Wie we zijn

Brandmeester. Juridische hulp op een nieuwe manier. Met scherpe, vaste prijzen, duidelijke stappen en ervaren juristen.

  • 4000+ afgeronde zaken per jaar
  • Klanten waarderen onze juristen met een 8,1

“Brandmeester is een initiatief van de SRK Groep die verzekerde klanten al meer dan 50 jaar onafhankelijke rechtshulp biedt en al bijna 20 jaar eigen advocaten in loondienst heeft. Met de zelfstandige bv Brandmeester wil SRK ook klanten zonder een rechtsbijstandverzekering toegankelijke en betaalbare rechtshulp bieden. Hierbij maakt Brandmeester gebruik van advocaten en juristen die bij haar zusterbedrijf SRK Rechtsbijstand B.V. in dienst zijn.”

Heb je te maken met ontslag, een aanschrijving van de gemeente of een keuken die niet is geleverd maar wel is betaald? Met juridische hulp van Brandmeester weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel. Onze vaste prijzen zijn ook echt vast. Doordat we de data van alle zaken die we de afgelopen jaren hebben gedaan hebben geanalyseerd, kunnen we goed inschatten wat een zaak moet kosten. Daar vallen ook proceskosten onder en hulp van een deskundige als dat nodig is.

We werken dus heel anders dan de traditionele advocatuur met zijn uurtje-factuurtjesysteem. Het gemiddelde uurtarief is € 222,-[1] en je weet nooit zeker hoeveel uur er gewerkt gaat worden. Kosten kunnen daardoor snel uit de hand lopen.

We werken met 4 duidelijke stappen die je niet per se allemaal hoeft te nemen: de online check, een persoonlijk adviesgesprek, onderhandelen of bezwaar maken en procederen of in beroep. Jij bepaalt welke stappen je doorloopt. Wij zullen je daar altijd eerlijk over adviseren. Heeft procederen geen zin? Dan zullen we je dat ook zeggen.

Onze hulp komt van ervaren advocaten en juristen die een rechtenstudie hebben gevolgd. Brandmeester heeft de missie om het recht op een kwalitatieve manier toegankelijk te maken voor iedereen. Zo leven we kernwaarden als integriteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid zorgvuldig na.

[1] Kleos Benchmark Advocatuur 2020 n= 237, kleine- en middelgrote advocatenkantoren, Wolters Kluwer Legal & Regulatory.

''Brandmeester is de manier om het recht toegankelijker te maken. Wij bieden een uitstekende dienstverlening voor een betaalbare prijs. Ik ben er trots op om hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.''

Natasja van Mourik

Natasja van Mourik | Advocaat Aankopen en geld

De specialisten
  • Vaste prijs: geen verrassingen.
  • Online: jij hebt controle over iedere stap.
  • Voor iedereen: ook als je niet verzekerd bent.

Over Brandmeester

We helpen je graag, maar je krijgt de kosten niet terug via je verzekeraar. We vallen namelijk niet onder de dekking van je polis. Voor verzekerde hulp moet je bij je eigen verzekeraar aankloppen. Als je alsnog buiten je verzekering om rechtsbijstand zoekt, helpen we je natuurlijk graag verder. 

Rechts- en wetswinkels en juridisch loketten beantwoorden je juridische vragen. Vaak doen ze dat zelfs kosteloos. Maar daar blijft het dan ook bij. Je vindt er geen volgende stappen en ze geven je geen hulp bij het proces. Ze zullen je alleen doorverwijzen naar een derde. 

Bij Brandmeester vind je op één plek zowel betaalbaar advies als juridische hulp. Alles is toegespitst op jouw situatie waarbij iemand voor je onderhandelt of procedeert. En vanaf het allereerste moment heb je al een jurist als aanspreekpunt.

Het verschil zit hem vooral in het feit dat je bij Brandmeester geen jaarlijkse bijdrage kwijt bent. Je betaalt alleen wanneer je juridische hulp nodig hebt. Zo betaal je niet eindeloos voor iets wat je niet gebruikt, maar betaal je alleen op het moment dat je het echt nodig hebt.

Nee, dat is niet mogelijk. Maar vrees niet: op basis van je ingevulde checklist, beschikbaarheid en ons geheime algoritme vinden wij altijd de advocaat die het beste bij je situatie past.

Al onze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd op ervaring, specialisme en persoonlijkheid. Verschillende situaties vereisen verschillende specialismen; je krijgt altijd diegene die het meest verstand heeft van je situatie. Klikt het toch niet? Dan krijg je een andere advocaat toegewezen.

Onze juristen werken vanuit Den Haag. Het idee achter Brandmeester is dat we je online juridische hulp bieden. Dus je kan ons niet bezoeken. Wel hebben we speciale ruimtes ingericht zodat je onze juristen kunt bellen of zelfs beeldbellen via Microsoft Teams. En natuurlijk vind je alle informatie over je zaak terug in je online dossier.

Het idee achter Brandmeester is om juridische hulp online aan te bieden. Zo kunnen we onze dienstverlening zo efficiënt en betaalbaar mogelijk maken. Daarom verlopen onze adviesgesprekken alleen via de telefoon of via Skype. Dat bespaart jou en onze juristen weer reistijd. En zo kunnen we je zo voordelig mogelijk helpen.

Zeker niet. Elk geval is uniek en heeft dus ook een unieke aanpak. Daarom gaan we altijd eerst het gesprek aan om goed te bepalen waar we je het best mee helpen.

Bij arbeidszaken weten we bijvoorbeeld dat in 90% van de gevallen een onderhandeling genoeg is om tot de gewenste uitkomst te komen. Voor de overige 10% kunnen we overgaan tot procederen. Uiteraard alleen als jij dat wilt. 

Wat vervelend dat je niet tevreden bent! Vanzelfsprekend willen we er alles aan doen om dit voor je op te lossen. Je kunt in de eerste plaats altijd met je klachten of feedback terecht bij je jurist of advocaat. Komen jullie er samen niet uit? Laat het ons dan weten.