Wel zo fijn, weten waar je aan toe bent
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur

Ieder jaar onderzoekt Wolters Kluwer Legal & Regulatory[1] de uurtarieven van de kleine en middelgrote advocatenkantoren in Nederland. Je zou je kunnen voorstellen dat de prijzen in het coronajaar 2020 zouden dalen. Maar helaas! Het gemiddelde uurtarief van traditionele advocatenkantoren is gestegen van € 217,- naar € 220,- per uur. In de Randstad is het gemiddelde uurtarief zelfs gestegen van € 230,- naar € 238,- per uur.

Traditionele advocatenkantoren: dure uren, onzekere facturen

Los van dit hoge uurtarief is er vooral de onzekerheid hoeveel uur zo’n traditionele uurtje-factuurtje advocaat aan je zaak gaat besteden. En zoals het klokje bij de advocaat tikt, tikt het nergens. Drie uurtjes zijn snel gemaakt en dan ben je pas net begonnen. De teller staat dan al op € 660,- tot € 714,-. En dan rekenen we extra kosten zoals kantoorkosten, griffie, expertisekosten etc. nog niet eens mee. Zelden ook krijg je vooraf de garantie hoeveel uur een dergelijke advocaat met je zaak bezig zal zijn.

Je beslist zelf hoe ver je gaat

Bij Brandmeester weet je gelukkig wél waar je aan toe bent. We hebben onze dienstverlening opgesplitst in heldere stappen. Na het advies kies je of je met ons verder wilt en wij voor je gaan onderhandelen. Komen we er met onderhandelen niet uit? Dan kan je er zelfs voor kiezen dat we voor je gaan procederen bij de rechter. En omdat we vinden dat je prima zelf kan beslissen of je met ons verder wilt of niet, heb je controle over je eigen dossier en betaal je per stap.

Iedere stap een vaste, voorspelbare prijs

Voor die stappen rekenen we vaste tarieven. Deze tarieven zijn inclusief alle bijkomende kosten zoals griffie of eventuele externe expertise en zijn per rechtsgebied op maat berekend. Dit staat helemaal los van hoe lang je jurist bezig is met jouw specifieke zaak. Blijkt het meer werk dan we eigenlijk voor ons vaste tarief kunnen doen? Dan is dat ons risico.

Nieuw bedrijf met lange ervaring

Bij Brandmeester kunnen we vaste tarieven rekenen omdat we kunnen bouwen op de kennis en ervaring van Brandmeester Groep. Deze biedt al meer dan 50 jaar juridische hulp aan zo’n 40.000 klanten per jaar. Daarom kunnen we goed inschatten wat de kosten zijn en bieden we juridische hulp van hoge kwaliteit. Zo kan je vertrouwen op een goede afloop van je zaak. En met de zekerheid dat je nooit teveel betaalt.

[1] De Kleos benchmark advocatuur 2020 van Wolters Kluwer Legal & Regulatory omvat een digitale survey onder 237 advocatenkantoren in Nederland. Deze survey is online uitgevoerd in de periode van 20 augustus tot en met 1 oktober 2020 in opdracht van Kleos, onderdeel van Wolters Kluwer.

Lees ook

coveradvocaten_tarieven_square

Het einde van de open advocatenrekening

BrandMR | Prijsverhoging | Energielasten | Huurprijs
Peter Hoitinga
heating-gc43a68ee6_1920.jpg

Veel energiebedrijven kondigen prijsverhogingen veel te laat aan

Aankopen en geld | Prijsverhoging | Bezwaar | Energielasten
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Peter Hoitinga
Marketing directeur
Bekijk al mijn berichten

Actueel

cover_bedrijfseconomisch_ontslag_square

Bedrijfseconomisch ontslag. Ontslagvergunning of vaststellingsovereenkomst?

Werk en inkomen | Ontslagvergunning | reorganisatie | Vaststellingsovereenkomst
Carmen Dumpel
square_tip5_gebreken
cover_bewijsvermoeden_aankopen_gebreken_square

Wettelijk bewijsvermoeden bij aankopen met een gebrek verlengd van zes naar twaalf maanden

Aankopen en geld | Gebrekkig product | bewijsvermoeden | aankopen
Dominique Veen