In de media

Ons nieuwe initiatief op het gebied van juridische hulp krijgt veel aandacht in de media. Lees er hier meer over.

data69666774-2bd35a.jpg.webp

Advocatenorde houdt deur dicht

In het NRC wordt ingegaan op de rol van de NOvA bij vernieuwing en verbetering van de toegang tot het recht. Ook de strijd van Brandmeester voor de inzet van haar advocaten komt voorbij. Gelukkig kunnen wij nu dankzij het experiment van de NOvA advocaten inzetten. Maar een structurele aanpassing van de advocatenregels blijft hard nodig om de toegang tot de rechtshulp verder te verbeteren.

Lees het artikel
77gjzXloiwPmFzuUXcBUetJvE_k.webp

Tuchtrechter: geen straf advocaten SRK ondanks eis Haagse deken

In de zaak over de vermelding van de advocaten van SRK Rechtsbijstand op de website van Brandmeester krijgen onze collega’s geen straf van de Raad van Discipline. Wel geeft de tuchtrechter de Haagse deken gelijk in het indienen van de klacht. Brandmeester blijft bij het standpunt dat de vermelding van de advocaten op de site geen enkele verwarring oplevert.

Lees het artikel
Preview-02.png

CVA GEEFT GROEN LICHT AAN BRANDMR

Ook het Advocatenblad besteedt ruim aandacht aan het feit dat SRK binnenkort van start mag met Brandmeester.

Lees het artikel
CqWw_lp0z0Tu9xXm1sDd1oz-pxE (3).jpg

Advocatenorde zet eerste stap om juridische markt open te breken

En Het Financieele Dagblad zet nog eens duidelijk uiteen wat een grote stap dit eigenlijk is voor deze zeer traditionele beroepsgroep. Hoe dan ook gaf de Nederlandse Orde van Advocaten groen licht aan SRK en Brandmeester om voortaan ook diensten van advocaten aan te bieden aan onverzekerde klanten.

Lees het artikel
download.jpg

Advocatuur zet deur op een kier voor meer juridische concurrentie

En dat is goed nieuws voor Brandmeester én voor consumenten. Peter Hoitinga van Brandmeester legt aan BNR's Bas van Werven uit waarom.

Beluister het interview
data65028701-dc2f86.webp

Orde van Advocaten laat meer juridische concurrentie toe

Ook NRC Handelsblad besteedt er aandacht aan dat Brandmeester nu ook advocaten mag inzetten.

Lees het artikel
Zuiver-Kwaliteit1.png

BrandMR mag nu ook advocaten inzetten

En jawel! Eindelijk is daar de doorbraak waar we zo lang op hebben gewacht. Brandmeester mag van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) vanaf 2021 ook advocaten in loondienst op laten treden voor zijn niet-verzekerde klanten.

Lees het persbericht
Schermafbeelding 2020-12-03 om 00.19.53.png

Peter Hoitinga (BrandMR) bij 7DTV

Peter Hoitinga, marketingdirecteur van BrandMR, werd in november 2020 geïnterviewd door Ronnie Overgoor van 7DTV. In minstens zeven dimensies vertelt hij over Brandmeester en alles wat daarmee te maken heeft. Dus ook over de meest recente ontwikkelingen.

Bekijk het interview
21167186_1647905275220585_6062417808056536958_o.jpg

SEO: Voda kan consument en marktpartijen schaden

Ook SEO, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat is gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam, bevestigt het nu. De bepaling in de Voda dat onverzekerde consumenten niet mogen worden bijgestaan door een advocaat in loondienst bij een verzekeraar schaadt niet alleen consumenten maar ook potentiële nieuwe marktpartijen.

Lees er meer over
900.jpeg

Brandmeester blijft vechten voor inzet advocaten

Het liefst zou Brandmeester advocaten inzetten om het recht nog toegankelijker te maken. De oude regels zetten de advocatuur op slot en maken de tarieven onnodig duur. Maar volgens de advocatenregels mag dit niet. Dit leidt inmiddels tot een flinke verharding van de verhoudingen tussen Brandmeester en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Lees er meer over
Infographic BMR-SEO.jpg

Onderzoek: Concurrentiebeperkende advocatenregels bezorgen consumenten economische schade

Uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Brandmeester blijkt dat consumenten schade ondervinden van de bepalingen in de Verordening op de Advocatuur (VODA) zoals die zijn opgesteld door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).

Lees er meer over
logo-dutchinteractive.496c6d1c2e02cb8a1980a14a8cd438db[1].png

BrandMR nu ook genomineerd voor DIA

Brandmeester is nu ook genomineerd voor de Dutch Interactive Awards (DIA) en wel in de categorie Disrupter. Eervol want DIA onderscheidt alleen het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers.

Bekijk de nominaties
2015-04-16MRF-1029[1].jpg

BrandMR wint gouden Spin Award

Brandmeester heeft bij de afgelopen Spin Award uitreiking een gouden Spin Award gewonnen. En daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op. De jury toonde zich onder andere onder de indruk van hoe Brandmeester slim gebruik maakt van beschikbare data. Daarnaast prees de jury de moed van Brandmeester in een uiterst conservatieve markt.

Lees er meer over
BRA20-008 Facebook_1200x900_banner-3.jpg

Droomreizen tijdens de coronacrisis

Vele reizen gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Maar ben je nu al je geld kwijt of kun je toch nog wat doen? We leggen het je hier uit.

Lees hoe het zit
Minister Dekker.png

Minister Dekker maant NOvA tot meer haast met aanpassing verordening

Gisteren stelde Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wederom vragen aan Minister Dekker over de voortgang van de aanpassing van artikel 5.11 uit de Verordening op de Advocatuur. De minister gaf de NOvA duidelijk te kennen meer haast te maken, anders zouden er maatregelen volgen.

Bekijk de video
download.jpg

Orde van Advocaten houdt komst BrandMR tegen

Rechtsbijstandverlener SRK moest op het matje komen bij de Haagse Orde van Advocaten. Dit omdat BrandMR de juridische markt wil openbreken en ook klanten zonder rechtsbijstandsverzekering wil bijstaan. Initiatiefnemer van BrandMR Peter Hoitinga legt aan BNR uit helemaal niets fout te doen. Integendeel.

Beluister het interview
1.png

BrandMR nu ook op tv

Jawel! Brandmeester is nu ook op tv te bewonderen. De eerste commercial uit de nieuwe tv-campagne ging vandaag in première.

Bekijk de commercial
161018-EMERCE_logo-diapos.jpg

Alles wat je altijd al had willen weten over BrandMR

Peter Hoitinga van Brandmeester legt het nog eens glashelder uit voor de microfoon van marketingplatform Emerce.

Bekijk het interview
rocks-balancing-on-driftwood--sea-in-background-153081592-591bbc3f5f9b58f4c0b7bb16.jpg

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert regels voor oproepkrachten

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht. Als oproepkracht kun je hier zeker je voordeel mee doen.

Lees hoe het zit
download2.png

SRK vraagt ACM onderzoek te doen naar Orde van Advocaten

Volgens SRK blokkeert de Orde van Advocaten Brandmeester. Hoog tijd dus om de Autoriteit Consument en Markten (ACM) om een onderzoek te vragen.

Lees het artikel
Zuiver-Stap3A.png

Transitievergoeding bij slapende dienstverbanden

Wil je af van een slapend dienstverband? Door verandering in wetgeving wordt het een stuk makkelijker.

Lees hoe het zit
Minister Dekker over Brandmeester

Minister Dekker: "BrandMR interessant initiatief!"

Minister Dekker van Rechtsbescherming is positief over Brandmeester. Hij roept de Orde van Advocaten op om kritisch te kijken naar hun beperkende regels.

Bekijk de video
Zuiver-Kwaliteit1.png

BrandMR tornt aan het advocatengilde

SRK zet onder de naam Brandmeester een nieuwe dienst in de markt. Bij Brandmeester krijg je juridische hulp van een advocaat tegen een vaste, betaalbare prijs.

Lees het artikel
Schermafbeelding 2019-10-30 om 10.14.01 2.png

Een op de vier Nederlanders vindt advocaten te duur

Een op de vier Nederlanders vindt rechtshulp te duur en te lang duren. Zorgelijk, volgens Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden in 'Goedemorgen Nederland'. Gelukkig maakt Brandmeester het recht weer toegankelijk.

Bekijk het interview
Zuiver-Stap2A.png

Ook interesse adviseurs en accountants voor BrandMR

Advies- en accountantsorganisaties kijken met grote interesse en begrip naar hoe Brandmeester de markt voor juridische hulp openbreekt. Ook Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, is enthousiast.

Lees het artikel
logo-bnr-radio.png

Niet-verzekerden nu ook welkom bij BrandMR

Ook BNR Nieuwsradio besteedt volop aandacht aan de introductie van Brandmeester. "Een klant weet precies waar hij bij ons aan toe is", aldus Peter Hoitinga in een interview.

Beluister het interview
Zuiver-Stap4A.png

BrandMR gaat concurrentie aan met advocatuur

Voor Het Financieele Dagblad is het voorpaginanieuws dat Brandmeester klanten zonder rechtsbijstandsverzekering bij gaat staan.

Lees het artikel