Wie we zijn

Heb je te maken met ontslag, een aanschrijving van de gemeente of een keuken die niet is geleverde maar wel is betaald? Met juridische hulp van Brandmeester weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel.

Brandmeester. Juridische hulp op een nieuwe manier. Met scherpe, vaste prijzen, duidelijke stappen en ervaren juristen.

Onze vaste prijzen zijn ook echt vast. Doordat we de data van alle zaken die we de afgelopen jaren hebben gedaan hebben geanalyseerd, kunnen we goed inschatten wat we kwijt zijn aan jouw zaak. Dat is inclusief alles. Dus ook proceskosten en hulp van een deskundige als dat nodig is.

We werken dus heel anders dan de traditionele advocatuur waarin nog wordt gewerkt volgens uurtje-factuurtje. Het gemiddelde uurtarief is € 217,-[1] en je weet nooit zeker hoeveel uur er gewerkt gaat worden. Kosten kunnen daardoor snel uit de hand lopen.

We werken in 4 duidelijke stappen. De online check, een persoonlijk adviesgesprek, onderhandelen of bezwaar maken en procederen of in beroep. Jij bepaalt welke stappen je doorloopt. En wij zullen je daar altijd eerlijk over adviseren. Heeft procederen geen zin? Dan zullen we je dat eerlijk zeggen.

Onze hulp komt van ervaren juristen en advocaten die een rechtenstudie hebben gevolgd. De advocaten zijn formeel in dienst bij ons zusterbedrijf SRK Rechtsbijstand BV en vallen onder de Haagse Orde van Advocaten. Brandmeester en de Nederlandse Orde van Advocaten delen dezelfde missie: het recht toegankelijk maken voor iedereen met een hoge kwaliteit. Zo leven we alle kernwaarden van de Nederlandse Orde van Advocaten na: integriteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid.

hnkdh.jpg

Ons hoofdkantoor in Den Haag

Brandmeester is een initiatief van de SRK Groep. SRK Rechtsbijstand biedt al meer dan 50 jaar onafhankelijke rechtshulp aan verzekerde klanten en heeft al bijna 20 jaar eigen advocaten in loondienst. Met BrandMR biedt SRK ook klanten zonder een verzekering toegankelijke en betaalbare rechtshulp. Op dit moment doen we dit met juristen. Maar BrandMR wil op termijn ook graag advocaten inzetten.

[1] Kleos Benchmark Advocatuur 2019 n= 216, kleine- en middelgrote advocatenkantoren, Wolters Kluwer Legal & Regulatory.