Top 5 blogs 2022
Angel Espacia
Angel Espacia
Junior online marketeer

Zo aan het einde van het jaar is het weer tijd voor lijstjes. De 5 beste dit. De 5 mooiste dat. En natuurlijk de Radio 2 Top 2000. Ook bij Brandmeester blikken we in deze periode graag terug. Zo waren dit bijvoorbeeld de 5 Brandmeester posts die het afgelopen jaar het meest gelezen werden. Vijf onderwerpen die kennelijk toch tot de verbeelding spreken.

Youtube_Stap5.png
simon-weisser-phS37wg8cQg-unsplash.jpg

Wat doe je als je huurder overlast veroorzaakt met een muziekinstrument?

Deze blog staat het dichtst bij mij omdat ik naast jurist ook gitarist ben. Al is dat laatste puur hobby-matig. Ik speel vanaf mijn zestiende gitaar - zowel akoestisch als elektrisch - wat een heerlijke uitlaatklep is om me te kunnen ontspannen. Want wat is er nou lekkerder dan om na een dag zwaar juridisch werk je gitaar om je schouder te hangen, het snoer in je versterker te pluggen, de knoppen open te draaien en het geluid uit de speaker te laten schallen? De gitaristen onder ons zullen dit gevoel wel herkennen.

Lees meer
Youtube_Stap4.png
huurwoning_drugshandel.jpg

Wat doe je als je huurwoning gebruikt wordt voor drugshandel?

Als je als verhuurder een woning aan een huurder verhuurt, wil je natuurlijk niet dat deze de woning ook voor drugshandel wordt gebruikt. Hierbij moet je dan met name denken aan het houden van een wietplantage, het exploiteren van een drugslab of het verhandelen van drugs in de woning.

Lees meer
Youtube_Stap3.png
huurwoning_prostitutie.jpg

Wat doe je als je huurwoning gebruikt wordt voor prostitutie?

Stel je hebt net een woning aangekocht als mooi beleggingsobject en je hebt deze woning verhuurd aan een particulier. Maar opeens blijkt deze particuliere huurder zonder jouw toestemming de woning te gebruiken voor prostitutie. Of op zijn minst in gebruik te hebben gegeven aan derden die er prostituees in hebben gezet. Wat kan je het beste doen om dit soort situaties te voorkomen of tegen te gaan?

Lees meer
Youtube_Stap2.png
tattoos_op_werk.jpg

Tattoos op je werk. Mag dat?

Werd een zichtbare tattoo vroeger wel eens gezien als ruig of niet netjes, anno 2022 wordt hier door de meeste mensen heel anders tegenaan gekeken. Mag jouw werkgever zich bemoeien met je tattoos en je bijvoorbeeld verplichten deze te bedekken?

Lees meer
Youtube_Stap1.png
oordeel_bedrijfsarts.jpg

Je bent het niet eens met het oordeel van je bedrijfsarts. Wat nu?

Als je ziek bent en daardoor niet kunt werken, is de kans groot dat je te maken krijgt met een bedrijfsarts. Deze bedrijfsarts zal je uitnodigen voor een (telefonisch) spreekuur en advies geven over jouw re-integratie. Maar wat kun je doen als je het niet eens bent met het oordeel van je bedrijfsarts? Dat leg ik je graag uit.

Lees meer
Angel Espacia
Angel Espacia
Junior online marketeer
Bekijk al mijn berichten

Actueel

covergemoedsrust_square

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

BrandMR | kosten | advocatenkantoor | tarieven | intake | adviesgesprek
Ljubica Pesic
Rolstoel met enkel in gips

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt | wia | aanvulling
Natascha Schenk
Illegaal gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Aankopen en geld | terugbetaling | illegaal gokbedrijf | online gokken
Floris van der Weijden