Juridische hulp op het gebied van Werk en Inkomen

Ervaren arbeidsrecht advocaten en juristen staan klaar om je te helpen.

  • Contact met je advocaat, gewoon vanuit huis
  • Een vaste prijs dus geen uurtje-factuurtje
  • Al meer dan 50 jaar ervaring

Heb je problemen op je werk? Raak je je baan kwijt? Of heb je problemen met je loon of met een uitkering? Wij helpen je om voor je rechten op te komen. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.


"Samen bepalen we de strategie om de uitkomst te behalen die jij zoekt. Dat kan alleen als je begrijpt waar we mee bezig zijn en wat je kansen zijn."

Michelle de Kip

Michelle de Kip | Advocaat Werk en Inkomen

Onze specialisten

Veelgestelde vragen

Als je een arbeidsconflict hebt is het beter om je niet zomaar ziek melden. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor je rechtspositie in eventuele onderhandelingen of een procedure. Ga eerst in gesprek met je leidinggevende. Komen jullie er niet uit? Dan kan  een mediator een volgende stap zijn.

Is de situatie om wat voor reden dan ook niet houdbaar, en kan je het niet meer opbrengen om naar je werk te gaan? Dan kan je je alsnog ziek melden. Je zal dan naar de bedrijfsarts moeten gaan. Deze zal beoordelen wat de oorzaak is van je ziekte. Als de oorzaak het arbeidsconflict is, zal in veel gevallen een interventieperiode aanbevolen worden. Dit is een periode van een aantal weken waarin je (bijzonder) doorbetaald verlof krijgt. In deze periode krijg je de tijd om aan een oplossing te werken. Soms adviseert de bedrijfsarts ook dat je via een onafhankelijke derde in gesprek gaat met je werkgever om tot een oplossing te komen. Ook dan kan er mediation voorgesteld worden. In dit soort gevallen is aan te raden om juridisch advies in te winnen over je arbeidsconflict en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. 

In de Wet Werk en Zekerheid is opgenomen dat je bij uitdiensttreding recht hebt op een transitievergoeding. Ook als je maar ergens kort hebt gewerkt en ook als je contract voor bepaalde tijd afloopt.

Als je ontslagen bent vanwege een arbeidsconflict en je werkgever heeft ernstig verwijtbaar gehandeld, dan kunnen we gaan onderhandelen of procederen over een ontslagvergoeding bovenop je transitievergoeding. We kunnen niet garanderen dat je deze extra vergoeding ook krijgt maar we gaan er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.

Je werkgever kan je functie niet zomaar wijzigen. Dit moet hij eerst met jou bespreken. Alleen als er een eenzijdig wijzigingsbeding in je arbeidsovereenkomst is opgenomen, mag je werkgever je functie wijzigen. Dit kan als hij een zwaarwegend belang heeft waarvoor jouw belangen moeten wijken. Ook op grond van de eisen van goed werkgeverschap kan een functie gewijzigd worden.

Natuurlijk kan je de aanpassing weigeren. Maar dat zal waarschijnlijk leiden tot een arbeidsconflict. Probeer het daarom eerst anders op te lossen door in gesprek te gaan met je leidinggevende. Komen jullie er samen niet uit? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek bij Brandmeester aan om je opties te bespreken.

Ja, dat kan zeker. Bij mediation ga je in gesprek met de tegenpartij onder leiding van een onafhankelijke mediator. Het doel hiervan is om op een niet-juridische manier jullie conflict op te lossen en zo de relatie weer goed krijgen. Zeker als je een arbeidsconflict hebt en op dezelfde plek wilt blijven werken, is mediation het overwegen waard. Wij bieden dit (nog) niet aan, maar meestal initieert en betaalt een werkgever dit traject ook. 

Natuurlijk blijven we wel bij de mediation betrokken. Als het helpt, zijn wij ook bij de gesprekken. Tenzij jij dat niet wilt natuurlijk. Als mediation op niets uitloopt, stappen we weer naar voren om verder te onderhandelen en de afspraken vast te leggen. 

Brandmeester heeft zijn naam te danken aan het meester zijn van elke situatie. De meeste arbeidsconflicten hebben we al talloze keren eerder gezien. Dit betekent dat we vooraf goed kunnen inschatten wat de beste aanpak is en kunnen we de meeste conflicten oplossen zonder ingrijpende juridische stappen.

Zo zullen wij alleen contact opnemen met de tegenpartij (je werkgever, je buurman, etc.) met jouw medeweten en instemming, op een manier die jij hebt bepaald.

Het werkt vrij simpel. Je start met een gratis online check. Daarna weet je of we je kunnen helpen. Via een persoonlijk gesprek vertellen we je of je een sterke zaak hebt en wat de beste aanpak is. Daarna kunnen we namens jou onderhandelen voor de beste uitkomst tussen jou en je werkgever. Komen we er niet uit? Dan leggen we je situatie in het uiterste geval voor aan de rechter.

Bij Brandmeester zit jij aan de knoppen: jij bepaalt zelf of we een stap verder gaan of niet.

Doe de check

Als je weer terugkomt van ziek zijn, kun je misschien niet gelijk verder waar je gebleven was. De bedrijfsarts kijkt dan met je mee en adviseert jou en je werkgever over hoe je het beste terug kan komen. Soms kun je niet terugkeren in je eerdere functie. Je werkgever moet dan een andere functie voor je zoeken die je wel kan uitvoeren. Is die er niet? Dan zoekt je werkgever samen met jou naar een functie buiten het bedrijf.

grafiek

VASTE PRIJS, ALLE AANDACHT

  • Controle over de kosten
  • Jij bepaalt hoe ver je gaat
  • Geen verrassingen achteraf
  • Gespreid betalen mogelijk