Waarom je recht hebt op juridische hulp tegen een vaste prijs
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketingdirecteur

Toegankelijk recht voor iedereen. Dat klinkt als iets vanzelfsprekends in een goed georganiseerde rechtsstaat als Nederland. Toch halen Nederlanders vaak hun recht niet. Een ondoorzichtig proces met hoge, onvoorziene kosten vormt vaak de drempel. Waarom kun je juridische hulp niet aanbieden tegen een vaste, vooraf duidelijk gecommuniceerde prijs? Dat kan dus prima. We vertellen je graag hoe dat zit.

Een arbeidsconflict, huurdersconflict, een verkeerde aankoop of een burenruzie. Niemand zit erop te wachten maar het komt regelmatig voor. En je betaalt liever pas voor iets als je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Begrijpelijk dus dat het aantal verzekerden voor rechtsbijstand afneemt. Tel daarbij op dat voor sociale rechtsbijstand een inkomensgrens geldt en dat het in de arm nemen van een advocaat voor veel mensen te duur is. Zie daar het gemis van onze rechtshulpverlening.

HOE ZIET DAT ER DAN CONCREET UIT?

Juridische hulp van Brandmeester ontvang je altijd voor een vast bedrag dat we vooraf met je bespreken. Vier overzichtelijke stappen geven je houvast.

STAP 1: ONLINE CHECK

Kosten: €0,-

Natuurlijk willen we zeker weten dat we je kunnen helpen voordat je een juridisch traject ingaat. Door middel van een online check op onze website weten we snel of we je kunnen helpen met je vraag of probleem. Deze stap kost je nog helemaal niets.

STAP 2: PERSOONLIJKE ADVIES

Kosten: altijd €139,-

Na de online check weten we waarover je vraag of probleem gaat en welke jurist jou het beste kan helpen. Voorafgaand aan het adviesgesprek vragen we je om de benodigde informatie aan te leveren in je online dossier. Zo kunnen we in het (telefonische of virtuele) gesprek meteen ter zake komen.

We bespreken wat het slimste is om te doen en of je Brandmeester daarbij nodig hebt. Is dat niet het geval, dan zeggen we dat ook eerlijk.

Veel juridische vragen zijn met dit persoonlijke advies al opgelost.

STAP 3 (OPTIONEEL): ONDERHANDELEN

Kosten: minimaal €849,- en maximaal €1.195,-

Kosten grafiek detail

Als uit het adviesgesprek blijkt dat onderhandelen een goede slagingskans heeft, gaat je jurist voor je aan de slag. Deze onderhandelt namens jou nadat jullie samen de strategie hebben bepaald. Deze kosten zijn per rechtsgebied verschillend omdat het vooraf geschat gemiddeld aantal uren varieert. Voor het ene traject moeten we meer onderhandelen dan voor het andere. Soms ook met meerdere partijen. Daarnaast maken we voor sommige vraagstukken meer externe kosten (zoals taxatiekosten).

Tot een oplossing gekomen? Dan leggen we de afspraken duidelijk voor je vast in je online dossier. Als de onderhandeling niet succesvol was, krijg je advies over een volgende stap. Jij bepaalt zelf of je die stap wilt nemen of niet.

STAP 4 (OPTIONEEL): PROCEDEREN

Kosten: minimaal €2.395,- en maximaal €5.195,-

In het vervelendste geval kom je er ook met onderhandelen niet uit. Dan kunnen we overgaan tot procederen. Tenminste, als wij dit echt als zinvol zien. Van de zitting tot de uitspraak en afronding weet je vooraf de prijs, ook als er meerdere zittingen nodig blijken te zijn. Ook hier geldt dat de kosten afhangen van het rechtsgebied waarbinnen je case valt. Maken we meer kosten dan we vooraf hadden ingeschat? Dan is dat ons probleem. Want afspraak is bij ons ook echt afspraak.

NIET MEER TE DUUR OF ONDOORZICHTIG

Met deze vaste afspraken hoef je niet langer bang te zijn dat juridische hulp te duur uitvalt of ondoorzichtig is. Door Brandmeester weet je precies waar je aan toe bent, wat dat kost en wat je daarvoor terugkrijgt. Daar heb je recht op wat Brandmeester betreft.

Lees ook

cover_tweede_kamer verkiezingen

Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hoe rechtszeker zijn we eigenlijk?

BrandMR | verkiezingsprogramma | bestaanszekerheid | rechtszekerheids
Peter Hoitinga
coveradvocaten_tarieven_square

Het einde van de open advocatenrekening

BrandMR | Prijsverhoging | Energielasten | Huurprijs
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketingdirecteur
Bekijk al mijn berichten

Actueel

covergemoedsrust_square

Waarom transparantie in juridische kosten cruciaal is voor je gemoedsrust

BrandMR | kosten | advocatenkantoor | tarieven | intake | adviesgesprek
Ljubica Pesic
Rolstoel met enkel in gips

Op welke manieren kun je de WIA-uitkering aanvullen?

Werk en inkomen | Arbeidsongeschikt | wia | aanvulling
Natascha Schenk
Illegaal gokken

Online geld verloren bij illegaal gokbedrijf? Dan heb je recht op terugbetaling!

Aankopen en geld | terugbetaling | illegaal gokbedrijf | online gokken
Floris van der Weijden