Wie we zijn

Wij Nederlanders komen graag voor onszelf op. Maar wat als het ingewikkeld wordt? Of als we niet zeker zijn van ons recht? Heb je te maken met ontslag, een aanschrijving van de gemeente of een niet geleverde keuken die wel is betaald? Met juridische hulp van Brandmeester weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel.

Brandmeester. Juridische hulp op een nieuwe manier. Met scherpe, vaste prijzen, duidelijke stappen en ervaren advocaten.

Onze vaste prijzen zijn ook echt vast. Doordat we de data van alle zaken die we de afgelopen jaren hebben gedaan hebben geanalyseerd, kunnen we goed inschatten wat we kwijt zijn aan jouw zaak. Dat is inclusief alles. Dus ook inclusief proceskosten en de hulp van een deskundige als dat nodig is.

We werken dus heel anders dan de traditionele advocatuur waarin nog wordt gewerkt volgens uurtje-factuurtje. Het gemiddelde uurtarief is € 217,-[1] en je weet nooit zeker hoeveel uur er gewerkt gaat worden. Kosten kunnen daardoor snel uit de hand lopen. Bij verzekeraars kun je als onverzekerde soms wel terecht voor een vaste prijs. Maar dan krijg je alleen hulp van een jurist. Moet er toch een advocaat worden ingeschakeld? Dan ben je weer terug bij uurtje-factuurtje.

We werken in 4 duidelijke stappen. De online check, een persoonlijk adviesgesprek, onderhandelen of bezwaar maken en procederen of in beroep. Jij bepaalt welke stappen je doorloopt en wij zullen je daar altijd eerlijk over adviseren. Heeft het geen zin om te procederen? Dan zullen we je dat eerlijk zeggen.

Onze hulp komt van ervaren juristen en advocaten die een rechtenstudie hebben gevolgd. Onze advocaten vallen onder de Haagse Orde van Advocaten. Brandmeester en de Nederlandse Orde van Advocaten delen dezelfde missie: het recht toegankelijk maken voor iedereen met een hoge kwaliteit. Zo leven we alle kernwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten na: integriteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid. Brandmeester geeft hier extra invulling aan door een vaste commissie van advocaten. Deze ziet er op toe dat onze advocaten onafhankelijk kunnen werken en in staat zijn hun beroeps- en gedragsregels na te leven. Daarbij wordt deze vaste commissie ondersteund door een adviesraad die bestaat uit twee ervaren externe advocaten die ook (waarnemend) deken zijn geweest.

Brandmeester is een initiatief van de SRK Groep.
SRK Rechtsbijstand voert onafhankelijke rechtsbijstand uit voor 3 verzekeraars: De Goudse Schadeverzekeringen N.V., JUWON Onderlinge Schademaatschappij U.A en de Vereende schade- en verzekeringswerken N.V. (Rialto Verzekeringen). Een verzekeringsmaatschappij biedt meerdere soorten verzekeringen aan. Hierdoor kunnen belangenconflicten ontstaan. Een verzekeraar mag daarom wel rechtsbijstandsverzekeringen afsluiten maar niet zelf uitvoeren. Daarom doet SRK Rechtsbijstand dit voor de drie genoemde leden. SRK Rechtsbijstand biedt al meer dan 50 jaar onafhankelijke rechtshulp aan verzekerde klanten en heeft al bijna 20 jaar eigen advocaten in loondienst. Met BrandMR biedt SRK ook klanten zonder een verzekering toegankelijke en betaalbare rechtshulp. Op dit moment met juristen, maar BrandMR wil ook graag haar advocaten kunnen inzetten.

[1] Kleos Benchmark Advocatuur 2019 n= 216, kleine- en middelgrote advocatenkantoren, Wolters Kluwer Legal & Regulatory