Carmen Dumpel
Terug

Carmen Dumpel

Jurist Werk en inkomen

 • Jurist sinds 2017
 • Passie voor arbeidsrecht
 • 200+ dossiers behandeld

Mijn naam is Carmen Dumpel en ik ben werkzaam als jurist bij Brandmeester. Ik hou mij vooral bezig met arbeidsrechtelijke vraagstukken. Met veel plezier help ik mensen met alledaagse problemen op de werkvloer.


Brandmeester is nieuw en vooruitstrevend. Zoals het recht steeds verandert, verandert ook de behoefte om recht te zoeken. De persoonlijke wijze waarop rechtshulp wordt geboden en de betaalbaarheid hiervan passen goed in de moderne maatschappij.

3 Persoonlijke vragen

 • Waarom doe je dit werk?

  Als jurist help je mensen met juridische problemen. Vaak gaat het om alledaagse problemen die juridisch gezien soms erg ingewikkeld kunnen zijn. Jij bent de persoon die de mensen helpt deze problemen juridisch te vertalen. Het arbeidsrecht is hiervan een goed voorbeeld. Een probleem op het werk kan grote gevolgen hebben en juridisch ingewikkeld zijn. Ik bied graag mijn expertise om die problemen op te lossen.

 • Wat doe je in je vrije tijd?

  Kickboksen is mijn grootste hobby. Hiermee kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken en krijg ik nieuwe energie. Het kickbokswereldje is een eigen wereld. Op de mat is iedereen gelijk en draait het niet om waar je vandaan komt. Het gaat erom wie de juiste stoten uitdeelt.

 • Wat is je favoriete vakantieland?

  Ik heb geen favoriete vakantieland. Veel landen hebben hun eigen charme en ik vind het leuk om zo veel mogelijk landen en mooie plekken te ontdekken. De wereld heeft zo veel mooie plekken. Ik kan onmogelijk een land kiezen.

BEKNOPT CV

 • Afgestudeerd in rechtsgeleerdheid met als specialisatie civiel recht.
 • Tijdens mijn studie heb ik zowel stage gelopen bij Brandmeester als bij de Rechtbank.
 • Sinds 1 oktober 2020 in dienst van Brandmeester als jurist arbeidsrecht.
Uber

Werk en inkomen | zzp'ers, Uber, opdrachtovereenkomst, arbeidsovereenkomst

De Uber chauffeur. Zelfstandige of toch een werknemer?

In de media lees je regelmatig berichten over zzp’ers die achteraf toch werknemers blijken te zijn. Hierover zijn al verschillende procedures gevoerd (Deliveroo, PostNL) en recent heeft FNV een procedure aangespannen tegen Uber. De rechter heeft op 13 september 2021 in deze procedure geoordeeld dat chauffeurs die gebruik maken van de Uber app toch werknemers zijn.

Lees meer
souvik-banerjee-JLj_NbvlDDo-unsplash.jpg

Werk en inkomen | Vrijheid van meningsuiting, Corona, Ontslag

Kritiek op het coronabeleid. Vrijheid van meningsuiting?

Een medewerker van een zorginstelling liet zich op haar eigen LinkedInpagina meerdere keren zeer kritisch uit over het coronabeleid, met name over het vaccineren. Haar directe collega’s dienden zelf als verpleegkundigen vaccinaties toe. De medewerker zelf deed dit niet. Zij was werkzaam als stafmedewerker kennismanagement. De zorginstelling vroeg de medewerker te stoppen met het delen van deze berichten via LinkedIn.

Lees meer