Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust
Ljubica Pesic
Ljubica Pesic
Intake Intake
Euromunt

Een van de bijzondere kenmerken van BrandMR is dat je direct weet waar je aan toe bent. Zo kom je nooit voor verrassende bedragen te staan. Maar waarom is het nou zo prettig om de prijs van tevoren te weten?

Nog nooit eerder een juridisch probleem gehad? Houden zo! Maar het valt niet uit te sluiten dat je er toch een keer mee te maken krijgt. Als je nog geen ‘juridische ervaring’ hebt, weet je vaak niet wat je van een advocaat kunt verwachten. Welke vragen moet je stellen? Wat is het uurtarief? Moet je vragen naar een plan van aanpak of kans van slagen? Deze onzekerheid kan zorgen voor onnodige stress. Je hebt weinig zin je druk te maken over bijvoorbeeld advocaatkosten. Al jouw energie gaat al naar het oorspronkelijke probleem.

Hoe werkt het eigenlijk bij traditionele advocatenkantoren?

Veel advocatenkantoren werken met een uurtarief. Het aantal bestede uren is afhankelijk van de complexiteit van de zaak of de juridische adviesvraag. Meestal worden de kosten van een advocaat bepaald door het uurtarief te vermenigvuldigen met het aantal bestede uren. Een flink nadeel is dat er geen vaste uurtarieven zijn bepaald in de advocatuur. Dat bedrag kan dus behoorlijk variëren, maar ligt vaak tussen de €200 en €300.

Tijdens een intakegesprek is het van belang dat je informeert naar de lengte van de zaak, de slagingskans en de verwachte kosten. De advocaat is vrij om zelf te bepalen welke financiële afspraken hij met jou maakt. Het is alleen lastig om op voorhand een nauwkeurige schatting van de kosten te maken. Er zijn teveel onzekere omstandigheden die het verloop van jouw zaak beïnvloeden. Zo kan het altijd voorkomen dat de advocaat meer tijd aan de zaak moet besteden dan geschat.

Verborgen kosten

Naast het (hoge) uurtarief zijn er ook een heleboel ‘verborgen’ kosten die nog om de hoek kunnen komen kijken. Denk aan griffiekosten als je gaat procederen, kosten voor het inschakelen van een deskundige (voor een onafhankelijk rapport of expertise) of deurwaarderskosten. Ook al hoort de advocaat je tussentijds te informeren over mogelijk extra werk en oplopende kosten, neemt dit je onzekerheid niet weg. Dit kan resulteren in een gevoel dat je toch zelf aan de touwtjes moet trekken om een schijn van zekerheid te krijgen.

Persoon die de online check doet

Vaste kosten

Bij BrandMR doen we niet aan valse schijn. Al vóór het adviesgesprek (tijdens de online check) heb je een compleet overzicht van alle kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Doordat er vaste afspraken zijn over de juridische kosten, kan jouw focus blijven op wat echt telt: het oplossen van het juridische probleem waar je mee zit. Wij helpen je met onze expertise en zijn bij elke stap transparant over hoe sterk we je kansen inschatten, waarmee we zorgen dat jij de situatie weer brand meester wordt.

Doe de check

Lees ook

adviesgesprek

Het adviesgesprek. Wat doen wij? Wat doe jij?

BrandMR | intake | adviesgesprek | juridisch advies
Ljubica Pesic
Ljubica Pesic
Ljubica Pesic
Intake Intake
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Rolstoel met enkel in gips

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt | wia | aanvulling
Natascha Schenk
Illegaal gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Aankopen en geld | terugbetaling | illegaal gokbedrijf | online gokken
Floris van der Weijden
arbeidsconflict

Een arbeidsconflict én je bent ziek: wat nu?

Werk en inkomen | arbeidsvoorwaarden | studiekostenbeding | opleidingskosten | mediation
Hélène de Graaf-de Waard