Hebben onze juristen wel genoeg kennis om je zaak te behandelen?
Tessa van Swieten
Tessa van Swieten
Intake Intake
Advocaat

Op de website van Brandmeester kun je alle rechtshulpverleners vinden. Iedereen heeft zichzelf kort omschreven en zijn specialisme en vaardigheden benoemd. Ook staat erop vermeld of iemand jurist of advocaat is. Dat roept regelmatig vragen op. “Heeft een jurist wel genoeg kennis om mijn zaak te behandelen?” “Is een advocaat niet beter dan een jurist?” In deze blog zal ik je uitleggen waarom onze juristen nauwelijks onderdoen voor onze advocaten.

Brandmeester vindt kennis en scholing enorm belangrijk. Het is dan ook een vereiste dat iedere jurist of advocaat bij ons een juridische hbo-opleiding of wo-studie heeft gevolgd. Maar om een echte Brandmeester jurist of advocaat te worden, moet je jezelf daarnaast voortdurend ontwikkelen en bijscholen. Ons hr- en kwaliteitsbeleid is er dan ook op gericht dat je dit je hele dienstverband blijft doen.

Ontwikkeling

Alle medewerkers worden opgeleid en begeleid in de Brandmeester cultuur van werken. Aan het begin van het dienstverband leer je als werknemer hoe je de juiste basiskennis en vaardigheden moet toepassen op verschillende casussen, hoe je begrijpelijk schrijft en hoe je een zaak strategisch aanpakt. Ook heeft iedere jurist of junior jurist een eigen mentor die hem of haar traint tijdens het werk. De daarop volgende jaren zijn vooral bedoeld om jezelf te verdiepen en te verbreden binnen de juridische wereld.

Dit laatste ondersteunt Brandmeester dus door ontwikkeling aan te moedigen. Zowel (junior) juristen als advocaten moeten jaarlijks ten minste 20 opleidingspunten (PO-punten) behalen. Deze norm is opgelegd door de Nederlandse Orde van Advocaten en zijn op iedere advocaat van toepassing. Maar bij Brandmeester voldoen ook alle juristen aan deze norm.

De PO-punten kunnen behaald worden door verschillende cursussen en beroepsopleidingen te volgen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen goed op de hoogte is van wetswijzigingen en de laatste ontwikkelingen in de juridische wereld.

Up-to-date

Kortom, juristen doen bij Brandmeester nauwelijks onder voor advocaten. We kijken verder dan een papiertje of een titel en kijken met de vragen van de online check vooral naar wie er nou echt het beste past bij jouw zaak. Op deze manier leveren we altijd kwalitatief hoogwaardige juridische diensten. En of je nou verder wordt geholpen door een jurist of door een advocaat, altijd weet je je verzekerd van iemand die qua juridische kennis helemaal up-to-date is.

Persoon die de online check doet

En omdat onze juristen en advocaten wel honderden zaken per jaar behandelen, hebben ze heel veel expertise op hun eigen vakgebied. Deze ervaring zetten ze ook graag in voor jou.

Doe de check

Lees ook

WOZ bezwaar

Hoe maak je bezwaar tegen een WOZ-beschikking?

BrandMR | Bezwaar | woz | woningmarkt
Tessa van Swieten
WOZ-Waarde

Hoe check ik of mijn WOZ-waarde klopt?

BrandMR | check | woz | woningmarkt
Tessa van Swieten
Tessa van Swieten
Tessa van Swieten
Intake Intake
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Annulering pakketreizen (square)

Hebben pakketreizen dezelfde annuleringsrechten als producten en diensten?

Aankopen en geld | Annulerings- of reisverzekering | Herroepingsrecht | Pakketreis
Fernando Couvreur
Non-conformiteit (square)

Help! Je hebt een product gekocht, maar het voldoet niet aan je verwachtingen

Aankopen en geld | Non-conformiteit | bewijs | productaankoop
Jeanny Dreef
Voorkom online oplichting (square)

Voorkom oplichting: tips voor veilig online winkelen

Aankopen en geld | Aankoop | Oplichting
Laurens Kasteleijn