Blog

De wereld staat niet stil. Dus ook niet voor Brandmeester. Op deze pagina vertellen onze medewerkers over nieuwe ontwikkelingen in het recht en over zaken die blijvend actueel zijn.

Modernisering concurrentiebeding (square)

BrandMR | Concurrentiebeding, wetsvoorstel

Modernisering concurrentiebeding: wat werkgevers moeten weten

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is je bedrijf te beschermen tegen het verlies van waardevolle kennis en klanten. Het concurrentiebeding is daarvoor een belangrijk instrument. De afgelopen jaren is er toenemende kritiek gekomen op dergelijke bedingen voor werknemers, vooral in het tijdperk van carrièreflexibiliteit. Om die reden heeft de overheid het wetsvoorstel modernisering concurrentiebeding geïntroduceerd. Wat houdt dit wetsvoorstel precies in en wat betekent het voor jou als werkgever?

Lees meer
Zakelijke incasso (square)

BrandMR | incasso, zakelijk

Een zakelijke incasso: wat is het en wanneer kan ik het gebruiken?

Je maakt het ongetwijfeld mee; je hebt met een ander bedrijf een betalingstermijn afgesproken, maar in die periode komt de wederpartij niet over de brug met het bedrag. Je stuurt ze nog een reminder. Ook dat helpt niet. In dat geval kun je een incassotraject starten. Een effectieve manier om jouw geld alsnog te ontvangen en tegelijkertijd de goede relatie met het andere bedrijf in stand houden.

Lees meer
covealgemene_voorwaarden_square

door Jeroen Bakker

BrandMR | Algemene voorwaarden, Consument, Ondernemer

Let op: dit zet je niet in je algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn voor een ondernemer een waardevol instrument. Daarin kun je standaard-afspraken vastleggen voor een product dat je verkoopt of een dienst die je levert. Denk aan afspraken over de betaling, garantie of aansprakelijkheid. Je maakt op voorhand duidelijk onder welke voorwaarden je zaken doet. Maar wat zet je nou niet in algemene voorwaarden?

Lees meer
coverlandscape_bestuurdersaansprakelijkheid

door Jeroen Bakker

BrandMR | Faillissement, Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid: wanneer je wél persoonlijk aansprakelijk bent

Ondernemingen zijn er in alle soorten en maten. Als de onderneming een rechtspersoon is, zoals een B.V., N.V., vereniging of stichting, dan is de bestuurder daarvan meestal niet persoonlijk aansprakelijk voor de schadelijke handelingen van de onderneming. Er zijn situaties waarin de bestuurder van een rechtspersoon wél persoonlijk aansprakelijk is. In juridische termen heet dit bestuurdersaansprakelijkheid.

Lees meer

Doe de check