Het gemak van online hulp van je eigen, vakbekwame advocaat
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur

Achter elke juridische vraag zit een persoonlijk verhaal. Een verhaal dat je graag kwijt wilt. Je wordt ontslagen of komt in een vervelende discussie met de aannemer van je verbouwing. Een hoop onzekerheid en emoties hebben zich meester van je gemaakt. Onze Brandmeesters aan de telefoon en in de chat zijn dan vooral geïnteresseerd in jou en wat er aan de hand is. Wat is je verwachting van een goede oplossing? Hoe kunnen we helpen? Persoonlijke interesse, recht uit de praktijk.

Hoe we je helpen bij BrandMR

Met de online check selecteren we vervolgens de advocaat die op basis van zijn of haar ervaring en specialisme het best bij jouw vraag past. Die check kan je makkelijk zelf doen. Maar onze brandmeesters kunnen er ook via de telefoon samen met jou doorheen gaan. Bij de selectie van de juiste advocaat houden we er bovendien rekening mee dat deze voldoende tijd beschikbaar voor je heeft.

Brandmeester kiest bewust voor advocaten. Zo kunnen we direct een goede analyse van je probleem maken. Doordat je via je online dossier je informatie en stukken al gedeeld hebt, zijn deze universitair geschoolde meesters in juridische hulp al vóór jouw adviesgesprek helemaal ingelezen en voorbereid.

Hoe je zaak ook loopt, je weet altijd precies waar je aan toe bent. Da’s wel zo fijn!

Jij beslist of je verder gaat

Het adviesgesprek gaat via telefoon of beeldbellen. Jij kiest wat je het prettigste vindt. Tijdens het gesprek bespreken we of het slim is om te gaan onderhandelen. Het kan ook dat je kansen klein zijn en dat het niet verstandig is om verder te gaan. Dan zeggen we dat ook eerlijk. Hoeveel tijd dit adviesgesprek ook kost, je betaalt altijd het vaste bedrag van € 169,-.

Het advies vind je in je eigen online dossier. Er is een schriftelijk deel en een audio-opname van het gesprek. Je kan het dus altijd nog eens terugluisteren of teruglezen. Handig als je bijvoorbeeld je opties nog eens met iemand anders wil bespreken. Onze ervaring is dat sommige juridische problemen met een persoonlijk advies al zijn opgelost. Wil je daarna toch nog verder gaan? Dan kan Brandmeester voor je onderhandelen.

Wij onderhandelen voor jou

In het adviesgesprek is er al veel relevante informatie bekend. In een gesprek (per telefoon of via beeldbellen) bespreken jij en je advocaat of er aanvullende informatie nodig is en wat de strategie wordt in de onderhandeling. Je hoeft niet zelf in gesprek met de tegenpartij - bijvoorbeeld de buren of je baas - als je dat niet wilt. Je advocaat doet alle communicatie. Hij laat weten wat je standpunten zijn en opent de onderhandelingen.

Eenmaal in gesprek kan de onderhandeling beginnen. Hoe lang dat duurt, kan nogal verschillen. Soms komen we er meteen uit. Maar er kunnen ook meerdere rondes volgen. Hierin zijn we ook afhankelijk van de tegenpartij. Staan ze open voor een eerlijke onderhandeling? Hoe snel reageren ze? Eén ding weet je wel zeker: de kosten blijven voor jou altijd hetzelfde.

Tot een oplossing gekomen? Dan leggen we de afspraken duidelijk vast zodat hier later geen discussie over kan ontstaan. Als de onderhandeling geen oplossing biedt, krijg je advies over een mogelijke volgende stap.

Soms is een rechtszaak onvermijdelijk

Als je er samen niet uitkomt, kun je gaan procederen. Wij stellen dan de processtukken op, zorgen dat het bij de rechter komt en bereiden ons voor op de zitting. We nemen alle communicatie op ons en komen op voor je belangen. Tijdens de zitting lichten de partijen hun standpunten toe en beantwoorden ze eventuele vragen. Je bent aanwezig bij de zitting maar wij doen het woord namens jou. Een rechter kan jou ook een vraag stellen. Geen zorgen! Wij staan altijd naast je en bereiden vragen die je kan verwachten met je voor. We proberen altijd het uiterste uit je zaak te halen maar zeggen het ook als er goede redenen zijn om niet verder te procederen.

In principe volgt na de zitting een uitspraak. Maar de rechter kan ook aandringen op een schikking, extra bewijs opvragen of het advies van een deskundige inwinnen. Of het kan zijn dat er alsnog onderhandeld gaat worden.

Niet eens met de uitspraak? We kunnen ook nog in beroep of zelfs hoger beroep gaan. Dit is allemaal inbegrepen in de prijs van procederen. En we doen het alleen als we denken dat jouw zaak daadwerkelijk een goede kans maakt. Ook daar zijn we eerlijk over. Na de procedure nemen we de uitspraak van de rechter met je door en beantwoorden we eventuele vragen die je nog hebt.

Kortom, hoe de procedure ook loopt, we ontzorgen je op elke manier.

Lees ook

cover_tweede_kamer verkiezingen

Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hoe rechtszeker zijn we eigenlijk?

BrandMR | verkiezingsprogramma | bestaanszekerheid | rechtszekerheids
Peter Hoitinga
coveradvocaten_tarieven_square

Het einde van de open advocatenrekening

BrandMR | Prijsverhoging | Energielasten | Huurprijs
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Annulering pakketreizen (square)

Hebben pakketreizen dezelfde annuleringsrechten als producten en diensten?

Aankopen en geld | Annulerings- of reisverzekering | Herroepingsrecht | Pakketreis
Fernando Couvreur
Non-conformiteit (square)

Help! Je hebt een product gekocht, maar het voldoet niet aan je verwachtingen

Aankopen en geld | Non-conformiteit | bewijs | productaankoop
Jeanny Dreef
Voorkom online oplichting (square)

Voorkom oplichting: tips voor veilig online winkelen

Aankopen en geld | Aankoop | Oplichting
Laurens Kasteleijn