“Kijk, ik zie zo’n ding eens in mijn leven. Maar zij ziet er vier in de week”
Stéphanie da Silva Curiël
Stéphanie da Silva Curiël
Jurist Werk en Inkomen

Jolanda kreeg te maken met een vaststellingsovereenkomst en wilde graag dat deze zo goed mogelijk uitpakte voor haar. Onze arbeidsrecht jurist Stéphanie da Silva Curiël kon haar daar goed bij helpen.

Ik wist dat mij een vaststellingsovereenkomst zou worden aangeboden door mijn werk en ik wou daarbij graag iemand in mijn kamp die dat in kon zien. Dat verliep allemaal uitstekend. Ja, ik had die vaststellingsovereenkomst eigenlijk al eerder verwacht want we hadden in december al contact gehad. Maar hij kwam dus uiteindelijk pas ergens in juni. 2 mei had ik een gesprek met mijn baas en in juni heeft hij toen een eerste concept opgesteld.

Vergelijkingsmateriaal

Ik heb het idee dat Stéphanie enorm haar best heeft gedaan om er voor mij de beste overeenkomst uit te slepen. Ik had echt het gevoel er niet alleen voor te staan. Nou heeft zij natuurlijk ook veel vergelijkingsmateriaal. Kijk, ik zie zo’n ding eens in mijn leven. Maar zij ziet er vier in de week. Dan weet je wel hoe het werkt. Zij wist mij ook te vertellen dat het zeker geen slechte overeenkomst was. Die had ze veel slechter gezien.

Ik heb het aan Stéphanie overgedragen en zij heeft toen rechtstreeks contact met die HR-man gehad. En op een gegeven moment lag er een versie waarvan zij zei: “Nou, die kan je tekenen.” Daar was ik natuurlijk alleen maar blij en dankbaar om.

Goed idee

Nee, het was wel een goed idee. Het grappige is dat mijn baas een nieuwe baan voor me heeft gecreëerd. Dat doe ik nu sinds juli. Het is op zich wel een leuke baan. Alleen is het in Dordrecht en ik woon zelf in Amersfoort. En ik moet daar toch wel drie, vier dagen in de week naartoe. Dus dat breekt me echt wel een beetje op. Dus toen heb ik met hr overlegd dat ik dit nog tot het einde van het jaar volhou en daarna niet meer. En toen hebben we gezegd dat de einddatum hiervoor nu op 1 januari staat. Dat houdt die vaststellingsovereenkomst in en hebben ze ook in een brief bevestigd. Dat ik nog tot 1 juli doorbetaald krijg. En vanaf 1 januari hoef ik geen arbeid meer te verrichten.

Het ging eigenlijk heel goed met Stéphanie. Nou zei ze dat onze -man ook wel iemand was waar je gewoon goed zaken mee kon doen, die heel vriendelijk was. Het ging allemaal heel harmonieus. Als je ziet hoe het soms ook wel eens kan gaan in zo’n situatie, is het denk ik redelijk optimaal verlopen. Ik heb er in ieder geval geen nare gevoelens aan overgehouden.

Persoon die de online check doet

Juridische hulp voor een vaste, lagere prijs

Kan jij net als Jolanda ook wel wat hulp gebruiken? Schakel dan Brandmeester in. Brandmeester is een toegankelijk alternatief voor een traditionele advocaat en biedt je hulp in eenvoudige stappen voor een vaste, lagere prijs. Je weet direct wat je kansen zijn en wat het je gaat kosten.

Doe de gratis check en je weet binnen een paar minuten al of Brandmeester je verder kan helpen. Of kijk hier en zie wat je mogelijkheden zijn.

juridische hulp bij werk en inkomen

Meer weten over wat je rechten zijn en welke stappen je moet ondernemen bij ontslag?

Stéphanie da Silva Curiël
Stéphanie da Silva Curiël
Jurist Werk en Inkomen
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Dat weiger ik te tekenen overview

‘Toen heb ik gezegd: "Dat weiger ik te tekenen.”’

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst | klantverhaal | ervaring
Michelle de Kip
coverkoopovereenkomst_saskia

“En geloof me, als het niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen”

Huis en wonen | Procederen | Rechtszaak | Koopovereenkomst
Arthur Overweel
hiroshi-tsubono-kyknSeOD1H8-unsplash

“Het was alsof ik een moord gepleegd had”

Werk en inkomen | Ontslag | Onderhandelen | Op staande voet
Michelle de Kip