Juridische hulp elitair of ontoegankelijk? Niet bij BrandMR
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur

In een eerdere blog legden we uit waarom recht toegankelijk moet zijn voor iedereen. Helaas is die toegankelijkheid meestal ver te zoeken bij een traditioneel, chique advocatenkantoor. Zeker niet als we kijken naar het gemiddelde uurtarief wat ze daar hanteren. Brandmeester biedt dezelfde kwaliteit juridische hulp maar dan net even anders. En vindt dat dit altijd betaalbaar moet zijn.

Je kunt op verschillende plekken terecht om je recht te halen. Tot een bepaalde inkomensgrens kun je bijvoorbeeld terecht bij de sociale advocatuur. Ook kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor mogelijke toekomstige risico’s. Maar de groep Nederlanders die daarvan gebruik maakt, wordt steeds kleiner. Velen vallen buiten deze twee groepen en zijn daarmee aangewezen op de commerciële advocatuur.

Hebben we onze kosten te laag ingeschat? Dan is dit voor onze eigen rekening.

Het in de hand nemen van een advocaat is voor velen een flinke stap. Vanwege hoge tarieven, de mate van onvoorspelbaarheid of de ondoorzichtigheid van het proces. Juist deze barrières wil Brandmeester uit de weg helpen. En wel op de volgende vier manieren:

#1 VASTE PRIJZEN

Het tarief en de tijd die een advocaat aan jouw zaak besteedt, kan afhangen van de ervaring van de advocaat en de complexiteit van de zaak. Ook komen er soms nog onvoorziene kosten bovenop het uurtarief, zoals 5% ‘kantoorkosten’ of reistijd. Juridische hulp van Brandmeester daarentegen kost je een vast bedrag dat we altijd vooraf met je bespreken. En we maken niet alleen inzichtelijk wat het kost maar ook waarom het dat kost. Deze prijzen vind je hier. Hebben we onze kosten te laag ingeschat? Dan is dit voor onze eigen rekening.

#2 DUIDELIJK PLAN VAN AANPAK

Niet alleen de kosten die je gaat maken zijn bij een regulier advocatenkantoor vaak onduidelijk, dit geldt ook voor het hele proces. Wat staat je te wachten? Hoe ziet je dossier er straks uit? Kunnen we niet gewoon onderhandelen? Gaan we procederen? Hoe ziet de rechtsgang er dan uit? Brandmeester maakt niet alleen de kosten voorspelbaar, maar ook de voortgang. En dat brengt ons meteen bij het volgende punt.

#3 REGIE IN EIGEN HANDEN

Bij Brandmeester hou je de volledige controle over de situatie. We zijn altijd eerlijk over je zaak. Zo overleggen we met jou of het zinvol is om een eventuele volgende stap te maken of dat je beter kunt stoppen. Je bepaalt altijd zelf hoe ver je wil gaan. En wij helpen je die keuze te maken.

#4 OVERZICHT IN EEN PERSOONLIJK ONLINE DOSSIER

Met controle behouden bedoelen we ook dat we je zaak inzichtelijk maken, wat we geadviseerd hebben en waar we ons bevinden in het proces. In een persoonlijk online dossier dat je thuis of waar dan ook altijd kunt raadplegen, vind je alle taken terug. Ook vind je hier alle communicatie tussen jou en je adviseur.

DEZELFDE KWALITEITSNORMEN

Persoon die de online check doet

Zijn er dan helemaal geen overeenkomsten tussen Brandmeester en een regulier advocatenkantoor? Die zijn er zeker wel! Zo word je bij Brandmeester geholpen door ervaren juristen. Juristen waarvoor we dezelfde hoge kwaliteitseisen hanteren als voor advocaten.

  • Vaste prijs: geen verrassingen.
  • Online: jij hebt controle over iedere stap.
  • Voor iedereen: ook als je niet verzekerd bent.
Doe de online check

Lees ook

cover_tweede_kamer verkiezingen

Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hoe rechtszeker zijn we eigenlijk?

BrandMR | verkiezingsprogramma | bestaanszekerheid | rechtszekerheids
Peter Hoitinga
coveradvocaten_tarieven_square

Het einde van de open advocatenrekening

BrandMR | Prijsverhoging | Energielasten | Huurprijs
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Geld voor winkelaankoop (square)

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik iets in een winkel heb gekocht?

Aankopen en geld | winkel | terugbetaling | aankopen
John Aalbers
coverAI_square-Hersteld

AI in de juridische branche

BrandMR | Juridische hulp | AI
Angel Espacia
covergemoedsrust_square

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

BrandMR | kosten | Uurtarieven | adviesgesprek
Ljubica Pesic