectief: snel hulp van een advocaat
  • Controle: vaste prijs, alles online
  • Kwaliteit: 50 jaar rechtshulpervaring
background

Vragen?

Vragen over hoe we werken? Of vraag je je af of we wel iets voor je kunnen betekenen? Chat direct met de mensen van Brandmeester zelf. Op werkdagen van 8:30-17:30 uur.

Ga naar hulp & contact