“Het was alsof ik een moord gepleegd had”
Michelle de Kip
Michelle de Kip
Advocaat Werk en Inkomen

Nola werkte bij een zorginstelling. Van de ene op de andere dag werd ze opeens ontslagen, wat ze totaal niet aan had zien komen. Gelukkig kon onze advocaat Michelle de Kip haar helpen bij het onderhandelen.

“Het was begin juli. Ik werd op staande voet ontslagen. Ik had voor mijn gevoel helemaal niks misdaan. Maar de volgende dag kreeg ik opeens een telefoontje dat ik op non-actief stond en dat ik ontslagen zou worden. En ik had iets van: ik ben het hier totaal niet mee eens. Het was alsof ik een moord gepleegd had. Ik had een verkeerd woord gebruikt eigenlijk. En daar hebben ze toen op ingespeeld.

Maar ook nooit eens netjes gevraagd hoe het werkelijk zat. Als ze nou eerst eens een gesprek met mij waren aangegaan. Wat is er eigenlijk gebeurd en waarom heb je dit gedaan? Dan had ik het uit kunnen leggen. Maar dat is gewoon helemaal niet gebeurd. Ze hebben helemaal niks… Hup! We zetten haar maar op non-actief en gooien er ontslag in. Dat vind ik gewoon heel slecht. Er is al zoveel personeelstekort in de zorg.

Huilbuien

Ik dacht: ik moet toch echt juridische hulp inschakelen om hier een beetje fatsoenlijk uit te komen. Ik had ook echt wel veel last van dit ontslag. Ik kon weken niet slapen. Huilbuien. Omdat ik het er gewoon totaal niet mee eens was. Ik vond dat er veel te rigoureus was gehandeld. Maar op dat moment kan je helemaal niks. Je wordt gewoon op non-actief gezet. Dan is het fijn als je hulp kunt inschakelen waardoor je zelf niet meer in contact hoeft te komen met het bedrijf zelf.

Het contact was enorm verstoord. Maar dat is door Michelle van Brandmeester uitstekend opgepakt. We hebben goede gesprekken gehad en ze belde ook regelmatig. En die brieven waren goed. Die waren ook gemakkelijk te lezen. Want als ik die brieven van de tegenpartij zag, dan dacht je: waar hebben ze het in vredesnaam over! Maar dat kon Michelle dan ook heel goed uitleggen aan me. En dan was het voor mij weer duidelijk.

Onderhandelingen

Ja, Michelle heeft me echt enorm geholpen. Zij deed alle onderhandelingen. Dan vertelde ze me: “Dit wil ik gaan doen en dit ga ik onderhandelen.” En dan ging dat weer van haar naar hen en dan sta je er zelf niet meer zo bij stil. En af en toe kreeg je dan weer een brief van de advocaten terug. Ja, dat soort dingen als een brief opstellen… Dat kan ik gewoon echt niet.

Die onderhandelingen hoef je niet zelf meer te doen. Dat scheelt enorm veel. Dat geeft wel een stuk rust, zeg maar. Op een gegeven moment adviseerde ze me om een beetje water bij de wijn te doen omdat ze ons anders echt niet tegemoet gingen komen. En omdat beide partijen toen wat water bij de wijn deden, kwamen we er uiteindelijk uit.

Superresultaat

Ja, we hebben er echt een superresultaat uitgehaald. Ik had er eigenlijk nog wel iets meer uit willen halen. Maar meer zat er gewoon niet in. Ze wilden in eerste instantie ook de juridische kosten niet betalen. Daar waren ze het helemaal niet mee eens. Maar dat hebben we er toch uit kunnen slepen. Dat hebben ze netjes terugbetaald. En ze hebben natuurlijk ook een vergoeding gegeven.

Vanaf juli tot en met september had ik recht op loon en dan mag je eigenlijk ook niet werken. Dus ben ik toen gewoon thuis gebleven. Maar sinds oktober ben ik nu weer aan het werk in een nieuwe baan. Ook weer in de zorg. Een hele leuke werkkring. Maar wel iets verder rijden: een half uur met de fiets. Maar hele fijne collega’s en het bevalt me echt prima. Ik ging mijn werk ook missen. Maar ik ben nu weer aan de slag en aan het zorgen voor mensen. Dus dan kun je het ook weer laten rusten. Ander werk, een andere omgeving. Ik ben er totaal niet meer mee bezig nu.

Eigenlijk is de tijd dat ik thuis heb gezeten een hele goede periode geweest. Dat waren natuurlijk prachtige maanden. Voor mijn gevoel ben ik echt op vakantie geweest. Nou moet ik zeggen dat je dat ook echt wel nodig hebt. Om het te verwerken. Ik kijk vanuit mijn huis het gebouw zien waar ik heb gewerkt. Dat vond ik in het begin wel heel moeilijk. Om constant tegen dat gebouw aan te moeten kijken waar het ook allemaal gebeurd was. Ja, da’s best lastig. Maar nou is het wel weer goed hoor.”

Persoon die de online check doet

BrandMR. Juridische hulp voor een vaste, lagere prijs

Kan jij net als Nola ook wel wat hulp gebruiken? Schakel dan Brandmeester in. Brandmeester is een toegankelijk alternatief voor een traditionele advocaat en biedt je hulp in eenvoudige stappen voor een vaste, lagere prijs. Je weet direct wat je kansen zijn en wat het je gaat kosten.

Doe de gratis check en je weet binnen een paar minuten al of Brandmeester je verder kan helpen. Of kijk hier en zie wat je mogelijkheden zijn.

juridische hulp bij werk en inkomen

Meer weten over wat je rechten zijn en welke stappen je moet ondernemen bij ontslag?

Lees ook

Dat weiger ik te tekenen overview

‘Toen heb ik gezegd: "Dat weiger ik te tekenen.”’

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst | klantverhaal | ervaring
Michelle de Kip
Michelle de Kip
Michelle de Kip
Advocaat Werk en Inkomen
Bekijk al mijn berichten

Actueel

coverkoopovereenkomst_saskia

“En geloof me, als het niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen”

Huis en wonen | Procederen | Rechtszaak | Koopovereenkomst
Arthur Overweel
vsoStephanie_overview

“Kijk, ik zie zo’n ding eens in mijn leven. Maar zij ziet er vier in de week”

Werk en inkomen | Vaststellingsovereenkomst | Ontslag | Vergelijkingsmateriaal
Stéphanie da Silva Curiël
matt-artz--fJQfsC7Ga8-unsplash.jpg

Hoe een verbouwing bij de buren een regelrechte ramp werd

Huis en wonen | Verbouwing buren | Schade woning | Geluidsoverlast
Arthur Overweel