In de media

Ons nieuwe initiatief op het gebied van juridische hulp krijgt veel aandacht in de media. Lees er hier meer over.

Toeslagen bemiddelingssites (square)

Toeslag aanvragen via bemiddelingssite: tientallen euro’s voor een gratis dienst

Er zijn vele bemiddelingssites die toeslagen voor je aanvragen. Ze rekenen daar tientallen euro's voor, terwijl het eigenlijk een kosteloze dienst is. In een artikel van Radar vertelt onze advocaat Floris van der Weijden hoe je die euro's het best in eigen zak kunt houden.

Lees het artikel
Square1april-toga nieuw

BrandMR introduceert moderne advocatentoga

BrandMR pleit voor modernisering van de advocatentoga met een nieuw eigentijds ontwerp. Het advocatenkantoor zal dit voorstel voor een wetswijziging begin volgende week presenteren aan de Tweede Kamer.

Lees het artikel
Cover_floris_ad

Vrouw maakt 20.000 euro over in plaats van 200 euro: zo overkomt het jou niet

Per ongeluk een nulletje te veel gebruikt? Onze advocaat Floris van der Weijden legt uit in dit artikel van de AD dat het altijd verstandig is om snel te reageren als je erachter komt dat je te veel geld hebt betaald.

Lees het artikel
Breek advocatuur open

Advocatuur moet worden opengebroken om nieuwkomers een kans te geven

In een adviesrapport dat de Erasmus Universiteit opstelde in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid staat dat de markt voor de advocatuur moet worden opengebroken. Goed nieuws voor nieuwkomers met een alternatieve bedrijfsstructuur, zoals Brandmeester.

Lees het artikel
wiasjb149rsdKm79i_KDPG0AAWw

De uitdagers van de advocatuur ruiken hun kans

Sinds 2021 mogen medisch belangenbehartiger VvAA en Brandmeester eindelijk de advocatuurmarkt op. En met succes. In Het Financieele Dagblad vertellen Brandmeester directeuren Peter Leermakers en Peter Hoitinga over hun ervaringen tot nu toe.

Lees het artikel
Weerwind en Joanna in gesprek

Minister Franc Weerwind bezoekt BrandMR

Donderdag 2 februari was minister van Rechtsbescherming, Franc Weerwind op bezoek bij Brandmeester. Een citaat van de minister is: “Iedereen moet toegang hebben tot het recht. Ongeacht waar je vandaan komt, wat je persoonlijke situatie is of wat er in je portemonnee zit. Ik wil alle mensen in dit land het vertrouwen geven dat ze altijd kunnen rekenen op de democratische rechtsstaat.”

Lees het artikel
naamswijziging srk brandmr

Per 1 februari 2023 verandert de naam SRK Rechtsbijstand in Brandmeester (BrandMR). Dat betekent dat nu ook klanten met een rechtsbijstandsverzekering bij ons terecht kunnen.

Lees het artikel
FTMcover

Niet minister Weerwind is de baas maar de belangenclub van advocaten

Follow The Money vraagt zich openlijk af of minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind het toezicht op de advocatuur wel moet onderbrengen bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Is dit geen belangenverstrengeling? En wordt de markt hierdoor niet verder afgeschermd? Een artikel waar ook Brandmeester een rol in speelt.

Bekijk hier de video
Hoedjeweb.jpg

Willy krijgt hulp uit alle hoeken na oplichting op Marktplaats: strooien hoedje voor €1325 Label

De 82-jarige Willy Janssen uit Ermelo die na een stomme fout per ongeluk 1325-, in plaats van 13,25 betaalde voor een hoedje op Marktplaats, is overspoeld met steunbetuigingen en lieve berichten. De vrouw, die vergeefse pogingen deed haar geld terug te krijgen, is compleet overrompeld door het medeleven.

Lees het artikel
BURENGERUCHTweb.jpg

Burengerucht. "Hé, kan het wat zachter?"

Nu we midden in de zomer zitten, neemt de kans op geluidsoverlast door buren snel toe. En dus legt het Financieel Dagblad ons uit hoe je tot een oplossing kan komen zonder dat de vlam in de pan slaat. Met medewerking van onze eigen Brandmeester advocaat Arthur Overweel.

Lees het interview op advocatie
BrandMR.jpg

“Het is geen legal tech maar client tech”

Legal tech. Alle technologie die de juridische sector efficiënter kan maken. Maar voor Brandmeester is het pas echt van waarde als het ook in dienst staat van de klant. Een interview met Peter Hoitinga en Bianca Metsemakers in Advocatie.

Lees het artikel
coronavirus-4914026_1920.jpg

Inkomensverlies door long covid? Meld je nu aan!

Vele zorgmedewerkers gaan er als gevolg van long covid flink in inkomen op achteruit. Iets waar de overheid nog steeds geen oplossing voor heeft. Een groot onrecht. Brandmeester is dan ook blij om vakbond CNV juridisch bij te staan in de eis om zorgpersoneel met long covid op een goede manier te compenseren.

Lees het artikel
f7afd61e-9be3-11ec-874e-0255c322e81b.jpg

Help! De buren gaan uitbouwen!

Van een verbouwing kun je als buren flink last ondervinden. Dat blijkt wel uit dit artikel uit De Telegraaf waar ook onze advocaat Manon Buiter aan meewerkte.

Lees het artikel
peter-hoitinga-1-640x360.jpg

Peter Hoitinga (BrandMR): "Verbazing is de rode draad."

Met BrandMR heeft Peter Hoitinga de aanval geopend op het gesloten bastion van de advocatuur door het aanbieden van juridische hulp tegen vaste prijzen. “Daarmee maken wij het recht toegankelijk voor een hele grote groep.” Een gesprek dat Peter had met AMWeb over innoveren, weerstand en het einde van uurtje-factuurtje.

Lees het artikel
e33.jpg

BrandMR in top 10 meest opvallende ontslagzaken van 2021

Met de zaak die Brandmeester won voor een kapitein die regelmatig naakt lag te zonnen op een schip stonden we toch maar mooi in Telegraafs top 10 van meest spraakmakende ontslagzaken van 2021. En daar zijn we best een beetje trots op.

Lees het artikel
data69666774-2bd35a.jpg.webp

Advocatenorde houdt deur dicht

In het NRC wordt ingegaan op de rol van de NOvA bij vernieuwing en verbetering van de toegang tot het recht. Ook de strijd van Brandmeester voor de inzet van haar advocaten komt voorbij. Gelukkig kunnen wij nu dankzij het experiment van de NOvA advocaten inzetten. Maar een structurele aanpassing van de advocatenregels blijft hard nodig om de toegang tot de rechtshulp verder te verbeteren.

Lees het artikel
77gjzXloiwPmFzuUXcBUetJvE_k.webp

Tuchtrechter: geen straf advocaten SRK ondanks eis Haagse deken

In de zaak over de vermelding van de advocaten van SRK Rechtsbijstand op de website van Brandmeester krijgen onze collega’s geen straf van de Raad van Discipline. Wel geeft de tuchtrechter de Haagse deken gelijk in het indienen van de klacht. Brandmeester blijft bij het standpunt dat de vermelding van de advocaten op de site geen enkele verwarring oplevert.

Lees het artikel
Preview-02.png

Advocatuur zet deur op een kier voor meer juridische concurrentie

Ook het Advocatenblad besteedt ruim aandacht aan het feit dat SRK binnenkort van start mag met Brandmeester.

Lees het artikel
download.jpg

Advocatuur zet deur op een kier voor meer juridische concurrentie

En dat is goed nieuws voor Brandmeester én voor consumenten. Peter Hoitinga van Brandmeester legt aan BNR's Bas van Werven uit waarom.

Beluister het interview
CqWw_lp0z0Tu9xXm1sDd1oz-pxE (3).jpg

Advocatenorde zet eerste stap om juridische markt open te breken

En Het Financieele Dagblad zet nog eens duidelijk uiteen wat een grote stap dit eigenlijk is voor deze zeer traditionele beroepsgroep. Hoe dan ook gaf de Nederlandse Orde van Advocaten groen licht aan SRK en Brandmeester om voortaan ook diensten van advocaten aan te bieden aan onverzekerde klanten.

Lees het artikel
data65028701-dc2f86.webp

Orde van Advocaten laat meer juridische concurrentie toe

Ook NRC Handelsblad besteedt er aandacht aan dat Brandmeester nu ook advocaten mag inzetten.

Lees het artikel
Advocaat

BrandMR mag nu ook advocaten inzetten

En jawel! Eindelijk is daar de doorbraak waar we zo lang op hebben gewacht. Brandmeester mag van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) vanaf 2021 ook advocaten in loondienst op laten treden voor zijn niet-verzekerde klanten.

Lees het persbericht
Schermafbeelding 2020-12-03 om 00.19.53.png

Peter Hoitinga (BrandMR) bij 7DTV

Peter Hoitinga, marketingdirecteur van BrandMR, werd in november 2020 geïnterviewd door Ronnie Overgoor van 7DTV. In minstens zeven dimensies vertelt hij over Brandmeester en alles wat daarmee te maken heeft. Dus ook over de meest recente ontwikkelingen.

Bekijk het interview
21167186_1647905275220585_6062417808056536958_o.jpg

SEO: Voda kan consument en marktpartijen schaden

Ook SEO, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, bevestigt het nu. De bepaling in de Voda dat onverzekerde consumenten niet mogen worden bijgestaan door een advocaat in loondienst bij een verzekeraar schaadt niet alleen consumenten maar ook potentiële nieuwe marktpartijen.

Lees er meer over
900.jpeg

BrandMR blijft vechten voor inzet advocaten

Het liefst zou Brandmeester advocaten inzetten om het recht nog toegankelijker te maken. De oude regels zetten de advocatuur op slot en maken de tarieven onnodig duur. Maar volgens de advocatenregels mag dit niet. Dit leidt inmiddels tot een flinke verharding van de verhoudingen tussen Brandmeester en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Lees er meer over
Infographic BMR-SEO.jpg

Onderzoek: concurrentiebeperkende advocatenregels bezorgen consumenten economische schade

Uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Brandmeester blijkt dat consumenten schade ondervinden van de bepalingen in de Verordening op de Advocatuur (VODA) zoals die zijn opgesteld door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Lees er meer over
logo-dutchinteractive.496c6d1c2e02cb8a1980a14a8cd438db[1].png

BrandMR nu ook genomineerd voor DIA

Brandmeester is nu ook genomineerd voor de Dutch Interactive Awards (DIA) en wel in de categorie Disrupter. Eervol want DIA onderscheidt alleen het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers.

Bekijk de nominaties
2015-04-16MRF-1029[1].jpg

BrandMR wint gouden Spin Award

Brandmeester heeft bij de afgelopen Spin Award uitreiking een gouden Spin Award gewonnen. En daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op. De jury toonde zich onder andere onder de indruk van hoe Brandmeester slim gebruik maakt van beschikbare data. Daarnaast prees de jury de moed van Brandmeester in een uiterst conservatieve markt.

Lees er meer over
BRA20-008 Facebook_1200x900_banner-3.jpg

Veel reizen gaan door de coronacrisis niet door

Vele reizen gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Maar ben je nu al je geld kwijt of kun je toch nog wat doen? We leggen het je hier uit.

Lees hoe het zit
logo-bnr-radio.png

Niet-verzekerden nu ook welkom bij BrandMR

Ook BNR Nieuwsradio besteedt volop aandacht aan de introductie van Brandmeester. "Een klant weet precies waar hij bij ons aan toe is", aldus Peter Hoitinga in een interview.

Beluister het interview
1.png

BrandMR nu ook op tv

Jawel! Brandmeester is nu ook op tv te bewonderen. De eerste commercial uit de nieuwe tv-campagne ging vandaag in première.

Bekijk de commercial