“En geloof me, als het niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen”
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Advocaat Huis en Wonen

Saskia had haar huis verkocht. Maar in de koopovereenkomst stond een clausule die zo onduidelijk was opgesteld dat hij op meerdere manieren uitgelegd kon worden. Daarom besloot ze Brandmeester erin te betrekken.

Het was best een ingewikkeld verhaal. Maar kort samengevat ging het over de onenigheid van de datum van overdracht van mijn woonhuis. De kopers dachten eerder dan in het contract was vastgelegd mijn huis te kunnen betrekken. Mede omdat er een clausule in de koopovereenkomst zo onduidelijk was opgesteld dat hij op meerdere manieren uitgelegd kon worden.

Lof

Om verdere discussie te voorkomen en ook om te weten hoe sterk ik juridisch zou staan, heb ik met Brandmeester contact opgenomen. Om die clausule te laten beoordelen en het hele contract te laten bekijken. Om zo een kleine voorzet te krijgen van wat me te wachten stond en wat de volgende stappen zouden kunnen zijn.

Ik had contact met Arthur Overweel. Ik heb geprobeerd hem zo goed mogelijk de situatie uit te leggen met alle stukken erbij. Wat overigens online perfect verliep. Dat was echt heel fijn. En daarna heb ik een telefoongesprek gehad van een half uur. Hij heeft mij toen echt op het juiste pad gezet en een correcte uitleg gegeven. Ja, dat half uur was me echt al het geld waard. En geloof me, als het niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen. Maar in dit geval: vol lof, vol lof. Hij heeft mij zo perfect uitleg gegeven hoe ik ervoor stond. Op een zo ontzettend duidelijke manier.

Rechtszaak

Inmiddels is de situatie opgelost. Er is wel nog een rechtszaak geweest. Maar mijn doel was om bij jullie duidelijkheid te krijgen over de juridische geldigheid van de clausule waarover onenigheid bestond. Van daaruit ben ik gaan handelen en wist ik dus eigenlijk dat ik zou winnen.

De tegenpartij had het uiteindelijk toch op een rechtszaak aan laten komen. En door het duidelijke advies en de uitleg van Arthur heb ik dat aangedurfd. Omdat ik gewoon wist dat ik sterk stond. Dat was mijn doel bij jullie.

Afgelopen oktober speelde dus die rechtszaak. Ik moet daarbij wel opmerken dat ik eigenlijk van plan was om daar met jullie mee door te gaan. Maar gezien mijn inkomsten had ik recht op een pro deo advocaat. En ja, als ik dat niet had gedaan, dan zou ik natuurlijk een dief zijn geweest van mijn eigen portemonnee. Dus ik heb een advocaat met toevoeging gekregen uit mijn woonplaats en die heeft mij bijgestaan bij het kort geding. En ja, we hebben die zaak gewonnen.

Duidelijk

De kopers van mijn woning wilden afdwingen dat ze twee maanden eerder in mijn woning konden. Terwijl ik langer in mijn huis wilde blijven zitten omdat ik nog geen andere woning had en nog steeds aan het zoeken was. Maar zij wilden eerder in mijn huis en dus wilden zij mij min of meer uit huis zetten.

Nee echt, het was allemaal echt naar volle tevredenheid. En online werd ook heel duidelijk gesteld wat ik mocht verwachten, wat het kostte en wat ik daarvoor moest doen. Ja, dat was gewoon perfect. Gewoon… duidelijk.

Persoon die de online check doet

BrandMR. Juridische hulp voor een vaste, lagere prijs

Kan jij net als Saskia ook wel wat hulp gebruiken? Schakel dan Brandmeester in. Brandmeester is een toegankelijk alternatief voor een traditionele advocaat en biedt je hulp in eenvoudige stappen voor een vaste, lagere prijs. Je weet direct wat je kansen zijn en wat het je gaat kosten.

Doe de gratis check en je weet binnen een paar minuten al of Brandmeester je verder kan helpen. Of kijk hier en zie wat je mogelijkheden zijn.

Regel Recht met BrandMR

Lees ook

matt-artz--fJQfsC7Ga8-unsplash.jpg

Hoe een verbouwing bij de buren een regelrechte ramp werd

Huis en wonen | Verbouwing buren | Schade woning | Geluidsoverlast
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Advocaat Huis en Wonen
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Datingsite (square)

“Ik dacht dat ik me bij een gewone datingsite had aangemeld…”

Aankopen en geld | Bedenktijd | Aankoop | incasso
Dat weiger ik te tekenen overview

‘Toen heb ik gezegd: "Dat weiger ik te tekenen.”’

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst | klantverhaal | ervaring
Michelle de Kip
hiroshi-tsubono-kyknSeOD1H8-unsplash

“Het was alsof ik een moord gepleegd had”

Werk en inkomen | Ontslag | Onderhandelen | Op staande voet
Michelle de Kip