Hoe een verbouwing bij de buren een regelrechte ramp werd
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Advocaat Huis en Wonen

Heb je een goede band met de buren? Mooi! Houden zo! Toch gebeuren er ook weleens dingen die de relatie met je buren radicaal op z’n kop kunnen zetten. Het gebeurde Maris uit Haarlem.

Een verbouwing bij de buren. Natuurlijk ondervind je daarvan tijdelijk wat overlast. Maar ja, wat moet dat moet nu eenmaal. Bij Maris uit Haarlem pakte dat net even wat vervelender uit. Na een uitgebreide renovatie, (asbest)sanering en funderingsherstel bij haar buren liep haar woning enorme schade op.

Maris.jpg

Onhoudbaar

Tijdens de maandenlange werkzaamheden ontstonden er scheuren in haar muren, sprongen er leidingen, ontstonden er lekkages en waren er vloerverzakkingen. Onophoudelijke geluidsoverlast zorgde ervoor dat er nauwelijks meer sprake was van woongenot. Kortom, de situatie werd voor Maris onhoudbaar.

Nadat Maris er niet uitkwam met de zeer gebrekkig communicerende woningbouwvereniging escaleerde de situatie totaal. Ze besloot het niet langer te pikken en riep de juridische hulp in van Brandmeester.

Onderzoek

Ook conflicten met je verhuurder? Bijvoorbeeld door een plotselinge huurverhoging, geluidsoverlast, achterstallig onderhoud of een onterechte eindafrekening? Dan ben je niet de enige. Onderzoek in opdracht van Brandmeester liet zien dat ruim eenderde(!) van alle Nederlanders weleens een conflict gehad heeft met een verhuurder. Maar hoe los je zoiets nou het beste op?

Stel je huurbaas allereerst schriftelijk op de hoogte van je probleem en geef hem of haar de tijd om hier iets aan te doen. Blijf met elkaar in gesprek in plaats van meteen de deur dicht te gooien.

Kansen

Gebeurt er uiteindelijk helemaal niets? Laat het er dan niet bij zitten. Stap bijvoorbeeld naar de huurcommissie of schakel vandaag nog juridische hulp in. Je hebt vaak veel meer rechten en kansen dan je denkt.

Bij Maris pakte dit heel goed uit. “Het voelde als een eenzame strijd en ik had geen idee hoe we hieruit moesten komen. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen in m’n uppie. Terwijl de andere partij groot was en mijn klachten bagatelliseerde.”

Heftig

Pas toen zij een advocaat van Brandmeester in de arm nam en de communicatie via hem liet verlopen, kreeg Maris weer wat lucht. "Ik heb, nu dit juridisch conflict na maanden succesvol is afgerond, eindelijk weer de ruimte om met andere dingen bezig te zijn. Zo'n inbreuk op je woongenot heeft een enorme impact. Het neemt al je tijd in beslag, zet je leven op zijn kop en houdt je uit je nachtrust. Het was heel fijn om hierbij professionele hulp te krijgen."

De manier waarop de woningcorporatie inbreuk maakte op het woongenot en het leven van Maris was heftig, vindt haar advocaat Arthur Overweel van Brandmeester. "De woningcorporatie ging volledig voorbij aan de belangen die mevrouw Renne als huurster heeft. Gelukkig had ze alles goed gedocumenteerd en gedeeld op social media waardoor we een goede zaak op konden bouwen. Het juridische conflict is nu eindelijk voor haar opgelost."

Persoon die de online check doet

BrandMR. Juridische hulp voor een vaste, lagere prijs

Kan jij net als Maris ook wel wat hulp gebruiken? Schakel dan Brandmeester in. Brandmeester is een toegankelijk alternatief voor een traditionele advocaat en biedt je hulp in eenvoudige stappen voor een vaste, lagere prijs. Je weet direct wat je kansen zijn en wat het je gaat kosten.

Doe de gratis check en je weet binnen een paar minuten al of Brandmeester je verder kan helpen. Of kijk hier en zie wat je mogelijkheden zijn.

Regel Recht met BrandMR

Meer weten? Kijk ook op:

Lees ook

coverkoopovereenkomst_saskia

“En geloof me, als het niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen”

Huis en wonen | Procederen | Rechtszaak | Koopovereenkomst
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Arthur Overweel
Advocaat Huis en Wonen
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Datingsite (square)

“Ik dacht dat ik me bij een gewone datingsite had aangemeld…”

Aankopen en geld | Bedenktijd | Aankoop | incasso
Dat weiger ik te tekenen overview

‘Toen heb ik gezegd: "Dat weiger ik te tekenen.”’

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst | klantverhaal | ervaring
Michelle de Kip
hiroshi-tsubono-kyknSeOD1H8-unsplash

“Het was alsof ik een moord gepleegd had”

Werk en inkomen | Ontslag | Onderhandelen | Op staande voet
Michelle de Kip