AI in de juridische branche
Angel Espacia
Angel Espacia
Junior online marketeer
Josefien aan het werk op haar laptop

Als juridische dienstverlener kom je er bijna niet omheen. En zeker als je het hulpproces voorspelbaarder wilt maken voor de klant. Dit laat je nadenken over mogelijke tools voor je eigen branche. Als marketeer zie ik vaak nieuwe ontwikkelingen als het gaat om AI (Artificial Intelligence). Je kan het zo gek niet bedenken of er is een AI-tool voor. Belangrijk is om te beseffen voor wie je waarde wilt leveren en waarom. Gaat het om de interne processen waar je handige AI-automatisering kan gebruiken of wil je het juist gebruiken om de ervaring van de klant aangenamer te maken?

Bij BrandMR omarmen we innovatie, vooral om ons te helpen bij een gelijke strijd. We voorzien klanten direct van alle benodigde kennis om grip te krijgen op de situatie. We geven juridisch inzicht in de zaak, helderheid over kosten en een realistische inschatting van je kansen op een positieve uitkomst. Want rechtshulp door advocaten kent voor de meeste Nederlanders hoge drempels. Moeilijke taal, een afstandelijke houding, ouderwetse werkwijzen en hoge uurtarieven met een onzekere eindafrekening. Daarom werken we aan innovatieve dienstverlening en zetten we ons in voor transparantie en eerlijkheid in de juridische sector.

Hoe gebruikt BrandMR AI?

Toch gebruiken wij het op dit moment nog niet zo intensief. 'Waarom niet?', hoor ik je denken. Ondanks dat AI-tools er geweldig uitzien en AI in de marketing het buzzwoord is, vinden we het belangrijk om eerst een grondige analyse te doen en de tools ook naar behoren te testen. Zo zijn veel tools open source, en wil je als juridische dienstverlener niet dat gevoelige gegevens van de klant en je bedrijf openbaar worden. Maar waarom testen? Eigenlijk zou ik eerder moeten vragen: 'waarom niet?'. Zoals bij de meeste AI-tools wordt gezegd: 'kwaliteit in, is kwaliteit uit' en 'troep in, is troep uit'. Dus belangrijk is ook om te weten hoe je de tool goed gebruikt om kwalitatief goede output te krijgen. Verder zijn de tools zelf ook nog niet perfect en kunnen er kinderziektes in zitten. Denk aan niet up-to-date data of verwarrende gegevens, die voor een heel raar antwoord zorgen.

Hoe gebruik ik het als marketeer?

Het is niet zo dat ik AI helemaal links laat liggen. Het kan bijvoorbeeld wel helpen bij creatie van content. Soms is een AI-gegenereerde afbeelding (Adobe FireFly & MidJourney) aantrekkelijker dan een standaard stockfoto. En een reden waar de meesten van ons zich schuldig aan maken, maar waar we ons toch een beetje voor schamen om toe te geven: de taal- en spellingsfouten uit mijn mail halen is ook erg fijn met AI.

In het kort

  • Kijk of je het intern of extern wilt gebruiken.
  • Doe een analyse op de tool, vooral omtrent de gegevens en privacy.
  • Test, zowel om meer ervaring op te doen en om de kinderziektes eruit te kunnen vissen.
Persoon die de online check doet

Een juridische hulpvraag?

Je kan je vraag natuurlijk intypen in ChatGPT. Maar wil je echt zeker zijn van je antwoord, dan helpt BrandMR je op weg! Of het nu gaat om een probleem met een recente aankoop, ontslag, of een lekkend dak, in de meeste gevallen kunnen wij je juridisch bijstaan. Dus doe de check en wie weet kunnen wij wat voor jou betekenen.

Doe de check

Lees ook

top5afbeelding

Top 5 blogs 2022

BrandMR | 2022 | Blogs | Top 5
Angel Espacia
Angel Espacia
Angel Espacia
Junior online marketeer
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Geld voor winkelaankoop (square)

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik iets in een winkel heb gekocht?

Aankopen en geld | winkel | terugbetaling | aankopen
John Aalbers
covergemoedsrust_square

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

BrandMR | kosten | Uurtarieven | adviesgesprek
Ljubica Pesic
Rolstoel met enkel in gips

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt | wia | aanvulling
Natascha Schenk